IPARD'ta ilk hibe ödemesi Afyonkarahisar'dan

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı kapsamında sözleşme imzaladığı Sütçüoğlu Orhan Sütçü Süt ve Süt Ürünleri Üretimi San.Tic.Ltd.Şti. firmasına Türkiye genelindeki ilk hibe ödemesini yaparak yine bir ilke imza attı Toplam bütçesi 593 bin 235 TL olan ve Sütçüoğlu Orhan Sütçü Süt ve Süt Ürünleri Üretimi San.Tic.Ltd.Şti. firması tarafından yatırıma [&hellip]

IPARD’ta ilk hibe ödemesi Afyonkarahisar’dan

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, IPARD Programı kapsamında sözleşme imzaladığı Sütçüoğlu Orhan Sütçü Süt ve Süt Ürünleri Üretimi San.Tic.Ltd.Şti. firmasına Türkiye genelindeki ilk hibe ödemesini yaparak yine bir ilke imza attı

Toplam bütçesi 593 bin 235 TL olan ve Sütçüoğlu Orhan Sütçü Süt ve Süt Ürünleri Üretimi San.Tic.Ltd.Şti. firması tarafından yatırıma dönüşen Süt İşleme Tesisi Modernizasyon Projesinin hibeye esas kısmı olan yüzde ellilik kısmı olan 296 bin 617 TL’si TKKDK tarafından ödendi.
Alınan bilgiye göre, ilki 1 Temmuz 2011 tarihinde yayınlanan proje teklif çağrısından bu zamana kadar toplamda 5 adet proje çağrısı yapan TKDK, proje kabulüne devam ediyor. İlk çağrı döneminden bu zamana kadar TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne 54 milyon 572 bin 917 TL tutarında hibe talebinde bulunulmuş, değerlendirme sonucunda uygun bulunan projeler için sözleşme imzalandığı takdirde, bu başarılı projeler de yatırıma dönüşerek hibe ödemeleri TKDK tarafından yapılacağı bildirildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü 5. Başvuru Çağrı döneminde yarın saat 21.00’e kadar proje başvurularını kabul etmeye devam edecek. Bu başvuru çağrı döneminde kullandırılacak toplam hibe bütçesi ise yaklaşık 380 milyon TL turanda ve bugüne kadar açıklanan bütçelerin en büyüğü. Program ve başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kuralların tüm dokümanların www.tkdk.gov.tr internet adresinden temin edilebileceği bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme