• Haberler
  • Gündem
  • IPARD yatırımlarında Afyon önde – Kocatepe Gazetesi

IPARD yatırımlarında Afyon önde – Kocatepe Gazetesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı dün sabah İl Koordinatörlüğünde düzenlendi.'BÜTÇE TOPLAMI 250 MİLYON AVRO'TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıktıklarını söyledi. Özdemir, Beşinci Başvuruya destek bütçesinin 250 milyon avro (1 milyar 510 milyon [&hellip]

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı dün sabah İl Koordinatörlüğünde düzenlendi.
“BÜTÇE TOPLAMI 250 MİLYON AVRO”
TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıktıklarını söyledi. Özdemir, Beşinci Başvuruya destek bütçesinin 250 milyon avro (1 milyar 510 milyon TL)  olarak belirlendiğini bildirdi. Çağrı kapsamında iki ana başlıkta desteklemelerin devam edeceğini belirten Özdemir, “Başlıklardan bir tanesi tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlardır. Bu kapsamda 4 ayrı başlıkta desteklerimiz devam edecek. Öncelikle süt üretimini destekleyeceğiz. Süt Üretimi başlığında; Süt İneği, Süt Veren Manda, Süt Veren Koyun ve Süt Veren Keçi destek kapsamındadır. Kırmızı Et Üretiminde ise; Sığır, Manda, Koyun ve Keçi üretimine destek vereceğiz. Kanatlı Et Üretiminde; Broyler, Hindi ve Kaz Yetiştiriciliği desteklenecektir. Yumurta Üretiminde de Yumurta Tavukçuluğu desteklenecektir.” dedi.
“DESTEKLEMELER ÇEŞİTLİ KALEMLERDE”
Zülgari Özdemir, IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanı doğrultusunda ikinci başlıkta Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımların yer aldığını söyledi. Özdemir, “Bu kapsamda, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması Başlığında; Süt Mandıraları, Süt Toplama Merkezi, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ve Süt Toplama Merkezleri desteklenecektir. Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi başlığında kesimhane, kombine et ve et işleme merkezleri işlenecektir. Kanatlı Et ve Et Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında kanatlı etin işlenmesi desteklenecektir. Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması desteklenecektir. Ayrıca Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması desteklenecektir.” diye konuştu.
“BAŞVURULAR 8 NİSAN’DA BAŞLAYACAK”
Zülgari Özdemir, IPARD II Dönemi Beşinci Başvuru Çağrı İlanı’nın kurumun bugüne en yüksek bütçe ile çıktığı çağrı programı olduğunun altını çizdi. Yaklaşık 1 milyar 510 milyon TL’lik (250 milyon avro) hibe desteği olan bir bütçe hazırlandığını aktaran Özdemir şöyle konuştu:
“Bütçenin 1 milyar 26 milyon TL’si sadece hayvancılık yatırımlarına ayrılmış bir bütçedir. 483 milyon TL’de Süt İşleme, Et İşleme, Meyve Sebze İşleme ve Su Ürünü İşleme gibi işleme sektörlerine ayrılmıştır. Biz bu kapsamda Afyonkarahisar’ın bu bütçeden en fazla yararlanan il olması için tanıtım programlarımıza aktif şekilde devam ediyoruz. Basın aracılığıyla da sesimizi duyurmak istiyoruz. Başvuru tarihleri itibariyle de hayvancılık yatırımı yapmak isteyen 8 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Hayvancılık Yatırımları Başvurularını kabul edeceğiz. Ayrıca İşleme Tesisi Yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarımız için ise 8 Nisan başvuru tarihi başlangıcı olup 24 Mayıs’ta son başvuru tarihi olarak kurumumuz bunu açıkladı.”
“İLGİLİLER SOSYAL MEDYAYI TAKİP ETSİN”
Zülgari Özdemir, 15 Mart 2019 tarihine kadar TKDK olarak sıralanan başlıklar altında faaliyet göstererek Yenilenebilir Enerji Yatırımı yapmak isteyenlerin elektrik ihtiyacını karşılamak için başvuruda bulunabileceklerini açıkladı. Özdemir sözlerine şöyle devam etti:
“Bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Yatırımlarını da destekleyeceğiz. Yatırımcılarımıza kurumumuza gelerek Yardım Masamızdan destek almalarını öneriyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan sürekli duyuru ve hesaplarımız var. Onları takip etmelerini öneriyoruz. Kurumumuzun Web sitesinde proje hazırlığı ile ilgili dokümanlar mevcuttur. İlgilenenlerin Web Sitemizden günü gününe takip etmelerini istiyoruz. Şimdiye kadar Afyonkarahisar olarak IPARD Programında hep önde gelen illerden bir tanesi olduk. Bu öndeliği devam ettirmek istiyoruz. Afyonumuzu tarım ve kırsal kalkınma projelerinden yararlandırmak istiyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme