İOS 18 Yeniliklerleri Nelerdir?

Apple, yeni güncellemesi olan iOS 18 beta sürümünü kullanıcılarla buluşturmasıyla, bu sürümün hangi yenilikleri içerdiği, nasıl yükleneceği ve hangi modellere geleceği kullanıcılar arasında merak konusu oldu. Bu yazımızda iOS 18 beta sürümünün sunduğu yeniliklerden ve hangi iPhone modellerinin bu güncellemeyi alacağından bahsedeceğiz...

Apple, iOS 18 beta sürümünü her yıl düzenlediği Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğiyle 2024 yılı itibariyle kullanıcılarla buluşturdu. Birçok yenilik ve iyileştirmelerle dikkat çeken bu yeni sürüm, iPhone kullanıcılarına ne tür yenilikler sunacak, kullanıcılar bu yeni sürümü nasıl yükleyecek ve hangi iPhone modelleri bu güncellemeyi alacağından, öne çıkan özelliklerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. 

İŞTE İOS 18'DEKİ YENİ ÖZELLİKLER

iPhone deneyimini daha da kişiselleştiren, kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştıran ve birçok yenilik getiren iOS 18, bu yeniliklerin her birini, teknolojik gelişmeler doğrultusunda ve kullanıcı geri bildirimleriyle şekillendirmiş. 

ANA EKRAN ARTIK DAHA FAZLA KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLİR

iPhone kullanıcıları daha önce hiç olmadığı kadar özelleştirebildikleri ana ekranlarında uygulamaları ve widget’ları istedikleri gibi yerleştirme imkânı bulacak. Bu özellik ile kullanıcılar, kendi ihtiyaçlarına göre bir ekran düzeni oluşturabilmesini sağlayacak. Kullanıcıların istedikleri pozisyonda ve boyutta yerleştirebilecekleri uygulamalar ile kullanıcıların telefonlarını daha verimli kullanmaları amaçlanıyor. 

KARANLIK MOD UYGULAMA LOGOLARI

Birçok kullanıcının severek tercih ettiği karanlık mod, iOS 18 ile uygulama logolarına kadar genişletildi. Bu özellik ile kullanıcılar, uygulama logolarını da karanlık modda kullanarak cihazlarında güzel bir görüntü bütünlüğü elde edebilecekler. Batarya ömrünü uzatan karanlık modun yaygınlaşması ile göz yorgunluğunun önüne geçilerek göz sağlığını desteklenmesi hedefleniyor.

DENETİM MERKEZİNİN YENİ YÜZÜ

iOS 18 ile birlikte uzun yıllar sonra büyük bir tasarım değişikliği geçiren denetim merkezi, yeni kontroller, medya oynatıcı ve renk seçenekleri ile daha estetik ve işlevsel hâle geldi. Hızlı erişim menüsünde daha fazla kişiselleştirme yapabilen kullanıcılar, istedikleri işlevlere daha hızlı erişebilecekler. Bu yeni tasarım ile kullanıcıların ihtiyaç duyduğu kontrolleri daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmaları düşünülüyor. 

GÜVENLİK İÇİN: BİYOMETRİK KİLİTLEME ÖZELLİĞİ

Kullanıcılar için en önemli özelliklerden birisi de güvenlik konusu. iOS 18 ile yeni özellikler sunan Apple, uygulamaları Face ID veya Touch ID ile kilitleme imkânı sunuyor. Hassas verilerini koruma altına alabilecek kullanıcılar, özellikle mobil bankacılık gibi finansal uygulamalar ve kişisel mesajlaşma uygulamaları için bu güvenlik katmanı büyük bir avantaj sağlayacak. Face ID veya Touch ID sayesinde, uygulamaların içeriğine sadece biyometrik doğrulama ile erişim sağlanabilecek, bu da güvenlik risklerini minimize edecek.

YENİLENMİŞ ‘FOTOĞRAFLAR’ UYGULAMASI

Baştan sona yenilenen bir diğer uygulama ise Fotoğraflar uygulaması. Fotoğraflar uygulamasındaki yeni düzenlemelerle birlikte fotoğraf koleksiyonlarınızı daha organize bir şekilde görüntüleyebilecek, kategorilere ayırabilecek ve anılarınızı daha rahat bir şekilde yönetebileceksiniz. Bu özellik ile fotoğraflar, temalara göre gruplandırılacak ve kullanıcılar belirli bir tarih veya etkinliğe göre fotoğraflarını daha kolay bulabileceklerdir. Fotoğraf arama özelliğinin geliştirilmesi ile de kullanıcılar artık daha detaylı aramalar yaparak istedikleri fotoğrafa daha kolay erişebilecekler.

YENİLENEN ‘MESAJLAR’ İLE GELECEĞE MESAJ GÖNDER

Önemli güncelleme alan bir diğer uygulama ise Mesajlar uygulaması. iOS 18 ile artık mesajlarda yeni metin efektleri ekleyebilir, farklı emojilerle tepkiler verebilir ve ileri tarihli mesajlar gönderebilirsiniz. Uydu bağlantısı ile mesaj gönderip alma özelliği de eklenen Mesajlar uygulaması ile kullanıcılar acil durumlarda veya internet bağlantısının olmadığı yerlerde iletişimine devam etmesi planlanıyor. Özellikle iş planlamalarında ve özel günlerde mesajların zamanında iletilmesini garanti altına alan ileri tarihli mesaj gönderme özelliği de oldukça güzel beğenileceğe benziyor.

İOS 18'İ DESTEKLEYEN MODELLER

iOS 18 güncellemesini alacak olan iPhone modelleri şu şekildir; iPhone Xs, Xs Max, Xr, iPhone 11 serisi, iPhone SE (2020 ve 2022), iPhone 12 serisi, iPhone 13 serisi, iPhone 14 serisi ve iPhone 15 serisi.

Bu yenilikler ve iOS 18’in getirdiği diğer özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Apple’ın resmî web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

Bakmadan Geçme