• Haberler
  • Gündem
  • İntiharı Önleme Kurulu toplandı – Kocatepe Gazetesi

İntiharı Önleme Kurulu toplandı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 'Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planını'nın önemli hedefleri arasında yer alan intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturmak ve intiharları önlemek için Türkiye genelinde çalışmalar yaptığı bildirildi.İller bazında diğer kamu kurumlarının da katkıları ile intiharı önleme çalışmaları yapılması beklendiği kaydedilen açıklamada, bu bağlamda Afyonkarahisar'da oluşturulan İntiharı Önleme İl Kurulu'nun ilk [&hellip]

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın “Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planını”nın önemli hedefleri arasında yer alan intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturmak ve intiharları önlemek için Türkiye genelinde çalışmalar yaptığı bildirildi.
İller bazında diğer kamu kurumlarının da katkıları ile intiharı önleme çalışmaları yapılması beklendiği kaydedilen açıklamada, bu bağlamda Afyonkarahisar’da oluşturulan İntiharı Önleme İl Kurulu’nun ilk toplantısını yaptığı ifade edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan ve toplanan Kurula; İl Jandarma Komutanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi’nden yetkili personel katılım sağladı.
İL EYLEM PLANI HAZIRLANDI
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda son yıllarda genel olarak artış gösteren intiharların Afyonkarahisar bazında önlenmesi için farklı kamu kurumları nezdinde neler yapılabileceği, konu ile ilgili farkındalık oluşturmak için yapılabilecek etkinlik vb. konular görüşülerek uygulamada etkin bir izleme ve değerlendirme yapılabilmesi için İl Eylem Planı hazırlandı.

Bakmadan Geçme