• Haberler
  • Genel
  • İNTES meslek standartlarını AKÜ ile birlikte belirleyecek

İNTES meslek standartlarını AKÜ ile birlikte belirleyecek

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), “üniversite-iş dünyası” ortaklıklarına bir yenisini daha ekleyerek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile protokol imzalamaya hazırlanıyor Daha önce Anadolu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümleri ile işbirliği yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Afyon Kocatepe Üniversitesi’yle de işbirliğine gidecek. İNTES ile AKÜ arasında “İnşaat sektöründe meslek standartları [&hellip]

İNTES meslek standartlarını AKÜ ile birlikte belirleyecek

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), “üniversite-iş dünyası” ortaklıklarına bir yenisini daha ekleyerek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile protokol imzalamaya hazırlanıyor

Daha önce Anadolu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümleri ile işbirliği yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Afyon Kocatepe Üniversitesi’yle de işbirliğine gidecek. İNTES ile AKÜ arasında “İnşaat sektöründe meslek standartları ve yeterliliklere dayalı eğitimin geliştirilmesi” işbirliği protokolü, 11 Temmuz Çarşamba Günü Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda imzalanacak.
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın imza koyacakları protokolle, inşaat sektörünün nitelikli işgücü sorununun aşılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, imzalanacak olan protokolle ilgili görüşlerini açıklarken, inşaat sektöründe uzun yıllardır sürdürdükleri meslek standartlarının belirlenmesi ve mesleki eğitim çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini bildirdi.
Koçoğlu, şunları kaydetti: “Sektörde mesleki eğitim olanaklarını artırmaya yönelik her adım beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. AKÜ ile imzalayacağımız protokol de heyecan verici işbirliklerimizden biri. Bu protokolle bir yandan mesleki standart ve yeterlilikleri akademi dünyasının katkısıyla belirleme olanağı elde ederken, diğer taraftan da sektörün bakış açısını ve sorunlarını akademisyenlerimize aktarma şansı bulacağız. İnanıyorum ki, her geçen gün sayısını artırdığımız bu işbirliği ve protokollerle Türkiye’ye yaraşır bir inşaat sektörünü adım adım hep birlikte inşa edeceğiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme