• Haberler
  • Gündem
  • Interpol, Pınar Selek İçin İstenen Kırmızı Bülteni Reddetti

Interpol, Pınar Selek İçin İstenen Kırmızı Bülteni Reddetti

Mısır Çarşısı davasında müebbet hapis istemiyle yargılaması devam eden sosyolog Pınar Selek için istenen kırmızı bülten talebi Interpol tarafından reddedildi.

Mısır Çarşısı davasında bir duruşma daha gerçekleştirildi. 27 yıldır devam eden süreçte Pınar Selek 4 kez beraat etti. Selek için istenen kırmızı bülten talebi Interpol tarafından uygun bulunmadığına dair karar verildi. 


TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Duruşmada Pınar Selek hakkında tutukluluğun devamına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşmasının 21 Ekim 2025’te yapılmasına karar verildi. 


NE OLMUŞTU?
9 Temmuz 1998 yılında İstanbul Eminönü’nde bulunan tarihi Mısır Çarşısı’nda patlama meydana geldi. Çarşının girişindeki dönercide meydana gelen şiddetli patlamada biri turist, ikisi çocuk yedi kişi hayatını kaybetti. Yedisi yabancı uyruklu olmak üzere 127 kişi de yaralandı. Patlamanın bombadan kaynaklı olup olmadığına dair herhangi bir bilirkişi raporuna rastlanmadı. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi’nin ve Adli Tıp Genel Kurulu’nun hazırladığı raporlarda hayatını kaybeden kişilerde ve yaralılar üzerinde yapılan incelemede bomba bulgusuna rastlanmadığı belirtilmiştir. Olaya ilişkin dava 25 senedir görülmektedir ve sanık olarak sosyolog Pınar Selek yargılanmaktadır. 
 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme