İnternet Çekmeyen Evden Masterchef'e

Masterchef 2024'te gönülleri fetheden Sultandağlı Ayşe Ekiz'in Çukurcak Köyü'nde internet ve telefonun zor çektiği bir evde yaşadığı ortaya çıktı

Masterchef 2024’e katılarak eleme turlarını geçen, ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’dan tam not alarak gönülleri fetheden Ayşe Ekiz’in yaşadığı evi Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz ziyaret etti.

Sultandağı’na bağlı Çukurcak Köyü’nde, Balaban Yaylası’nda telefon ve internet çekmeyen bir evde çiftçilik yapan Ayşe Ekiz, zor şartlara rağmen Şef Mehmet Yalçınkaya’nın kitabını okumuş, video konferans yöntemiyle şef eğitimlerine katılmış ve Masterchef’in önceki bölümlerinin birçoğunu izlemişti. Ayşe Ekiz, yarışmaya da yaylada çektiği video ile başvurmuştu.

Haber

Ekiz, programda kendisinden şöyle bahsetmişti:

“Çok küçük yaşlarda yemek yapmaya başladım. Anam tarlaya, bahçeye giderdi. Bende acıkınca böylece yemek yapmaya başladım. Sonra kendimi geliştirdim daha güzel yemekler yapmaya başladım. Sertifikalı aşçılık eğitimi aldım. Ben bu mesleği öğrenmek için yarışmaya katılmak istedim. İnsanlara kendi ürettiğim ürünlerle yemek yapıp satabileceğim bir işletme açmak istiyorum. Baskı altında çalışabilirim, bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirebilirim. Bende yarışmanıza katılmak istiyorum. Lütfen beni de çağırın.” Şef Somer Sivrioğlu’nun başvuru videosunu hazırlarken neler hissettiği sorusuna Ekiz, şöyle cevaplandırdı: “Vallahi Şefim çağrılıp çağrılmayacağımla ilgili içimde bir şüphe vardı. Evdekilere yarışmaya katılacağımı söyledim. Katıl dediler, sonra evde başvuru videosu çekmeye utandım. Hayvanlar yeni doğum yapmıştı. Anneme hayvanların sıkıldığını, dolaştırmam gerektiğini söyledim. Hayvanlar sürekli yatıyorlardı. Onları dolaştırmaya dağa götürdüm. Telefonumu da yanıma alıp yarışmaya başvuru videomu orada çektim. Orada internet çekmedi. Çekim yapıncaya kadar elim uyuştu.”

Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz “TV8’de yayınlanan Masterchef yarışmasında bizleri gururlandıran Hemşerimiz Ayşe Ekiz’in yaşadığı Çukurcak Köyümüz Balaban yaylasına giderek Ayşe Ekiz’in anne ve babasını ziyaret ettik. Ayrıca şu an İstanbul’da yarışma çekimlerinde bulunan Ayşe kardeşimizi telefon ile arayarak Sultandağı ve Afyonkarahisar olarak gurur duyduğumuzu, kendisine tam destek olduğumuzu ilettik.

Azmi çalışkanlığı ve cesur yüreği ile internet ve telefonun zor çektiği bir yerde  bizleri gururlandıran Ayşe Ekiz’e ve bu fırsatı ona tanıyan anne ve babasına tüm Sultandağı halkı adına minnettarız. Söylenebilecek en güzel ifade Helal Olsun Sizlere Güzel Yürekli hemşerilerimiz. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme