Instagram Gözden Geçir Nasıl Kapatılır?

Popüler sosyal medya platformunun güvenli kullanım esaslı yeni özelliği çok konuşuluyor, peki Instagram gözden geçir nasıl kapatılır? İşte yanıtı.

2010’lu yıllardan itibaren dalga dalga büyüyen bir sosyal medya çılgınlığı Instagram. Milyarlarca kullanıcısı bulunuyor ve her gün gelişmeye, büyümeye devam ediyor. Şüphesiz bu gelişimin arka planında güçlü teknoloji algoritmalarına sahip olması ve inovasyon var. Aynı zamanda Facebook ve WhatsApp’ı da bünyesinde barındıran Meta isimli şirketin sosyal ağı Instagram, on binlerce kişilik dev ekibi ve sürekli yenilikler sunması ile dikkat çekiyor. Bu kapsamda kullanıcılarını sevindiren en yeni özelliği şüphesiz Gözden Geçir ismi verilen güvenlik katmanı oldu.

 

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR NASIL KAPATILIR?

Instagram’ın yeni güvenlik özelliği Gözden Geçir, adeta platforma son dönemde yöneltilen eleştirilere yanıt maiyetinde, bununla birlikte çeşitli ihtiyaçlar da gündeme gelebiliyor ve bazı kullanıcılar nasıl devre dışı bırakılabileceğini merak ediyor? Instagram gözden geçir nasıl kapatılır, son günlerin yanıtı aranan teknolojik konuları arasında. Uzmanlarımız sizin için Instagram’da bu özelliğin ne şekilde kapatılabileceğini buldu. Instagram gözden geçir nasıl kapatılır, eğer çözümü merak ediyorsanız yanıtı az sonra sizlerle.

Instagram gözden geçir nasıl kapatılır konusu, kullanıcıların alışılagelmiş alışkanlıklarına hızlıca geri dönmek istemeleri ile ilgili görünüyor, zira ilgili fonksiyon platform kullanımına az da olsa farklılık getiriyor. Bu noktada Instagram Gözden Geçir, temelde bir güvenlik özelliği ve takipçi isteklerinin değerlendirilmesini temel alıyor. Bir kullanıcı, size takip isteği gönderdiğinde yeni Gözden Geçir seçeneği ile onu değerlendirebilmeniz mümkün. Çok da basit bir özellik, takip isteği gönderen kullanıcının üzerinde ‘Gözden Geçir’ ifadesi yer alıyor, bu varsa size istek gönderen kimsenin DM ve insanlara takip isteği gönderme özelliğini çok sık kullandığı anlamına geliyor. Adeta Instagram, sizi uyarıyor…

INSTAGRAM SİZE KISA BİR DEĞERLENDİRME FIRSATI TANIYOR

Kullanıcılara, direkt olarak bir isteği ‘onaylamak’ yerine öncesinde bir nevi ‘engel’ ile düşünme süresi tanınıyor. Bu aşamada eğer bir takip isteğinde Gözden Geçir ‘uyarısı’ ile karşılaşıyorsanız dikkatli olmanızda yarar olduğu kaydediliyor. Zira bu kullanıcı birçok kişiye takipçi isteği gönderen, mesajlar ileterek onu dolandırmaya çalışan biri olabilir. Elbette bu kapsamda farklı senaryolar da bulunmakta. En nihayetinde ise Instagram gözden geçir nasıl kapatılır dendiği zaman yapılacak işlem basit.

DAHA GÜVENLİ KULLANIM İÇİN İDEAL

Instagram gözden geçir nasıl kapatılır, burada kullanıcının uyarılmasını esas alan basit bir mekanizma söz konusu ve sosyal medya devi Meta, yine başarılı inovasyonlar sunmaktaki ününü koruyor. Peki Instagram gözden geçir nasıl kapatılır, işlem basit. Onayla yerine çıkan bu uyarıyı kapatmak için üzerine tıklayabilir, ardından da gönderdiği DM’ler varsa bunları okuyabilir veya takip isteğine yanıt verebilirsiniz. Yanlışlıkla isteği evet ya da hayır diye yanıtlamanızın da önüne geçen yeni Instagram özelliği, birkaç ek dokunuşla daha güvenli kullanım vadediyor.

Bakmadan Geçme