Instagram'dan Yeni Kısıtlamalar!

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre bazı kullanıcılara kısıtlamalar geliyor.

Küresel çapta en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için yeni bir düzenleme getiriyor. Instagram’ın “Genç Hesaplar” olarak nitelendireceği bu hesaplarda 18 yaş altındaki kullanıcılar için erişim sağlayacağı içeriklere ve kullanıcılara kısıtlamalar gelecek.

Bu yeni güncelleme Türkiye’de ocak ayından itibaren kullanıcılara açılacak.
Yeni gelecek güncelleme ile “Genç Hesaplar” kullanıcıları sadece tanıdığı kişiler ile iletişime geçebilecek. Bu kullanıcıların hesapları da herkese gizli olacak. Instagram bu hesapların reels ve keşfet kısmındaki içeriklere de kısıtlama getirecek ve filtreleme uygulayacak. Şiddet veya makyaj gibi kozmetik içerikleri kısıtlanacak. 

Instagram, bu kullanıcılara günlük 60 dakikadan fazla uygulamada kalması durumunda bildirimler gönderecek ve uygulamayı kapatmasını isteyecek. 

Aynı zamanda 22.00 ile 07.00 arası uygulama uyku modunda olacak. Gelen bildirimler tamamen sessize alınacak ve otomatik mesaj gönderilecek. Anne babalar bu hesapları denetim altında tutabilecek. Aileler, çocuklarının kimlerle mesajlaştığını görebilecek fakat mesaj içeriklerine erişim sağlayamayacak. Instagram, algoritması sayesinde kendini büyük göstererek hesap açan kullanıcıları da tespit ederek anında kısıtlamalar getirecek.

Bakmadan Geçme