• Haberler
  • Genel
  • Instagram Çöktü mü? Instagram’a Neden Ulaşılamıyor? Instagram’a erişim engeli

Instagram Çöktü mü? Instagram’a Neden Ulaşılamıyor? Instagram’a erişim engeli

Sosyal medya platformu Instagram’a BTK tarafından Türkiye’de erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, platforma erişim sağlamada sorun yaşarken ‘Instagram çöktü mü?’ sorusuna yanıt arıyor. Öte yandan Instagram’a nasıl girileceği de merak konusu oldu.

Türkiye’de sosyal medya kullanıcıları, 2 Ağustos 2024 itibarıyla Instagram’a erişim sağlamakta zorluk yaşıyor. Popüler sosyal medya platformuna yönelik getirilen bu erişim engelinin nedeni hakkında yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak BTK’nın sitesinden sorgulama yapıldığında erişim engeli geldiğini görüldü.

Erişim engeli, ülke genelinde geniş çaplı bir kullanıcı kitlesini etkiledi.

INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELLENDİ
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) web sitesindeki bilgilere göre, Instagram’a bu sabah erişim engellendi.

Kararın ardından Türkiye’den Instagram’a erişim sağlanamıyor.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram’a erişim sağlamaya çalışırken, BTK’nın web sitesinde bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor.

FAHRETTİN ALTUN’DAN INSTAGRAM’A TEPKİ
31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlamış ve Instagram’ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniyye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram’a erişim sağlamaya çalışırken, engelin ne kadar süreceği ve ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

INSTAGRAM’A NASIL GİRİLİR?

Erişim engeli getirilen Instagram’a VPN ya da farklı sunucular üzerinden girmek mümkün olabiliyor.

Bakmadan Geçme