İnsansız kulelerle yangınlar kontrol altında

Orman yangınlarının söndürülmesinde erken tespit, hızlı ve etkin müdahale maksadıyla ülkemiz genelinde 776 adet yangın gözetleme kulesi ile ormanlar 24 saat gözetleniyor. Orman yangınları ihbarı ise, yangın gözetleme kulesinde çalışan personeller tarafından ya da yangını gören kişiler tarafından, ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı aranarak yetkili birimlere haber verilerek yapılıyor. Bu sistemin insana bağlı bir [&hellip]

Orman yangınlarının söndürülmesinde erken tespit, hızlı ve etkin müdahale maksadıyla ülkemiz genelinde 776 adet yangın gözetleme kulesi ile ormanlar 24 saat gözetleniyor. Orman yangınları ihbarı ise, yangın gözetleme kulesinde çalışan personeller tarafından ya da yangını gören kişiler tarafından, ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı aranarak yetkili birimlere haber verilerek yapılıyor. Bu sistemin insana bağlı bir sistem olması sebebiyle zaman zaman yangınların yetkili mercilere haber verilmesinde gecikmeler olabiliyor. Bu yüzden Orman ve Su İşleri Bakanlığı uygulamaya koyduğu insansız gözetleme kuleleri ile bu sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Bu sistemlerde iletişim teknolojilerini etkin bir biçimde kullandıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “ Bu sistemlerde kulelere uzaktan izlenebilen ve kontrol edilebilen insansız otomatik bir orman yangın erken ikaz sistemi alt yapısını kuruyoruz. Sistem ile orman yangınlarının başlangıç anı tespit edilerek, yangının yayılış yönü canlı olarak izlenebilecek. Sistem erken ikaz ile birlikte, orman yangınına müdahale eden yöneticilerin, doğru karar vermesine yardımcı olacak, yöneticilerin anlık doğru bilgilere ulaşmasını sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme