• Haberler
  • Genel
  • 'İnsanlık, O’nun tebliğlerine muhtaç' – Kocatepe Gazetesi

'İnsanlık, O’nun tebliğlerine muhtaç' – Kocatepe Gazetesi

İl Müftü Vekili Ali Abay, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Abay, Peygamber Efendimiz’in getirdiği ilkelerinin doğru okunması gerektiğini söyledi İl Müftü Vekili Ali Abay, bugünün Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünya gelmesinin yıldönümü olması sebebiyle bir mesaj yayınladı. Abay, mesajında '14 Şubat 2011 Pazartesi'yi 15 Şubat Salı’ya bağlayan gece, insanlık için bir fazilet güneşi ve hidayet [&hellip]

“İnsanlık, O'nun tebliğlerine muhtaç”

İl Müftü Vekili Ali Abay, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Abay, Peygamber Efendimiz’in getirdiği ilkelerinin doğru okunması gerektiğini söyledi

İl Müftü Vekili Ali Abay, bugünün Hz. Muhammed (s.a.s.)’in dünya gelmesinin yıldönümü olması sebebiyle bir mesaj yayınladı. Abay, mesajında “14 Şubat 2011 Pazartesi’yi 15 Şubat Salı’ya bağlayan gece, insanlık için bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.s)’ in dünyaya teşriflerinin 1440. yıldönümüdür. Müslümanlar arasında müstesna bir yeri olan bu gece; Hz. Peygamberin evrensel risaletini, yüce ahlakını ve ilahi mesaj Kur’an-ı Kerim’in somut tatbikatı sayılan örnek hayatını; insanlığa yeni bir ruhla anlatmak maksadıyla asırlardan beri ‘Mevlid Kandili’ adıyla kutlanmaktadır” dedi.
Peygamber Efendimizin ilettiği ilahi mesajın çok önemli olduğuna dikkat çeken Abay, “Bir fani olduğu için aramızdan ayrılan Hz.Muhammed (s.a s.) in getirdiği ve 14 asırdır bize hayat veren O rahmet denizi; ilk günkü canlılığını, tazeliğini, berraklığını hala korumaktadır. Kıyamete kadar da bu özelliklerini koruyacak olan bu ilahi mesaj; insanlığın her dönemde muhtaç olduğu bütün esasları, insani ve ahlaki değerleri ihtiva etmektedir. Bunalımlar içinde kıvranan insanlık, bu tebliğe bu gün her zamankinden daha çok muhtaçtır. İnanıyormuş gibi düşünüp, yaşayan, didişen ve bu sebeple de madde mana ve akıl kalp dengesi bozulan, birlik ve beraberlikleri parçalanan Müslümanların, O’nu ve O’nun getirdiği prensipleri doğru okumaya, gerçek manada algılamaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.
Mevlid Kandili dolayısıyla Müftülük tarafından programlar düzenleneceğini bildiren Abay, “Müftülük olarak Bayanlara yönelik bazı camilerde Vaaz irşad programı icra edilecektir. Gece ise İmaret Camimizde 14 Şubat 2011 Pazartesi günü Yatsı namazından önce Va’zu nasihat, namazını müteakip ise Kur’anı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle ihya edilecektir. Bu duygu ve düşünce-lerle Necip Milletimizin ve İslam aleminin Mübarek Mevlid Kandillerini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme