• Haberler
  • Gündem
  • İnsanlık birlik olmakla dirilecek – Kocatepe Gazetesi

İnsanlık birlik olmakla dirilecek – Kocatepe Gazetesi

İl Vaizi Nafiz Karaaslan, Allah’ın zatını bütün tasavvurlardan, zihinlerdeki hayal ve evhamdan tecrit anlamına gelen tevhidin bütün Peygamberlerin ilk daveti olduğunu vurguladı.İSLAM TOPLUMUNUNŞARTLARI BELLİTevhidin Hak yoluna girmenin başlangıcı ve Allah’a inanmanın ilk basamağı olduğunu ifade eden Nafiz Karaaslan “Cenab-ı Hak gönderdiği her peygambere ilk hareket tarzının, ümmetini tevhide davet olduğunu bildirmişir, Ayet-i Kerime de, ‘Senden [&hellip]

İl Vaizi Nafiz Karaaslan, Allah’ın zatını bütün tasavvurlardan, zihinlerdeki hayal ve evhamdan tecrit anlamına gelen tevhidin bütün Peygamberlerin ilk daveti olduğunu vurguladı.
İSLAM TOPLUMUNUN
ŞARTLARI BELLİ
Tevhidin Hak yoluna girmenin başlangıcı ve Allah’a inanmanın ilk basamağı olduğunu ifade eden Nafiz Karaaslan; “Cenab-ı Hak gönderdiği her peygambere ilk hareket tarzının, ümmetini tevhide davet olduğunu bildirmişir, Ayet-i Kerime de, ‘Senden önce gönderdiğimiz bütün peygamberlere, Şüphesiz, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Öyleyse bana ibadet edin diye vahyetmişizdir.’ buyrulmuştur. Tevhid, İslam’ın en temel ilkesi, Kur’an ve Sünnetin ruhu, bütün peygamberlerin gönderiliş gayesidir. İslam’ın tevhid dini oluşu, onu diğer dini inançlardan ayıran en önemli özelliğidir. Tevhid ilkesinden üç temel esas ortaya çıkar. Bunlar; Selam yani esenlik ve mutluluk, Ernan, yani güven, güvence, güvenlik ve emniyet, vahdet ile de barış, birlik ve beraberlik kavramları sözkonusudur. İslam-selâm ilişkisi, iman-eman ilişkisi ve tevhid-vahdet ilişkisi doğru anlaşılmadan bir toplumun İslam toplumu olması, ümmet bilincine vakıf olması mümkün değildir” dedi.
TEVHİD YAŞAM TARZIDIR
Tevhid inancının, insanların kalplerine ve akıllarına sadece Allah’ın birliği ve eşsizliği inanç ve düşüncesini yerleştirmekle kalmadığını vurgulayan Karaaslan; “Tevhid inancı aynı zamanda kainatın tüm farklılık ve çeşitliliğine rağmen mükemmel bir uyum içinde, nasıl var edildiğine ve işleyişine dikkatleri çeker. Tevhid inancı, en az birlik kavramı kadar çokluk ve farklılık kavramlarını da esas almayı gerektirir. Bu anlayış, irfan geleneğimizde ‘kesrette vahdet, vahdette kesret’ yani Allah düşüncesinden yola çıkıp, insan sevgisine varma olayıdır. Yunus Emre’ye atfedilen ‘Yaratılmışı severiz yaratandan ötürü’ deyişi bu anlayışın ürünüdür. İş bu noktada bitmez, insan sevgisine ulaşan kişi bu eşsiz mucizeyi yaratan güce Rab’bine korkudan ziyade bir hayranlık gözüyle bakar ki bu da kesretten vahdete anlayışıdır.Tevhid, sadece bir inanç ve düşünce sistemi değil, aynı zamanda bir hayat tarzı ve yaşama biçimidir. Tevhid inancının toplumsal hayattaki karşılığı vahdettir. Vahdet şuurunu toplumsal hayatta gerçekleştirmenin yolu da sosyal adalet ve ahlak bilincinin fertlere yerleşmesinden geçmektedir” ifadelerini kullandı.
RESUL’UN MESAJI BİRLİĞE VESİLE OLSUN
“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” teması ve “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak, ayağa kaldırmak için gelin birlik olalım” çağrısı etrafında bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’nın idrak edildiğini belirten Karaaslan şöyle konuştu: “Bu çağrı etrafında kutlu doğumunu idrak ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.S) getirdiği tevhid dinini ve rahmet yüklü evrensel mesajlarını; başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının vahdetine, birliğine, dirliğine, iriliğine ve huzuruna vesile olması temennisiyle, Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kutlu haftayı kutluyoruz

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum gününü kapsayan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’ın siyasileri kutlama mesajı yayınladılar

RESULULLAH ALLAH’IN SEÇTİĞİ KUL
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, TBMM’de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konuşma yapmak üzere gündem dışı söz aldı. Peygamber Efendimizin (SAV) doğum tarihinin 12 Rebiülevvel 571, Miladi takvime göre 20 Nisan tarihini gösterdiğini ifade eden Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Resulullah’ın (SAV) doğduğu tarihi sabitlemek adına 14-20 Nisan tarihleri arasındaki günlerin Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını söyledi. Özkal; “Peygamber Efendimiz Allah tarafından seçilmiş bir kuldur. Onun için ismi Mustafa’dır. Enbiya Suresi’nin 107. ayeti kerimesinde ‘Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik’ diye buyrulmaktadır. Seçilmiş bir insan olmasına rağmen ayakları şişip, alnı nasır tutacak kadar secdede kalıp ibadet eden bir kuldur. Kutlu Doğum haftasını kutluyor, Peygamberimize layık bir ümmet olmayı diliyorum” dedi.
PEYGAMBER
SİYASİLERE DE ÖRNEK
CHP Milletvekili Burcu Köksal, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda Peygamberimiz’in (SAV) gösterişten uzak yaşadığını belirtti. Köksal, Kutlu Doğum Haftası mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Peygamberimiz, yaşantısıyla örnek olan bir kişidir. Gösterişten uzak, ülkenin gelirini ayrım yapmadan tüm vatandaşları ile paylaşan Peygamberimiz, dünya zenginliğini elinin tersiyle itmiştir. Kendisine sunulan her türlü fırsatı, davası uğruna reddetmiş ve Allah’a sığınmıştır. Günümüzde, dini siyasete alet edenlerin Peygamberimizden ibret alması diliyorum. Bu vesile ile Kutlu Doğum Haftası’nın tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
MESAJLARI DOĞRU ANLAŞILMALI
MHP MYK Üyesi Milletvekili Mehmet Parsak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Parsak, insanlığın kurtuluşu için alemlere rahmet olarak gönderilen H.z Muhammed’in doğum gününü içinde barındıran 14-20 Nisan tarihleri arasında yer alan Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmış olmanın mutluluğunun yaşandığını kaydetti. Parsak; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimiz, birçok mucizelerle dünyaya gelmiş, O’nun varlığı dünyayı aydınlatmış ve tüm çirkinlikleri güzelliklere çevirmiştir. Peygamberimizin tüm insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi ve doğru biçimde anlaşılmasını, yaşanmasını, yaşatılması ve ülkemiz adına birlik, beraberlik ve bütünlüğün daim kılınmasını temenni ediyorum” dedi.
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanı Emel Uşaklı’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayınladılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme