Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

İNSANLAR VE HAYVANLAR

Aziz Aslan 9 Temmuz 2019 Salı 13:29:37
 

‘Dişi aslan avladığı ceylanı yemeye başlarken karnında yavrusu olduğunu fark eder. Yavruyu ölmüş ceylanın karnından çekip çıkarır lakin iş işten geçmiş, yavru çoktan ölmüştür. Aslan, annesi ölmüş yavruyu yere koyar ve ağır adımlarla bir kenara çekilip yere uzanır.
Bu fotoğrafları çeken fotoğrafçı uzun süre aslanın hareketsiz kalmasından şüphelenir ve cesaretini toplayarak aslanın yanına yaklaştığında onun öldüğünü görür.
Aslanının ölüm nedenini öğrenmek için götürdüğü veteriner karnını yarar ve kalbinin patlayarak parçalandığını tespit eder.
Bu yazıyı okuduktan sonra anlamalı ki; “Aslan yürekli” olmak, gücüne dayanarak senden zayıfların hayatına kast etmek değil; masum bir annenin ya da bir yavrunun ölümüne sebebiyet vermiş olmanın üzüntüsüne yüreğinin dayanamaması demekmiş.
Bu yüzdendir ki “hayvan” dediğimiz o varlıklar, bazı insanlardan binlerce kat daha iyiler.
İnsan, yaratılanların en kıymetlisidir. En önemli özelliği akıllı olmasıdır. İnsanı hayvandan ayıran da aklıdır. Yani insan düşünecek, idrak edecek, iyi ile kötüyü ayıracaktır. Yaratılış gayesi vardır. Çalışacak, insanlara, vatanına, dinine faydalı olacak, hakkı hukuku gözetecek vs.
Hayvanın da insanların hizmetini görmek ve insana faydalı olmak gibi yaradılış gayesi var. Yani her ikisinin de faydalı olma yükümlülüğü var.
Yukarıdaki örneğe bakıldığında ne yazık ki, günümüz insanı gün geçtikçe dünya menfaatleri, maddi çıkarlar, hırslar ve kıskançlıklarla duygusuzlaşıp hayvanlaşıyor diyebiliriz.
Eğer böyle olmasa bir insan, başka bir insanı yada bir canlıyı öldürebilir mi? Sebepsiz yere kavgalar, cinayetler olur mu?
Hatta hep deriz ya; insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum diye! Hayvanların duygusunu düşündüğünüzde insan olmayıp insan gibi görünenlerden nefret edersiniz. Çok afedersiniz öküzleri durdurmak istediğinizde “oha” dersiniz dururlar. Ama bazı insanlara ne deseniz fayda etmez.
Vatan görevini yapan askerimizi şehit eden teröriste bırakın insan demeyi, hayvan bile diyemezsiniz. Trafikte niye öyle bakıyorsun veya niye yol vermedin diye adam öldürene ne kadar insan denebilir. Hayvanlar onlardan çok daha kıymetlidir.
Sizin de çevrenizde insan olduğunu zannedip, hayvan kadar kıymeti ve itibarı bulunmayanlar mutlaka vardır.
Allah böylelerinden hepimizi korusun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER