İnsanın kurtuluşuna vesile bir gece

İl Müftüsü Mustafa Kaya, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaya, beratın “kurtuluş” anlamına geldiğini söyledi İl Müftüsü Mustafa Kaya, Berat Kandili dolasıyla yayınladığı mesajda, bugünün önemine dikkat çekti. Kaya, “Ramazan Ayı'nın müjdecisi, Yüce Allah'ın engin avf, rahmet ve mağfiretiyle bezeli çok mübarek bir kandildir Berat Kandili. Berat kurtuluş demektir. Allah Teala, bu gecede kullarının [&hellip]

İnsanın kurtuluşuna vesile bir gece

İl Müftüsü Mustafa Kaya, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kaya, beratın “kurtuluş” anlamına geldiğini söyledi

İl Müftüsü Mustafa Kaya, Berat Kandili dolasıyla yayınladığı mesajda, bugünün önemine dikkat çekti. Kaya, “Ramazan Ayı’nın müjdecisi, Yüce Allah’ın engin avf, rahmet ve mağfiretiyle bezeli çok mübarek bir kandildir Berat Kandili. Berat kurtuluş demektir. Allah Teala, bu gecede kullarının durumlarını değerlendirir. Kul neye layıksa onu takdir eder. Kişinin yıl boyunca yaşayacağı bolluk, bereket, ecel, rızık, hastalık, felaket, gibi her şey bu gece planlanır.Peygamberimiz (s.a.s), bu gecenin gündüzünü oruçlu, gecesini de ibadetle geçirmemizi tavsiye etmiş; bolluk, bereket ve manevi kurtuluşa vesile olacağını belirtmiştir.Önemli olan, günahta ısrar etmemek, pişmanlık duyup, iyiliğe ve hayra dönüş yapabilmektir. Allah, günahlarına tevbe edenleri sever. Berat Gecesinde yapılacak tevbeleri de inşallah kabul edecektir” dedi.
Bu gecede Allah’tan bağış ve iyilik dilemek gerektiğinin altını çizen Kaya, “Kur’anı Kerim okumalı, namaz kılmalıyız. Peygamberimize çokca salat-ü selam getirmeliyiz. Hastane köşelerinde , huzur evlerinde bulunan kimsesizleri ziyaret etmeli ve varsa onların ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Ana-babalarımızı ziyaret edip hayır dualarını almalıyız, Ziyaret imkanı bulamadıkları-mızla telefonla tebrikleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların eziyet gördüğünü hatırlatan İl Müftüsü Mustafa Kaya, şöyle devam etti:
“Gölgesi üzerimize düşmüş bulunan mübarek Ramazan ayına girmek üzereyken , Dünyanın çeşitli bölgelerinde terör, anarşi ,katliam, zulüm ve işkencelere maruz kalan, ırz ve namusları çiğnenen, açlık ve sefalet içinde kıvranan, vatanlarından uzaklaştırılan, insanlık adına utanç verici baskılar altında inim inim inleyen kardeşlerimizin, kısa zamanda insanca yaşama hak ve hürriyetine kavuşmaları için Yüce Allah’a dua edelim.
Arzın, semanın ve insanlığın mukadderatıyla ilgili kararların tayin edileceği Berat Kandilini iyi değerlendirelim. Bugün akşam İmaret (Gedik Ahmet Paşa) Camisinde icra edilecek Berat Kandili Özel Programına’na katılarak saflardaki yerimizi alalım. Gönül birliği yapıp, her türlü afat ve felaketlerden koruması için Cenab-ı Allah’a tazarru ve niyazda bulunalım. Böyle muazzam bir tertibat ve teşkilat gecesinde, mukadderatımızla alakalı dualarda, niyazlarda bulunmak, hayr-ü bereketlere, rahmet ve mağfirete nail olmak, selamet beratı almak elbette ki her salih mü’min için ebedi bir kazançtır.Göreve yani başlamış olduğum Afyonkarahisar İl Müftüsü olarak; milletimizin, İslam Aleminin ve Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin Mübarek Berat Kandillerini tebrik eder insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

“Üç aylar içinde müstesna bir gün”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu,
Berat kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı

Vali Balkanlıoğlu, mesajında şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Mübarek üç aylar içinde müstesna bir yeri bulunan Berat Kandilini kutlamanın engin mutluluğu içindeyiz. Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde, birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son vermeliyiz. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik eder, bu anlamlı gecenin İlimiz, Ülkemiz ve tüm İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin yanı sıra, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (Kocatepe)

“Af ve merhamet imkanı”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Başkan Çoban, Berat Kandili’nin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu ifade etti. Bu gecenin Müminler için hem mağfiret ve ilahî rahmete kavuşma vesilesi, hem de birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi: “Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir.
Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olması, çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olması dileklerimle Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini kutlu-yor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

“Günahlardan arınma gecesi”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün,
Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Berat Kandili’nin, Müslümanların Allah’ın sınırsız af, merhamet ve yardımıyla günahlardan kurtulacağını umularak dualar ettiği bir gece olduğunu ifade eden Ürün, şunları kaydetti:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”İnsanlar Berat kandili dışında da affı ve mağfireti zamanla sınırlanmayan Yüce Cenab-ı Hak’tan her zaman af dileyebilecektir. Ancak, bu gece ise bazı hatalarını anlayan müminler için ulvi bir zaman dilimi olacaktır. Berat kelimesin lügat anlamı kurtuluş, suç ve cezanın affı ve arınma anlamına gelir. Berat, dinimizde günahlardan arınma, Allah’ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla berat gecesi, mü’minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir. Kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak, geleceğimizi planlamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan bu büyük bir fırsattır. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni tebrik eder, bu kutlu gecenin Afyonkarahisar, Türkiye ve milletimiz ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim”http://m.kocatepegazetesi.com/”dedi. (Kocatepe)

“Allah’ın affına kavuşma gecesi”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz,
Berat Kandili’nin çok özel bir gece olduğunu bildirdi

Yılmaz, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandili’nin Allah’a kulluk görevini yerine getirmede, kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin, Allah’a yönelerek, O’nun rahmet ve marifetine sığı-nabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbeyle arındırabilecekleri bir gece olduğunu belirtti.
Berat Kandili’nin çok özel bir gece olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Berat, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak demektir. Berat Kandili, Cenab-ı Hakk’ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına geliyor. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz ve Rabbimize kulluk vazifesini yerine getirmemiz hayrımıza olacaktır. Toplumları derinden sarsan sayısız sorunların yaşandığı günümüz dünyasında huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddi görevler düşüyor. Bu yüzden sevinç ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçları dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenmeli ve hayata geçirmeliyiz. Türk milletinin ve İslam aleminin kandilini kutlayarak, birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme