• Haberler
  • Gündem
  • 'İnsanımızın İstemediği Hiçbir İşin İçinde Olmayacağım'

'İnsanımızın İstemediği Hiçbir İşin İçinde Olmayacağım'

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Adayı Yağcı, 'İnsanımızın istemediği hiçbir işin içinde olmayacağım' dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, Beyaz Saray Düğün Salonu’nda dün sabah kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, partililer ve basın mensupları hazır bulundu.

Haber

“YAĞCI’YI BASINLA BULUŞTURMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM”

Toplantının açış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, yaptı. İYİ Parti olarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nda kendilerini zafere ulaştıracağını belirttiği adayları Alper Yağcı’yı basınla buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Mısırlıoğlu, “Bilindiği üzere Türkiye’de 5 yılda bir yerel yönetimler seçimleri gerçekleşiyor. Beş yılda bir genel yönetim yani cumhurbaşkanlığı yönetimiyle birlikte milletvekili seçimleri gerçekleşiyor. Bu sürecin birini 14 Mayıs 2023 tarihinde hep birlikte icra ettik. O gün seçimlere katılan İYİ Parti Afyonkarahisar’dan anasının ak sütü gibi helal bir tane milletvekilini çıkarttı. Milletvekilimiz bugün bizi Afyonkarahisar olarak bizi hem partimizin genel merkezinde hem de TBMM’de gururla, şerefle temsil etmektedir. Kendisine bizi mahcup etmediği, başımızı dik tuttuğu için teşekkür ediyoruz. Biz Afyonkarahisar’da İYİ Parti olarak 11 Ocak 2018 yılında partimizi kurduk. Bugün itibariyle 6’ncı yılımızı doldurduk. Allah’a çok şükür üç seçim atlattık. Nasipse inşallah bu gireceğimiz dördüncü seçim olacak. 2018 yılında Afyonkarahisar’da kurulduğumuzdan 6 ay sonra yaşadığımız baskın seçimde ki bilindiği gibi zamanında yapılan bir seçim değildi. Bu seçimde Afyonkarahisar’da İYİ Parti’den bir milletvekili seçme kabiliyetini gösterdik. Dolayısıyla AK Parti Afyonkarahisar’da kurulduktan 6 ay sonra bir milletvekili çıkarmıştır.” dedi.

Haber

“HEYECAN YAPMADAN MİLLETİMİZİN SESİNE KULAK VERMELİYDİK”

İYİ Parti olarak yaşadıkları ilk genel seçimden 9 ay sonra bir yerel seçime gidildiğini hatırlatan Başkan Mısırlıoğlu, “2019 yılında ki yerel seçimlerde İYİ Parti olarak Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını çok az bir oy farkıyla kaybettik. Belediye Meclis Üyeliğine 11 tane meclis üyesi, il merkezinden İl Genel Meclisine de bir tane İl Genel Meclisi üyesi göndererek o günkü durumunu vatandaşlarımızın verdiği oylarla tamamladık. Geçen yıl yani 2023 yılında da ilimizde ve ülkemizde iki kutuplu bir toplam yaratmaya çalışan mevcut iktidar ve onun yanında, ana muhalefet görevini yürüten parti toplumu adeta ölümle sıtma arasında yaşamaya mecbur bırakmıştır. O gün Türk Milleti 21. bu ülkeyi yöneten kesintisiz, tek başına, hükümdar gibi yöneten iktirdandan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden kurtarmak için çok az bir zaman kalmıştı ki bizle birlikte yol yürüyenler, yolunu şaşırıp adeta kendilerini kaybettiler. Kazandık hırsıyla hareket ederek vatan ve millet düşmanlarıyla bir tarafta bizimle birlikte yol yürürken bir taraftan onlara göz kırparak Türk Milletini 5 yıl daha böylesi bir sisteme mahkûm etmişlerdir. Dolayısıyla 14 Mayıs 2023 seçimleri İYİ Parti’nin hiçbir zaman kabul etmediği bir seçim sonucudur. Biz kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Milletimizin iradesi başımız üstüne. Ancak bu millet adeta deli gömleği giydirilmeye çalışılan bu hükümet sisteminden kurtulunmaya ramak kalmıştı. Heyecan yapmamamız ve milletin sesine kulak vermemiz gerekiyordu. Millet bizden ‘Bizi kurtarın.’ demişti. Genel Başkanımız 81 ili köşe bucak mahalle mahalle gezmişti. Gezdiği her yerde vatandaşlarımız ‘Bizi bu iktidardan kurtar.’ demişti. Bu sözün üstüne Genel Başkanımız, ‘Milletimiz bizden iktidar istiyor. Bu hükümetten kurtulmak istiyor.’ diye masaya götürdüğü talepleri adeta kendi hırslarına yenilerek, ‘Biz bu seçimi kazandık, siz istiyorsanız masadan gidebilirsiniz.’ sözüyle karşılaşmıştır. Bunun üstüne Genel Başkanımız Türk Milletine üçüncü bir yol açmak üzere kendisi masadan çekilip milletin istediği insanlara ‘Hadi buyurun meydan sizin.’ dediğinde denildiğinde onlar kendilerini kasıp geri çektiler.” diye konuştu.

“YAĞCI’YI BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURTMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

“O zaman bizde diyoruz ki 31 Mart yerel seçimlerinde sizi partiniz seçmesinde görelim.” diyen Mısırlıoğlu, “Böyle bir seçim dönemini atlattık. Bugün yerel yönetim seçimlerine hür ve müstakil bir şekilde girme kararını alan Genel Başkanımız yine doğru bir hamle yaparak görüdüğü gibi partimiz 81 ilin her köşesinde aday çıkararak, inşallah milletimizin desteği, teveccühü ve ferasetiyle hep birlikte Türk Milletine üçüncü bir yolu açacağız. Bu doğrultuda da biz Afyonkarahisar’da kurulduğumuz günden bu yana beraber yol yürüdüğümüz ve o günden sonra ilk yerel yönetimler seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyemiz olarak bizi gururla temsil eden ve partimizin GİK’da görev yapan, şehrimizin sevilen, sayılan evladı, değerli dava arkadaşım Alper Yağcı’yı, 31 Mart akşamı inşallah Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtmak boynumuzun borcudur.” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİ TBMM’DE VE GENEL MERKEZİMİZDE TEMSİL EDİYORUM”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, göreve seçildiği günden itibaren Afyonkarahisar’ı TBMM’de ve parti genel merkezinde temsil ettiğini söyledi. Milletvekili Olgun, şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkanımızın tensipleriyle genel başkan yardımcılığı görevine getirildim. Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı olarak tüm Türkiye’deki seçim güvenliğinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu benim şahsım kadar tüm Afyonkarahisar’a Sayın Genel Başkanımız tarafından hediye edilen bir görevdir. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Sağ olsun var olsun. Desteklerini esirgemeyen hemşerilerime de tekrar teşekkür ediyorum. 2023 yılında bir genel seçim geçirdik. Sonrasındaki çalışmalarla basın mensuplarından uzunca bir zaman ayrı kaldık. Basın mensuplarıyla biraraya gelmekten dolayı memnunum.”

Haber

“İKTİDAR VATANDAŞI MEDYA GÜCÜYLE KANDIRDI, VATANDAŞ GERÇEĞİ SEÇİM ERTESİ GÖRDÜ”

2023 yılı seçimlerinden sonra AK Parti iktidarının vatandaşı kandırdığını ileri süren Milletvekili Olgun, şunları söyledi: “2023 yılı seçimlerinden sonra iktidar vatandaşlarımızı güzel kandırdı. Nasıl kandırdı derseniz, seçimlere Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olmak üzere iki ittifakla girdik. Cumhur İttifakı paydaşları ekonomiyi, emeklinin, esnafın halini konuşturmadılar. Bu konularda tek bir söz etmediler. Ellerindeki mevcut ulusal medya kanallarıyla halka devamlı suretle propaganda yaparak, ‘HDP’dir, PKK’dır, o öyledir, bu böyledir.’ diyerek hiç ülkemize yakışmayan bir seçim ortamından sonra bununla başarılı oldular. Çünkü söylediğin gibi şu anda iktidar medya gücüyle vatandaşımızı kandırdı. Ne zaman ki seçim bitti, ertesi gün vatandaşımız gerçeği gördü. Ertesi gün başlayan zamlar vatandaşımıza yapılan zulümler. Bugüne kadar tüm ihtiyaç maddelerinde fiyat artışı, enflasyon derken bugün geldiğimiz noktada artık vatandaşımızın dayanacak gücüde kalmadı.”

“YEREL SEÇİMLERDE MİLLETİMİZ BU İKTİDARA DERSİNİ VERECEK”

“Mahalli seçimler her zaman milletimiz tarafından seçmenler tarafından iktidara bir kural çekme olarak görmüştür.” diyen Milletvekili Olgun, şöyle konuştu: “Size bir örnek vereyim, 1988’de rahmetli Turgut Özal, Anavatan Partisi’nde 292 milletvekili ile tek başına iktidar olmuştu ki bende o zaman o partinin mensubuydum. Bir yıl sonra yapılan mahalli seçimlerde ki o zamanın flaş isimleri Bedrettin Dalan İstanbul’da, İzmir’de Burhan Özfatura, Ankara’da Altınsoylu tüm Belediyeleri kaybetmişlerdi. Sadece merhum Özal’ın memleketi Malatya ve Hakkâri Belediyeleri Anavatan Partisi adayları kazanmıştı. Bizim şu anda geldiğimiz noktada milletimiz artık kendisini genel seçimden önce kandıran bu iktidara kuralı çekme zamanı gelmiştir. Her gün ülkemizin bir ilini gezen bir kardeşiniz olarak bunu sahada her zaman görüyorum. İnşallah bu seçimlerde de vatandaşımızın bu iktidara gereken dersi verecektir.”

“AFYON HALKINI KANDIRDILAR BU AYIP ONLARA YETER”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz İYİ Parti olarak kuruluşumuzdan bugüne iddiamız, iktidar olmaktır. Biz iktidara talip bir partiyiz. Ancak kuruluşumuzdan sonra yapılan 3 seçimde de şartlar gereği, mevcut sistem gereği ittifakla seçime girdik. Siyasette ittifak olur. Fakat seçim biter ilaveten bir ittifak olamaz. Bugünden bir örnek vereyim. Bugün Cumhur İttifak denilen ittifak içerisinde 2 tane siyasi parti var. Birisi iktidarın konforuna alışmış halinden memnundur. Diğer küçük Cumhur İttifakı ortaklarının da iktidar olmak veya ülkeyi yönetmek gibi bir iddiası yoktur. Ben bugüne kadar duymadım. Biz İYİ Parti olarak iktidara, bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Bu seçimlerde de hür ve müstakil olarak kendi başımıza seçimlere girmeye karar verdik ve bu yolda yürüyoruz. Yine basın aracıylığıyla tüm milletimize sesleniyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde mahalli seçimlere gelen siyasi partilere bakın İYİ Parti ve partinin Lideri Meral Akşener gibi ‘Kendi başına ben bu seçime yalnız gireceğim, kendimi milletime havale ettim. Benim değerimi,  kıymetimi veya oyumu milletim belirleyecektir.’ diyen tek siyasi partiyiz. Cumhur İttifakı 2023 yılı seçimlerinde bizi HDP ile işbirliği yapmakla itham etti. Bu ittifakın büyük ortağı AKP şu anda kapalı kapılar ardında büyükşehirleri kazanmak için HDP ile gizli görüşmeler yapmaktadır. Bu konu basında fazla çıkmasa da aralarda çıkıyor. ‘Dün dündür, bugün bugündür.’ deniliyor. Biz İYİ Parti olarak kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla kendi iyi belediyecilik programımızla sahaya çıktık. Halkımıza kendimizi anlatıyoruz. Sonuçta kararını vatandaşımız verecek. Seçim İşleri Başkanı olunca ilk işim verilere bakmak oldu. İnanın seçime 3 ay kala bizim Afyonkarahisar’da milletvekili kazanma oranımız 2,5 milletvekili imiş. Partiye gelen gizli anketler bunu gösteriyordu. Biz sözünü ettiğim nedenlerden dolayı bir milletvekili çıkarabildik. Afyonkarahisar halkını da aldattılar, kandırdılar. Şükürler olsun ki biz bugün haklı çıkmamızın gururunu yaşıyoruz. Onların ayıbı onlara yeter diyorum.”

“BAŞKAN ADAYLARININ İÇİNDE EN İYİSİ ALPER YAĞCI’DIR”

31 Mart yerel seçimlerinde değişik bir belediyecilik anlayışıyla yerel yönetimi talip olduklarını dile getiren Milletvekili Olgun, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’da yıllardır değişen ne var? Belediye’nin yapması gereken rutin hizmetleri icraat diye anlatamaz. Hazırladığımız projeleri halkımıza anlatıp, paylaşacağız. Belediye’yi bir rant kapısı olmaktan çıkaracağız. Biz Afyonkarahisar’ı kalkındıracaksak küçük düşürmeyeceğiz. Küçük işlerle uğraşmayacağız. Afyonkarahisar’ı nasıl Avrupa’nın en güzel şehri haline dönüştürmeyi düşüneceğiz. Nasıl ki ben değişik bir milletvekili olacağımı ifade ettiysem biz İYİ Parti olarak Afyonkarahisar’da da değişik bir Belediyecilik yapacağımızı ifade ediyorum. Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Sayın Alper Yağcı ile birlikte İYİ Parti olarak birlik ve beraberlik içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Basın başımızın tacıdır. Basının görevi doğru habercilik yapmalarıdır. Ama basın siyasi partileri övme, yerme ve ayar verme konusunda biraz daha dikkatli olmalıdır. Böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Geçenlerde bir basın mensubu arkadaşımız partimize ayar vermeye kalktı. Alper Yağcı, sevilen, sayılan, siyaseti bilen yükseköğrenimi ile Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylarının hepsinden daha tecrübelidir. Seçilmesi halinde daha genç ve dinamik bir isim olarak iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz.”

“İNSANIMIZIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR İŞİN İÇİNDE OLMAYACAĞIM”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, 7 yıl önce parti kuruluşunu şehirde yaptıklarını dile getirdi. Başkan Adayı Yağcı şöyle konuştu: “Birbirimizi tanıyoruz, özgeçmişim malumdur. Beş yıldır İYİ Parti Merkez İl Genel Meclisi Üyeliği yapıyorum. Yıllardan beri siyasetin içerisinde hem geçmiş yıllarda MHP’de 2 dönem Merkez İlçe Başkanlığı yaparak sürekli sahada Afyon’un dertleriyle, şehrimizin içinde bulunduğu yapıyla her zaman iç içe oldum. Daha sonra İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında arkadaşlarımızla her birlikte mücadele ederek yeni bir ses olmaya halkın ihtiyaç duyduğu 2 kutuplu siyasetten kurtulmak için mücale veriyoruz. Milletvekilimizin ve İl Başkanımızın da ifade ettiği üzere şehrimiz büyük bir kasaba görünümündedir. İnşallah görev nasip olursa ufku açık yeniliklere açık insanlarımızla Afyonkarahisar’a gerçek anlamda dokunacak bir belediye yönetimi sağlayacağız. Projelerimizi zaman içerisinde paylaşacağız. Bunlar için ayrı görsellerin oluştuğu lansman şeklinde bir toplantıyla tekrar sizlerle bir arada olacağız. Ama herkesin yakından bildiği üzere 2 gündür esnaf ziyareti yapıyoruz. Özellikle Ambaryolu Caddesi başta olmak üzere şehrin bitmek bilmeyen, kanayan yarası trafik en büyük sorunumuz. Bunlarla ilgili çok profesyonel çözümlerimiz var. Afyon’da kanayan yere haline gelen bir kentsel dönüşüm sorunumuz vardır. Bunlarla ilgili de en başta ve en net şekilde fikrini açıklayan kişiyim. Konuşmadan, insanımızla anlaşmadan, insanımızın istediği, gönlünün ferah içerisinde evet demediği hiçbir işin içerisinde olmayacağımızı net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bence Afyonkarahisar 20 yıldır sosyal belediyecilikten uzaklaşıp tamamen rant belediyeciliği haline geldi. Bizim ortaya koyacağımız belediyecilik anlayışı öncelikle en ücra mahallede yaşayan insanımıza kadar belediyenin kendisine dokunduğu, belediyenin sıcaklığını hissedeceği bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Ve zaferin başkentinde zafer inşallah ‘İyiler’in olacak ki bütün Türkiye’ye örnek bir belediyeciliği Afyonkarahisar’dan Tüm Türkiye’ye gösterme şansımız olacak.”

Haber

Bakmadan Geçme