İnsanı, ancak nitelikli öğretmen yetiştirir

Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu'nda 'Danışman Öğretmenlerin Eğitimi Semineri'nin açılışı yapıldı. Seminere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Daire Başkanı Ömer İnan ve İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın yanı sıra ilin emrine atanan aday öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenler katıldılar.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 'İnsanı eğitmek ancak nitelikli öğretmen yetiştirmekle olur. Öğrenci eğitiminde temel [&hellip]

Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu’nda “Danışman Öğretmenlerin Eğitimi Semineri”nin açılışı yapıldı. Seminere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Daire Başkanı Ömer İnan ve İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yanı sıra ilin emrine atanan aday öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenler katıldılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “İnsanı eğitmek ancak nitelikli öğretmen yetiştirmekle olur. Öğrenci eğitiminde temel öge öğretmendir. Öğretmen ve öğrenci arasında manevi bir etkileşim vardır. Bu nedenle bütün teknolojik gelişmelere rağmen öğretmen öneminden hiçbir şey kaybetmez. Bu açıdan öğrencinin her zaman öğretmene ihtiyacı vardır. Biliyorsunuz bu yıl Şubat’ta atanan 30 bin öğretmen için yeni bir adaylık eğitimi süreci belirlendi. Aday öğretmenlerimiz danışman öğretmen nezaretinde uygulama yapacaklar. Sizler de Bakanlık tarafından belirlenen kriterler kapsamında görevlendirildiniz” dedi.
252 ADAY ÖĞRETMEN, AFYON’U
TERCİH ETTİ
Yalçın, şöyle devam etti:
“İlimizde 300’e yakın danışman öğretmen görevlendirildi. 252 aday öğretmen ilimizi tercih etmiş ama bu sayı artabilir veya eksilebilir. İnşallah bu aday öğretmenlere sizler rehberlik yapacaksınız. Bu aday öğretmenlerimizin sizden aldıkları tecrübelerle ideal bir öğretmen hazırbulunuşluğu ile derslere girmelerini bekliyoruz. Usta-çırak ilişkisine göre kâl dili ile değil de hâl dili ile örnek olmak suretiyle mutlaka sizden bir şeyler alacakları inancındayım.”
MESLEK AŞKI VERİN
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Özlük ve Kadro Daire Başkanı Ömer İnan ise konuşmasında “Biz öğretmenliği, öğrenci ile iletişimi, okul ile iletişimi, okul dışı iletişimi el yordamıyla öğrendik. Bakanlığımız bu hususta yeni bir süreç başlattı. Aday öğretmenlere her şeyden önce model olacağız. Teorik bilgi birikimleri var elbette ama öğretmenliği sizlerle tecrübe edecekler. Size verilen aday öğretmenlere öyle bir meslek aşkı verin ki her eğitim öğretim yılına heyecanla şevkle başlasınlar. Buradaki eğitimlerin hayırlı olmasını ve verimli geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme