'İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz'

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, sendika olarak kamu emekçilerinin haklarını her zaman koruduklarını belirtti. Kılınç, memurların grev hakkının engellenmemesi gerektiğini belirtti Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, 'KESK, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını savunmak için kurulmuştur, bunun için vardır. Sendikaların kuruluş nedeni budur. Sendikal mücadelenin verilemediği, en temel hakların kullanılamadığı yerde sendikadan da emekçilerin [&hellip]

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, sendika olarak kamu emekçilerinin haklarını her zaman koruduklarını belirtti. Kılınç, memurların grev hakkının engellenmemesi gerektiğini belirtti

Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, “KESK, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını savunmak için kurulmuştur, bunun için vardır. Sendikaların kuruluş nedeni budur. Sendikal mücadelenin verilemediği, en temel hakların kullanılamadığı yerde sendikadan da emekçilerin haklarını aradıkları demokratik bir çalışma düzeninden söz edilmesi mümkün değildir” dedi.
Kılınç, toplu görüşmenin bir illüzyondan ibaret hâle geldiğini belirterek hükümetin bu anlayıştan vazgeçmesi gerektiğini vurguladı. Kılınç, “Bizler küresel sermayenin belirlediği mali koşullar tarafından belirlenmiş bir ücret yerine insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Bunun yolu kamu emekçilerinin ücretler ve mali, sosyal ve demokratik tüm haklarının toplu sözleşme masasında belirlenmesidir diyoruz. Yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, hayat pahalılığına, güvencesiz, esnek ve performansa dayalı çalışma koşullarına, baskılara ve anti demokratik yönelimlere karşı toplu sözleşme hemen şimdi diyoruz” diye konuştu.
Kılınç, taleplerini de şöyle sıraladı:
“Hemen toplu sözleşme masasına oturulmalı, grev hakkımız engellenmemelidir. Reel kayıplarımızın telafisi için 300 TL seyyanen zam, bin 650 TL temel ücret, sosyal haklar (yiyecek, yol, eğitim ödeneği, giyecek, kira vb), net ücret tutarında yılda iki kez ikramiye verilmelidir. Sağlıkta katkı ve katılım payları iptal edilmeli, ek ödemeler emekli keseneği içine alınarak emekliliğe yansıtılmalıdır. 657 sayılı kanunda değişiklik öngören tasarı geri çekilmeli, güvenceli iş, kadrolu istihdam ve insanca ücreti esas alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır. 4/b ve 4/c’liler, 4924 sayılı kanuna ve 657 86. Maddesine tabi olarak çalıştırılanlar kadroya alınmalı, sözleşmeli çalıştırmaya son verilmelidir. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetler her düzeyde nitelikli, ulaşılabilir ve parasız olmalıdır.”

Bakmadan Geçme