• Haberler
  • Genel
  • İnsan öncelikli, örnek yatırım – Kocatepe Gazetesi

İnsan öncelikli, örnek yatırım – Kocatepe Gazetesi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Yazıcı, 'Eğer ki siz, sağlık hizmetine erişim bakımından engelleri kaldıramamışsanız, insanı ıskalıyorsunuz demektir' dedi Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, [&hellip]

İnsan öncelikli, örnek yatırım

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Binası Temel Atma Töreni’nde konuştu. Yazıcı, “Eğer ki siz, sağlık hizmetine erişim bakımından engelleri kaldıramamışsanız, insanı ıskalıyorsunuz demektir” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Doç. Dr. Sait Açba ve Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, il protokol üyeleri ile birlikte sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra AKÜ akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.
SAĞLIK HİZMETİNE
HERKES ERİŞEBİLMELİ
Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Bu temel attığımız eser üniversiteyle alakası olması açısından son derece önemlidir. Bir diğer açıdan önemi ise, sağlıkla ilgili olması. Sağlık her şeyin başıdır. İnsan önemli ama insanın sağlığı her şeyin başıdır. Eğer ki siz, sağlık hizmetine erişim bakımından engelleri kaldıramamışsanız, insanı ıskalıyorsunuz demektir. Ülkeler bütçe hazırlarken en çok pay eğitim ve sağlığa ayırmalıdır. İnsan odaklı bir bakışa sahip olmalıyız. Başta rektör hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÇAĞIMIZ BİLGİ ÜRETME ÇAĞI
Eğitimin ve bilimin üzerinde durulması gereken konular olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Eğitim ve sağlık ile ilgili törenlerde insanlar heyecan duyuyor ve sinerji ediniyor. Pek çok açıdan bu temel atma merasimi önemli ama ben iki açıdan görüşümü sizinle paylaşmak istiyorum. Birincisi, temelini atacağımız eser, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ilgili bir ünitedir. Üniversite deyince akla gelen bilimdir, bilgi üretmektir. 21’inci yüzyılın birçok karakteristik özelliği var. Ancak bunları özetlemek gerekirse, hayat boyu öğrenmek en önemlisidir. İkinci özelliği ise bilgi üretmektir. Çağımız bilgi üretme çağıdır. Bilgiyi de üniversite üretecek. Üniversite bilgiyi üretmekle de kalmayacak ve öğrencilerine bilgi üretmenin yolunu, yöntemini ve araçlarını da öğretecek. Çünkü hayat dinamiktir” dedi.
SAĞLIKTA BÜYÜK
DÖNÜŞÜM YAŞANDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin sağlıkta güzel bir dönüşüme şahit olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, “Sağlık sisteminde ilimize çağ atlatacak, güzel tesislerin bugün temelini atıyoruz umarım açılışını da kaza bela olmadan yaparız. Sağlıkta yaşanan büyük değişim ve dönüşüm buralarda kendini gösteriyor. Artık vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarına geldiği zaman sağlam insanımız hasta oldu, moralim bozuldu diyecek bir sistemle karşılaşmıyor ve birinci sınıf insan muamelesi görüyor. Bütün odalar, tedavi sistemleri dünyanın sahip olduğu en gelişmiş cihazlarla teşhis ve tedavi yöntemlerinin konduğu ve müsterih olarak ayrıldığı yerler haline geldi. Bunu da aştık artık, sağlık turizmi diye bir turizm sistemi gelişti dünyada ve pek çok farklı ülkeden hastalar artık Türkiye’yi tercih ediyorlar. Bazen de turizm amaçlı gelip otellerimizde tatil yapıyorlar. Memleketimizdeki gelişmelerden dolayı gurur duyuyoruz. Memleket sağlık sistemi bakımından gelişmişse bu, her bakımdan geliştiği anlamına gelmektedir” diye konuştu.
ARAŞTIRMA
HASTANESİ DE YENİLENDİ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2011 yılı Mart ayından bu yana AKÜ Ali Çetinkaya Kampüsü’nde yer alan sağlık birimlerine yönelik alt yapının iyileştirilmesi ile çevre düzenleme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “33 bin 813 metrekare kapalı alana sahip 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi, 23 milyon 275 bin lira harcanarak alınan cihaz ve ekipman ile 2012 Aralık ayı itibariyle hizmete sunulmuştur. Diğer taraftan 10 yılı aşkındır hizmet veren Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma hastanemizin, acil servis girişi, yataklı servislerin büyük onarım ve tadilat işleri, morg, depo ve kafeterya inşaatları toplam 666 bin liralık bir bütçeyle tamamlanmıştır. Özellikle acil servis girişi, mevsimsel değişikliklere uygun, hasta ve hasta yakınları için çok daha kullanışlı hale getirilmiştir” dedi.
MALİYET 12 MİLYON LİRAYI AŞACAK
Rektör Solak, “Temelini atacağımız tesisin 10 Nisan 2013 tarihinde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Yaklaşık maliyeti 12 milyon 773 bin 534 TL olan poliklinik binası 9 bin 810 metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Bu bina bodrum, zemin ve 5 kat olarak tasarlanmıştır. Proje kapsamında radyoloji bölümü, kan alma odası 51 adet doktor odası, 56 adet poliklinik odası, 3 adet toplantı odası, personel soyunma odaları ve duşlar, kafeterya, bekleme salonu, başhekimlik idari büroları, sığınak ve teshin merkezi ile bay-bayan ve engelli lavaboları yer alacaktır. Eğitim öğretim başlangıcında 66 bin 600 liralık yatırımla Tıp Fakültesi derslikleri yenilenerek, amfi salonlara dönüştürüldü. 201 bin 500 liralık maliyetle Acil Yardım ve FTR Hastanesi Egzersiz ve Kaplıca Havuzları arıtma tesisleri tamamlanarak hizmete sokuldu. Yine 450 kişilik otopark hasta ve personel hizmetine sunuldu. Ayrıca 861 bin liralık sözleşme bedeli üzerinden içinde bulunduğumuz bahçenin altyapı ikmal inşaatı ve çevre düzenlemelerini sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme