İnsan, iletişimsiz yaşayamaz – Kocatepe Gazetesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “İnsan susuz yaşar, ama iletişimsiz yaşayamaz” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İl Jandarma Komutanlığı subay, astsubay ve erlerine 'Halkla İlişkiler ve İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi' konulu [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, “İnsan susuz yaşar, ama iletişimsiz yaşayamaz” dedi
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İl Jandarma Komutanlığı subay, astsubay ve erlerine “Halkla İlişkiler ve İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu bir konferans verdi.
ÖNEMLİ OLAN İLETİŞİMİ DEVAM ETTİRMEK
İl Jandarma Komutanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansta Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Kurtuluş Savaşı’nın başladığı ve Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda görev yapmaktan onur duyan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını saygıyla selamlayarak başladığı konuşmasında halkla yakın ilişki kurmada iletişimin önemine değinerek “İnsanoğlu belirli bir süre ekmeksiz, susuz, hatta birkaç dakika havasız bile durabilir, ama iletişimsiz yaşayamaz. Önemli olan, iletişimi kesmek, engellemek değil, onu düzgün biçimde kullanabilmek ve yönetebilmektir. Halkla sürekli yüz yüze olan jandarmanın insanlarla ilişkilerinde en güçlü silahı iletişimdir. İletişimden yararlanarak hem devletin saygınlığını artırabilir hem de halkın devlete olan bağlılığını pekiştirebiliriz” dedi.
HALKLA İLİŞKİLERDE NELER YAPILMALI?
Halkla ilişkilerde başarılı olabilmek için uyulacak kurallara da değinen Nakilcioğlu bu kuralları şöyle sıraladı: “Başarının ilk adımı, halkın deyimiyle, önce adam olmaktır; sonra herkese adam gibi davranmaktır. Bunların ardından, karşısındakini adam yerine koymak; iletişimi iyi bilmek; bilgi ve deneyimini sürekli geliştirmek gelir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müntesibi olmak gibi onurlu bir görevi üstlenmiş olan kişi, sadece askeri ortamdaki davranışlarına değil, özel hayatına da dikkat etmek zorundadır. Gelişmek ve olgunlaşabilmek için kamu görevlisi özeleştiri yapabilmeli, üstlerine ve mesai arkadaşlarına güven duymalı, aynı zamanda da çevresine güven vermelidir. Ayrıca hem hizmet sunduğu kurumun hem de halkın çıkarlarını sonuna kadar korumayı kendine görev saymalıdır.”
SEMPATİK
OLAMASAK DA EMPATİK OLALIM
Gerek şehir merkezlerinde gerekse kırsal kesimde insanlarla çoğu zaman yüz yüze olan jandarmanın halka güven verme ve halkın güvenini kazanma noktasında empatiden yararlanmasının olumlu sonuçlar doğuracağını ifade eden Doç. Dr. Nakilcioğlu, “Sempatik olamasak da empatik olmak zorundayız. Empati, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durumu ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve özümlemek demektir. Başka bir deyişle empati, bir insanın, kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)