• Haberler
  • Genel
  • İnsan doğadan ders almalı – Kocatepe Gazetesi

İnsan doğadan ders almalı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İzmir’de konferans verdi. Nakilcioğlu, insanın doğadan ibret ve ders alması gerektiğini söyledi Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfınca İzmir Çeşme'de düzenlenen 'Sevgi Toplumu Buluşması' etkinlikleri kapsamında 'Doğadaki Muhteşem Mesajlar' konulu bir sunum gerçekleştiren AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik [&hellip]

İnsan doğadan ders almalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, İzmir’de konferans verdi. Nakilcioğlu, insanın doğadan ibret ve ders alması gerektiğini söyledi

Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfınca İzmir Çeşme’de düzenlenen “Sevgi Toplumu Buluşması” etkinlikleri kapsamında “Doğadaki Muhteşem Mesajlar” konulu bir sunum gerçekleştiren AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, insanın evrendeki yerini ve doğa ile ilişkilerini değerlendirdi.
SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinliklere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, bazı milletvekilleri, Emekli Vali Kadir Çalışıcı, Vakıf Başkanı Av. Hayrullah Başer, Av. Şemsettin Petek, Vakıf yöneticileri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, yazarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte çok sayıda uzman ve aydın katıldı.
Doğanın insanlara sürekli mesaj vermekte olduğunu belirten Doç. Dr. Nakilcioğlu,“Genellikle hal, tavır, duruş ile, yani beden diliyle sunulan mesaj diğer mesaj türlerinden çok daha ağırlıklıdır ve fazladır. Doğa bize, çiçeklerin kokusuyla, kuşların cıvıltısıyla zaten her türlü mesajı vermeye devam ediyor, ama rengiyle, görünümüyle, güzelliğiyle de doğa bize kendini anlatıyor; sadece güzellikle, estetikle, tasarımla ilgili mesajlar vermiyor, aynı zamanda başka türlü, ağır sorumluluklarımızın bulunduğunu da hatırlatıyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme