'İnsan Çapı Kadar Konuşmalı'

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yaptığı yazılı basın açıklamasında Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis'ın küstahça konuştuğunu belirtti. Çakır, 'İnsan çapı kadar konuşmalı.' Dedi.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ın küstahça addedilen sözlerine sert bir dille eleştirdi. Çakır, Yunan yöneticilerin Türkiye düşmanlığıyla bir yere varamayacaklarını anlamaları gerektiğini ifade etti.

“KÜSTAH ÇIKIŞ BİLİNÇALTINDA YATAN KORKU KAYNAKLI”

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ın skandal tehdidi sonrasında açıklama yapan Başkan Çakır,  “Bilinen ve bilinmeyen tarihin her döneminde yer alan Müslüman Türk Milletimizi son derece alçak ve küstahça tehdit etmeye kalkan bir zavallının sözlerine üzülerek şahit olduk. Sadece Yunanistan’ın değil tüm dünya daha önce Türk’ün adaletine tanık olmuştur. Buradan sağlık bakanı olarak görev yapan zatın bu çıkışı aslında bilinçaltında yatan korkudan kaynaklıdır.” ifadelerini kullandı.

“KALKARLAR AMA İNERLER Mİ BİLMEM”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Çakır, açıklamasının devamında Savunma Bakanı Dendias’ın Türkiye ile alakalı cümle kurarken en az iki defa düşünmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Çakır,  talihsizlik olarak nitelendirdiği açıklama ile ilgili şunları kaydetti: “Georgiadis’in gördüğü rüya nedir tam anlamıyla bilemiyorum ancak çok net bildiğimiz bir şey var ki o da Atina’dan havalanan uçaklar belki görünmeden Ankara’ya kadar gelebilirler. Ama döndüklerinde inecek pist bulamayabilirler.”

“KIBRIS TARİHİNİ TEKRAR OKUMALILAR”

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde ki Kıbrıs Barış Harekâtını işaret ederek Yunanistanlı bakanların yakın siyasi tarih derslerini yeniden almaları gerektiğini dile getirdi. Çakır, diplomatik bir kriz olarak nitelendirilmesi gerektiğini beyan eden Başkan Çakı, konuşandan çok konuşturana bakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme