Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

İNSAN BAŞKA NE İSTER? – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 30 Ekim 2015 Cuma 03:00:00
  4 ay önce ağabeyim bisiklet üstünde giderken müze önünde arkasından Halk Otobüsü çarptı. Kazazedeyi 4 metre ileriye fırlatan taşıt, mağdurun bayılmasına kolunun kırılmasına, kalça kemiğinin çatlamasına sebep oldu. Çevrenin hassasiyeti ile ambulansla “acil bakım”a yetiştirildi. İşin ehli müdahalede bulundu. Gerekli film ve tetkikler yapılarak koluna platin takıldı. Kalça kemiği çatlağının kaynaması için en az 3 ay sırtüstü yatması gerektiği salık verildi. Hastamız bir süre hastanede kaldı. Gidip gelme sorunu doğdu. Zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi, refakatçiye ihtiyaç olduğu için, bakıma evde devam etmek üzere doktor izniyle eve getirildi. Tekrar Film ve gerekli tetkikler için randevu verildi. Taşıma, Devletin “Hasta Nakil Aracı” ile yapıldı. BAĞ-KUR Emeklisi olan ağabeyimizin, bakımı, ilacı devlet tarafından karşılandı. Cebinden beş kuruş ödemedi, Şifa buldu, sağlığına kavuştu. Şimdi ayakta. Allah devlete, millete zeval vermesin. Trafik Polislerinin incelemesi sonucu; hatanın servis şoförünün olduğu halde: “İşinden, ekmeğinden olmasın” ayağıyla, şikâyette bulunulmadı. Ne yazık ki hatalı şoför ne eve ne de hastaneye gelip, geçmiş olsun dileğinde bulunmadı.
Ağzımdaki Protez altındaki diş eti sıkıntısı lokmaları çiğneme güçlüğü veriyordu. Rahatsızlık bir türlü geçmedi. Diş Hastanesine gittim. Film çekildi. Sakın; “Olmaz olmaz ”demeyin. Oldu bile; Dede olduktan sonra Protez altında 20 Yaş dişi çıktığı tespit edildi.
Cerrahi müdahalede yapılamayacağı söylenerek Akü Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Hastanesi’ne sevki istendi. Buradaki teşhiste 20 yaş dişinin yan dişleri de çürüttüğü bunların da sökülmesi gerektiği kanısına varılarak, operasyonla 3 dişin de sökümü gerçekleşti. Bilahare Afyon Diş Hastanesi’nde yeni protez yapılarak takıldı. Sıkıntı kalmadı.. Şükürler olsun sağlığıma kavuşmuş oldum.
Bu defa, Eşimin baş ağrısından şikâyeti vardı. Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Hekimine randevu aldık. Belirtilen saatte klinik monitöründe ismimiz çıktı. Derdimizi anlattık Beyin Filmi çekimine gönderildik. Tekrar tetkik için vardığımızda beyinde bir şey görülmediği, boyunda kireçlenmeye rastlandığı anlaşıldı. Doktor: “İlaç yazayım kullan” Hanım: “Aman doktor bey ilaç verme” deyince Doktor: ”Teyzecazım başka ne yapabilirim. Aklıma geldi. Dur öyleyse; Nefesim kuvvetlidir okuyayım bari.” Esprisi moral verdi, gülmeye neden oldu.
Sağlık Kurumlarımız ve Doktorlarımız mükemmel. Allah muhtaç etmesin, yokluğunu da göstermesin.
Bakın,
Temizlikçi bir kadın dışarıdan İlkokul Diploması almak için sınava girer. Tabiat Bilgisi soru ve cevapları şöyle:
Soru: Mide ne iş yapar?
Cevap: Sindirim yapar, yediklerimizi öğütür.
Soru: Akciğer ne yapar?
Cevap: Solunum yapar, bizi yaşatır.
Soru: Kalp ne iş yapar?
Cevap: Dolaşım yapar.
Soru: Beyin ne iş yapar?
Cevap: Bizim apartmanda kapıcılık yapar…
Allah sağlıkta daim etsin, gülen yüzünüz solmasın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti