• Haberler
  • Genel
  • İnovatif girişimcilik ele alındı – Kocatepe Gazetesi

İnovatif girişimcilik ele alındı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl 7’nci kez düzenlediği İnovazsyon Zirvesi'nde inovatif girişimcilik ele alındı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün (İEK) “Eski Köye Yeni Adet Getirenlerin Buluşma Noktası” sloganıyla geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisini düzenlediği “İnovasyon Zirvesi”, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl “İnovatif Girişimcilik” [&hellip]

İnovatif girişimcilik ele alındı

AKÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün bu yıl 7’nci kez düzenlediği İnovazsyon Zirvesi’nde inovatif girişimcilik ele alındı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün (İEK) “Eski Köye Yeni Adet Getirenlerin Buluşma Noktası” sloganıyla geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisini düzenlediği “İnovasyon Zirvesi”, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Bu yıl “İnovatif Girişimcilik” başlığı altında düzenlenen zirveye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Tüm gün süren etkinliğin açış konuşmalarını AKÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü (İEK) Başkanı Ayşegül Kaymak, İEK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar yaptı. İEK Başkanı Ayşegül Kaymak konuşmasında kulüp hakkında bilgi verdi. Kaymak; “Türkiye’de yedi yıl önce ilk inovasyon zirvesi, Türkiye’nin ilk marka tescilli öğrenci kulübü olan İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlendi. Etkinliklerimizin her birinde bir öncekinden daha heyecanlı oluyoruz. Kulübümüz, öğrenci kulübü olmasına rağmen, tamamen kökleşmiş bir yapıya sahip. Her etkinlik öncesinde, ele alacağımız konularımızı gündeme göre belirliyoruz.” dedi.
İNOVASYON ARGE’DEN FARKLI
İEK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, İşletme ve Ekonomi Kulübünün, AKÜ’nün ilk ve en büyük kulüplerinden biri olduğunu belirtti. Kulüp isminin sadece şehirde değil, aynı zamanda Türkiye’de de duyurmuş bir kulüp olduğunu söyleyen Kandemir; “Türkiye’nin marka tescili olan tek öğrenci kulübü. Bunun dışında, Türkiye’de daha inovasyon kavramı yeni yeni konuşulmaya başlandığı zamanlarda, inovasyon zirvesi düzenlemiş olan bir öğrenci kulübü. Türkiye’de bunu 7 yıl önce başlatmış, devam eden ve artık geleneksel hale getirmiş olan ve bu yönüyle de bir ilki başarmış bir öğrenci kulübü. Hükümet düzeyinde bile henüz ikincisi düzenleniyor şu anda inovasyon zirvesinin. Ama biz bunu yedi yıldır yapıyoruz. Bunun dışında gündemimizde daha sonra gerçekleştireceğimiz ve yine yedincisinin yapılacağı ‘Gelişim Günleri’ programımız var. Biz kulüp olarak her inovasyon zirvesinde bir konuyu ele alıyoruz. Ele aldığımız konular da gündemi oluşturan konular oluyor. İnovasyon latince kökenli bir kelime. Yenilik anlamında kullanılıyor. İlk çıktığında ticaretleştirilebilen yani parasal çıktı oluşturabilen yenilik anlamına gelirken, şimdi sosyal ve ekonomik katma değer oluşturabilen yenilikler inovasyon olarak ifade ediliyor. Yani şimdi işin sadece ticari boyutu değil, sosyal boyutu da söz konusu. Sosyal ve ekonomik katma değer oluşturan her türlü yenilik inovasyon olarak ifade ediliyor. Bu anlamda inovasyon, AR-GE’den farklı bir şey. AR-GE, herhangi bir alandaki araştırma ve geliştirmedir. AR-GE sayıca çok olabilir ancak bunu ticarileştiremediğiniz sürece hem ülke ekonomisi açısından hem de işletmeler açısından bir anlam ifade etmiyor.” diye konuştu.
KULÜP ÇALIŞMASIDA ÖNEMLİ
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar konuşmasında, İşletme ve Ekonomi Kulübü, üniversitenin göz bebeği bir kulüp olduğunu söyledi. Kulübün kendisinin dekan ve bölüm başkanı olduğu dönemde Doç. Dr. Tuğrul Kandemir tarafından organize edilip, geliştirildiğinden söz eden Çonkar; “Bu kulübün her etkinliği, benim için de bir onur vesilesi oluyor. Bu kulübün her başarısı, beni kendi başarım gibi beni sevindiriyor. Dolayısıyla tüm etkinliklerine de katılma gayreti içinde oluyorum. Şüphesiz, derslerde başarılı olmak önemli bir şey. Ama sadece derslerde başarılı olmak bir üniversite öğrencisi için, bizim açımızdan yeterli değil. Her öğrencimizin en az bir öğrenci kulübünde yetkin bir şekilde çalışması, onun gelişimi için, hayata hazırlanması için kendi ufkunu genişletebilmesi için çok daha önemli bize göre. Dolayısıyla bu tür çalışmaların önünü açmaya, bize düşen desteği, katkıyı gönülden vermeye çaba sarfediyoruz. Yeni gelen öğrencilerimize de bu kulüplerde gayretli bir biçimde yer almalarını, her zaman için tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.
ASIL MARİFET KİŞİSEL İFADE
KOSGEB Başkan Yardımcısı Metin Şatır yaptığı konuşmada, 7’ncisi yapılan zirvenin bir mutfağı olduğunu ve bu mutfakta çalışanların yer aldığını kaydetti. Gece gündüz demeden yürütülen çalışmalar sonucu bir paylaşım hazırlandı��ını aktaran Şatır sözlerine şöyle devam etti: “Derslerinden, kendilerine ayıracak zamanlarından fedakârlık yapıp bu etkinliği düzenlemişler. Öncelikle katkısı olan tüm arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Bir üniversite, insan hayatının yüzde 49’unu etkiler. Geriye kalanında diğer becerileriniz vardır. Diplomayı almak marifet değildir. Asıl marifet, hayatı yaşarken problem çözücü turları yakalamaktır. Asıl marifet, kendinizi ifade etme kabiliyetini yakalamaktır. Tutkuyla arkasından gidebileceğiniz fikirleri yakalamaktır. Eğer bir fikriniz yoksa, bir heyecanınız yoksa, bir derdiniz yoksa, bir ihtiyacınızdan dolayı heyecanlanmıyorsanız, o zaman tutkuyla yaşamanın tadına varamamışsınızdır. Bu yüzden, derslerden ayrı, bu etkinlikler sosyal yönlerin gelişimi anlamında inanılmaz etkili ve önemlidir. Hayata başlarken bu tutkuyu, bu beceriyi kazanmaya çalışın. Üniversiteler inovasyonun, değişimin merkezi. Dünya değişiyor, her şey değişiyor. Teknoloji değişiyor, insanlar değişiyor. Ama acaba biz değişimi yakalayabiliyor muyuz? Biz değişimin neresindeyiz? Ne kadarını içselleştirebiliyoruz? Değişimin ne kadarını hayatımıza adapte edebiliyoruz? Üniversitenin bir rolü de inovasyonun merkezi olmasından kaynaklı, inovasyonu üretmek ve toplumun kılcal damarlarına o değişimin inmesini sağlamaktır. Bunu üniversite gençliğinden başka, üniversite okumuş insanlardan başka yapma ihtimali olan çok az insan var.”
ZİRVEYE GENİŞ KATILIM
Konuşmasının ardından Metin Şatır’a günün anlam ve önemine dair hazırlanmış olan plaketi Doç. Dr. Tuğrul Kandemir takdim etti. Şatır’ın konuşmasının ardından katılımcılar huzurunda Anadolu Genç İnovasyon Derneği’nin (AGİD) açılışı yapıldı. Duru Eğitim ve Danışmanlık Merkezi yöneticisi Aylin Atay, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi Münteha Adalı, Mısır İş Konseyi Başkanı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, inovasyonun girişimcilik açısından önemini vurgulayan birer konuşma yaptı. İnovasyon Zirvesi, etkinliğe emek veren öğrencilere sahnede teşekkür edilmesiyle son buldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme