Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnkaya, verilen vaatlerin akıbetini sordu

İnkaya, verilen vaatlerin akıbetini sordu

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yerel iktidarın Afyonkarahisar halkına verdiği vaatleri hatırlatarak akıbetlerini sordu

 

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında partililer de hazır bulundu. Mehmet İnkaya, Barış Pınarı Harekâtında şehit düşen Suat Topçu’ya ve İzmir’de fenalaşarak şehit olan Mehmet Yaralı’ya Allah’tan rahmet diledi.
İNKAYA VAATLERİN
AKIBETİNİ SORDU
2 Kasım 1943 tarihinde Karaçay Türklerinin vatanlarından sürülüş ve katledilişlerinin unutulmadığını belirten İnkaya, “Acıları acımızdır. Mahalli Seçimler geçeli tam 7 ay olmuştur. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve iktidar partisine soruyorum; Seçimlerde ilimiz halkına vaat ettiğiniz yapmaya söz verdiğiniz işlerden hangilerinde neler yaptınız? Vaatleriniz; Millet Parkı, Sivil Hava Limanı, AFRAY Projesi, Mahallelere Çocuk Bakımevi, Şahitler Kayası mevkiine Lojistik Merkez, Seraların kurulması, Termal Şehri Projesi, Tabiat Turizm Teşvikleri, Sahipata Mesire yeri, 5 bin kişinin çalışacağı yüksek seviyeli OSB yapımı, Canlı Hayvan Ticaret Borsası, Büyük Mandacılık Üretim Merkezi, yıllık 3 bin ton kiraz ihracaatı yapımı, Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi, AFSÜ’ye ayrılan ilaç üretim alanı yapımıydı. Tüm bunların akıbeti ne oldu? Bu vaat edilen projeler den başka sorularımız da olacak.” dedi.
“TOPLANTI GİRİŞİNDE
VATANDAŞLAR NİYE ARANDI?”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 1 Kasım Cuma akşamı yapılan Kasım ayı toplantı girişinde vatandaşların üzerlerinin niçin arandığını soran İnkaya, “Suya yapılan yüzde 10’a varan zam ne zaman uygulanacak? Motokros için Afyonkarahisar Belediye hesabından ayrılan 6.800.000 TL Belediye bütçesine geri dönecek mi? Ekim 2019 Kitap Okuma Yarışması için basın önünde, Eğitim Bir-Sen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzalayıp yapılan protokolü Belediye Meclisinde Kasım 2019 da karara bağladınız mı? İlimizde sabah 7:00-9:00 saatleri arasında işe okula gidişler, akşam 17.00-19.00 saatleri arasında şehir içi taşıma araçlarındaki sıkışıklık giderilecek mi?” sorularını sordu.
“İŞSİZLİK EN ÜST SEVİYEDE”
Türkiye’nin genel sorunlarının arttığını dile getiren İnkaya, “Ülkemizin genel meseleleri de gün geçtikçe artmakta sabrı büyük vatandaşlarımızca bu sorunlara dayanılmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde işsizlik rakamları şimdiye kadar bilinenlerin en üst seviyesine çıkmıştır. Milyonlarca işsiz insan çaresiz bir şekilde iş beklemektedir. Üniversite bitirmiş binlerce gencimiz iş bulamamaktadır. Üniversitelere ihtiyaç gözetilmeden plansız, hesapsız, kayıt yapılıp, ümit verilen gençlerimiz okullarını bitirdiğinde işsiz kalmaktadır. İşsiz kalan bu gençler ya polislik ya astsubaylık gibi mesleklere yönelmekte hayalini kurduğu işi yapamadığı gibi yaptığı işi de fazla benimsememektedir. Bu konuyu çözmek için de iktidar sahipleri yani AKP iktidarı hiçbir şey yapmamaktadır. Hatta sorumluluklarını unutup her mezun olana iş bulmak mecburiyetinde değiliz diyebilmektedir.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞ ÖNLEMİNİ
ONA GÖRE ALMALI”
Türkiye’de enflasyon rakamlarının resmi açıklamalara göre çok düşük olduğunu dile getiren İnkaya şöyle konuştu:
“Temel ihtiyaç maddelerinde enflasyon rakamları yüzde 30ve 50’lere varmışken hiç kullanılmayan ürünleri de hesaba katarak enflasyon rakamları düşük gösterilmektedir. Devlet yaptığı hesabı düzgün yapmalı güvenilirliğini yitirmemelidir. Biz devlet kurumlarının günü kurtarmak iktidardaki partiyi kollamak için bu tür bir uygulamaya girmesine karşıyız. Enflasyon neyse o gösterilmeli. Vatandaş önlemini ona göre almalı. Durdurulan Yüksek Hızlı Tren İnşaatları, gölet inşaatları Şuhut –Afyonkarahisar arası sürekli kaza olan karayolu inşaatları vaat edilen hizmetler başlasın. Günü kurtaran açıklamalar yaparak, politikadır bu böyle söylesek de olur, denmemeli. İYİ Parti olarak Yüce Türk Milletine, hemşerilerimize sabır diliyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi