Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnkaya: Özkaya’ya sözlerini aynıyla iade ediyoruz

VİDEOYU PAYLAŞ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yerli otomobilin üretileceği fabrikayı soranlar için AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın “Kafası samanla çalışanlar fabrika nerede diye soruyorlar. Allah şifa versin.” sözlerini kınadığını açıkladı. İnkaya, “Sayın Eğitimli Müslüman. Ettiğiniz lafları fabrika nerede sorusunu soran Müslümanlar size aynıyla iade ediyorlar. Allah size şifa versin” dedi

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide 2020 yılının ilk basın toplantısını düzenledi. İnkaya, AK Parti’nin 2019 yılı değerlendirme toplantısında Milletvekili Ali Özkaya’nın “aşağılama ve alay” içerdiğini vurguladığı “Kafası samanla çalışanlar. Allah şifalarını versin” sözleri başta olmak üzere üslubunu kınadığını açıkladı.
“BAZI SÖZLERİ ESEFLE OKUDUK”
“Ey kahramanlar siz ve sizin gibi Vatan sana canım feda diyen yiğitler oldukça bu devleti kimse yıkamaz.” diyen Mehmet İnkaya, İzmir’de 5 Ocak 2017’deki terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin ile Adliye Personeli Musa Can’a Allah’tan rahmet diledi. AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen 2019 yılı değerlendirme toplantısında Milletvekilleri, Belediye ve İl Genel Meclisi Başkanının anlatımlarını yorumlayan İnkaya, “AKP tarafından Afyonkarahisar’da 2019 yılını değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Mahalli Basınımız da inceledik, gördük. Bazı sözlerini de esefle okuduk. İl Başkanı, İl AKP Milletvekilleri, İl Genel Meclisi Başkanı, Belediye Başkanı alanlarıyla ilgili konularda açıklamalarda bulunmuşlar. 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerindeki AKP başarısında rakamlarla söz etmişler. Merkez ilçede yani şehir merkezinde 54 bin oy aldıklarını, İYİ Parti’ni de bulunduğu Millet İttifakının 50 bin oy aldığından söz etmemişler.” dedi.
“AKP YİNE MASAL OKUDU”
İktidar mensuplarının değerlendirme toplantısında yerel seçimlere son bir hafta kala beş bakanın Afyonkarahisar ziyaretinde kimlerle, neyi görüştüğünü açıklamadıklarını söyleyen İnkaya, “Söz verilen tarih olan 2019 yılının Ekim ayında Ankara-Afyonkarahisar arası hızlı trenin niye gelmediğini açıklamamışlardır. 18 yıldır her türlü gücü elinde bulunduran AKP’liler güzel günler göreceğiz diye vatandaşa yine masal okumuştur. Ekonomideki ve Milli Eğitimdeki başarısızlıklarından söz etmemişlerdir. Zamlara, hayat pahalılığına hiç değinmemişler, üretime dayalı kamuya ait fabrikaların özelleştirilmesinden de hiç söz etmemişlerdir. Şeker Fabrikasını niye sattıklarını açıklamamışlardır. 18 yıldır büyük bakkallar yani marketlerden başka bir işletme açamadıklarından hiç söz etmemişlerdir.” diye konuştu.
“ZEYBEK KONTEYNIRLARLA 11 YIL GERİYE GİDİŞİ SÖYLEMEDİ”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ın köylere ve beldelere yapılanları değerlendirme toplantısında anlattığını kaydeden İnkaya, “İGM Başkanı köylere ve beldelere yapılanları anlatmıştır. Hâlbuki ‘Acil ihtiyaçlar dışındaki talepleri daha sonra yapılmak üzere öteliyoruz sözünü unutmuştur.’ Ağustos ayına kadar 9 milyon borç ödeyeceklerini de eklemiştir. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek 42 milyon 226 bin TL borcun 32 milyonunu İller Bankasından gelen parayla ödediklerini, çöp konteynırlarını tekrar koyacaklarını, bu iş için 800 bin TL Çevre ve Şehircilik Bakanlığından para geldiğini söylemiştir. Şehrimize çöp konteynırlarını tekrar koyarak bundan 11 yıl geriye gideceğimizi söylememiştir. Yaz kış sokak hayvanlarının içine gireceğini, yazın kutudan sızan suyun etrafa kötü kokular yayacağından, kötü bir görüntü oluşturacağından, sinekleri ve mikropları toplayacağından söz etmemiştir.” şeklinde konuştu.
“MİLLETVEKİLİ İNSANLARI VE MUHALEFETİ AŞAĞILADI”
2019 Değerlendirme Toplantısında AK Parti Milletvekillerinin TBMM’de neler yaptıklarını anlattıklarını söyleyen İnkaya şöyle konuştu:
“Milletvekilleri de TBMM’de neler yaptıklarından söz etmişlerdir. Libya’ya Türk Askerinin gönderilmesi gerekliliğinden bahsederken, Libya’da savaşanların o ülkenin vatandaşı olup, orada iç savaşın sürdüğünden, Türk ordusunun kardeş kavgasının içine gittiğinden bahsetmemişlerdir. Milletvekillerinden birisi yerli ve milli otomobilden söz ederken, muhalefetin ve vatandaşın sorduğu ‘fabrika nerede?’ sorusuna ‘Kafası samanla çalışanlar fabrika nerede diye soruyorlar’ demiştir. Bu tasarlanmış, keserlenmemiş kafa yapısıyla insanları ve muhalefeti sözde aşağılamıştır.”
“BU SÖZ AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMADI”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın yerli otomobil fabrikasını hemen gezdiremeyeceği ifadesine dikkat çeken İnkaya şunları söyledi: “Çocuk mu kandırıyorsunuz? Millet size nerede yaptın bu arabayı diye sormayacak mı? Tören düzenleniyor aylar öncesinden arabanın bir sağ tarafından bir farlarından bir sol tarafından bir arkadan fotoğrafları atılıyor, birkaç gün öncede farları Bozkurt’a benziyor diye basına fotoğraflar düşüyor. Masum insanlar nerede yapıldı bu otomobil, fabrikası nerede deyince oy kaynağınız insanlara kafası samanla çalışanlar diyorsunuz. Beyefendi bu söz size yakışmadı. Afyonkarahisar Milletvekiline yakışmadı. Ya da biz yakıştıramadık. Bizim kültürümüzde bilmeyeni aşağılamak ayıptır ayıp. Sözlerini bitirmeden önce de tüm insanları hasta, deli yerine koyarak ‘Allah şifa versin.’ diyor. Sayın Eğitimli Müslüman. Ettiğiniz lafları fabrika nerede sorusunu soran Müslümanlar size aynısıyla iade ediyorlar. Allah size şifa versin.”
“ALLAH BU MİLLETE SABIR VERSİN”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun toplantı sonunda her zamanki gibi yapılan yollardan söz ettiğine değinen İnkaya, “Toplantının sonunda da her zamanki gibi yaptıkları yollardan bahsetmişler dilenir gibi babayiğit yatırımcıların Afyonkarahisar’a yatırım yapmasını istemişler. Bizde bu kırıcı insanı üzen aşağılayan sözlerden ötürü sözlerin sahibi vekili kınıyoruz. Şimdi soru soran insanlara ‘Kafası samanla çalışanlar’ diyen vekilin partisi; Siyonizm’e, faize, kumara, kolaya karşıyım diye iktidara gelmişti. Şimdi Siyonistlerle iyi bir ticaret ortaklığı var. Tüm bankalarda faiz kalkmadı. Hala, devlet eliyle piyango, sayısal loto, at yarışı v.b oyunlar oynatılıyor. Dini eğitim vereceğiz diyen iktidar yukarıdaki işleri yaparak çocuklara kötü örnek oluyor. 2002’den önce vaat edilen konular unutuldu. Allah bu millete sabır ve dayanma gücü versin.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR