Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnkaya, Çoban ve Özkaya’yı “yakışıksız” sözleri nedeniyle eleştirdi: “Bu sözler size hiç yakışmadı”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın AK Parti iktidarı ile birlikte bitlenmenin kalmadığı, Milletvekili Ali Özkaya’nın da Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’la ilgili, “Başbuğ,
cezaevinde bulaşık yıkamaktan Reis sayesinde kurtuldu.” sözlerinin her iki siyasiye yakışmadığını vurguladı

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, partide düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’la ağırlıklı olarak AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yı eleştirdi.
“TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN”
Her hafta mutad düzenledikleri basın toplantısını sürekli gelen şehit haberleriyle açmak zorunda kalmaktan utandıklarını söyleyen İnkaya, “Her hafta basın toplantımızı şehit haberleriyle açmaktan utanıyoruz. Yine İdlib’den olmaz olasıca yerden kara haber geldi. Beş yiğit Mehmetçiğimiz şehit, beş yiğidimiz de gazi olmuşlardır. Ülkemizin güvenliği devletimizin çıkarları korunacaksa buna başka yol ve yöntemler bulunmalı, diyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Aileleri ve sevenlerinin, Yüce Türk Milletinin başı sağ olsun.” dedi.
“18 YILDIR BİTİ SİZ NİYE BİTİREMEDİNİZ?”
“Bugünlerde Türkiye’nin üzerine kara bulutlar çökmüşken başımızın üstünde yer verdiğimiz bazı siyasilerimizin kendilerine yakışmayan, ya da bizim yakıştıramadığımız sözler sarf ediyor.” diyen İnkaya, “AKP’li Afyonkarahisar eski Belediye Başkanı şimdiki İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban diyor ki ‘AK Parti’den önce okullarda bit kontrolü yapılırdı.’ Yakışmadı Sayın Başkan bu söz size yakışmamış. Biz sizi insanları aşağılamayan, mütevazı, hoşgörülü bir Müslüman olarak biliriz. İyi biliriz. Lütfen internette arama sayfalarına okullarda bit var mı diye yazın. Göreceksiniz ki ettiğiniz siyasi söz havada kalmış. Birincisi okullardan bit hala var. İkincisi AKP iktidarı 18 yıldır iktidarda siz niye bitiremediniz?” diye konuştu. Bitlenme durumunun milletin içerisinde bulunduğu garipliğin ölçüsü olduğunu söyleyen İnkaya, “Bit bu milletin garipliğinin ölçüsüdür. Zaman zaman ‘Sosyetelerde de varmış’ diye gamlı gönle teselli versek de, bit yeterli temizlik yapamayan, dengeli beslenemeyen, banyo alışkanlığı ve araç gereci düzenli olmayan ailelerde hiç bitmemektedir.” dedi.
“SAYIN VEKİL BU NE KİN?”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan “Ettiği sözler yakışmayan, millete vekil olmuş siyasetçi.” ifadeleriyle söz eden İnkaya, “AKP Milletvekili Ali Özkaya 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a diyor ki ‘Fetöcüleri ülkeye yayan ve görevde yükselten bu zihniyetti. Başbuğ, cezaevinde bulaşık yıkamaktan Reis sayesinde kurtuldu. ’Ayrıca, kozmik oda İlker Başbuğ’un talimatıyla FETÖcülere açılıp devlet mahremi sızdırılmıştır.’ Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde cezaevinde bulaşık yıkamaktan kurtulanlar ve 2023 hesabı yapanlar bilsin ki büyük Türk Milleti, egemenliğini hiç kimseye bırakmaz ve vesayetçilere geçit vermez. Bu ne şiddet bu ne celal sayın vekil? Bu ne kin?” şeklinde konuştu.
“CUMHURBAKŞANLIĞI MAKAMI YARGIYA MÜDAHALE Mİ YAPIYOR?”
Milletvekili Ali Özkaya’nın geçen haftalarda yerli otomobil ve yerli traktörün fabrikasını soranlara ‘Kafası samanla çalışanlar’ dediğini hatırlatan İnkaya şöyle konuştu:
“Sayın Özkaya bu haftada Kahraman Türk ordusunun 26. Genel Kurmay Başkanına söylenmeyecek sözler söyledi. Hatırlatayım Kahraman Türk Ordusunun subay, astsubay ve erleri Fetö’yü ve Fetöcülüğü övmediler, görevde yükseltilmediler. Vatandaş biliyor ki Kozmik Oda sadece Genel Kurmay Başkanının emriyle açılamaz. Vatandaş biliyor ki Kozmik Oda zamanın iktidar sahiplerinin bir bakanına suikast yapılacakmış gerekçesiyle, yargı marifetiyle açtırıldı. Kozmik odanın açılmasından sonra, yüzlerce Kahraman Türk İstihbarat elemanlarının kayıp olduğunu ulusal basın aracılığıyla üzülerek öğrendik. Sayın İlker Başbuğ a demişsiniz ki; ‘Cumhurbaşkanı sayesinde cezaevinde bulaşık yıkamaktan kurtuldunuz ?’ Cumhurbaşkanlığı makamı bağımsız bildiğimiz yargıya sürekli müdahale mi yapıyor. Şunu tutukla, şunu bırak diye. Bu sözler vekile hiç yakışmadı.”
“ÇÖZÜM BEKLEYEN ÇOK SORUN VAR”
Türkiye’nin çözüm bekleyen çok sayıda sorunu olduğunu vurgulayan İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“Bu memleketin çözüm bekleyen onlarca sorunu varken siyasi laf olsun diye AKP döneminde bitin tükendiğini söylemenin, AKP’nin FETÖ konusunda siyasi hiç suçunun olmadığını söylemek havanda su dövmektir. Acil yapılacak işleri en okumuşumuzdan az okumuşumuza kadar hepimiz biliyoruz. Terör olayları durdurulmalıdır. Suriye konusu tekrar değerlendirilip, Suriyelilerin ülkemizi işgali sınırda durdurulmalıdır. Milli ve üreten ekonomiye geçilmelidir. Milli eğitime geçilmelidir. Yargı yeniden düzenlenmeli. Hukukun üstünlüğü için herkes göreve çağrılmalıdır. Adaletsiz vergi sistemi gözden geçirilmelidir. İşsizliğe çare bulunmalıdır. Zam ve hayat pahalılığına kalıcı çözümler bulunmalıdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi