Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnkaya, Afyonkarahisar’a verilen vaatlerin akıbetini sordu

VİDEOYU PAYLAŞ

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, iktidarın genel ve yerel politikalarını eleştirerek Afyonkarahisar’a verilen vaatlerin bir kısmının ne aşamada olduğunu sordu

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda partililer de hazır bulundu.
“KULAĞI AĞRIYANLAR 10 KASIM’DA YOKTU”
Mehmet İnkaya trafik kazası sonucu vefat eden İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Seyfi Bayrak ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Karabacak, rahatsızlığı nedeniyle vefat eden İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz’a Allah’tan rahmet yakınlarına ve partililere başsağlığı diledi. Geride kalan Mevlid Kandilini kutlayıp vefatının 81. yıldönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle andığını belirten İnkaya, “Mevlit kandilimiz i ve Peygamberimizin doğumunu tekrar kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. Geçtiğimiz 10 Kasım Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81 yılıydı. Kahraman Atatürk’ü anmak için toplandık ve tüm Türkiye’de bununla ilgili törenler yapıldı. Bu yılki törenler de kulağı ağrıyan dişi sızlayan devlet büyüklerimiz yoktu. Şükür, şükür.” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN ATATÜRK’Ü ANLAMAK”
AK Parti iktidarının 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kaybetmesi telaşıyla tekrar Atatürk ve Atatürkçülüğe sarıldığını iddia eden İnkaya, “Ama kendisinin de söylediği gibi amaç Atatürk’ü anmak değil Atatürk’ü anlamak önemliydi ve şöyle söylerdi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır’ demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kimsesiz bir ailenin öksüz çocuğuydu. O, hiç kimse tarafından korunup kullanmadan kendi şahsi çabalarıyla ve zekâsıyla toplumda yer edindi. Osmanlı İmparatorluğu’nun uzak bölgelerinde savaşlara katıldı, katıldığı tüm savaşlardan başarı ile ayrıldı. Kader O’nu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ile görevlendirdi. Ey Kahraman Atatürk, bir İmparatorluğun küllerinden, yeni bir ulus-devlet kurdun. Bizler bu devleti yaşatmak için çalışıyor ve çabalıyoruz. Söylediğin gibi biliyoruz ki ‘Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.’ Eserlerini korumak için her an tetikteyiz. Ruhun şad olsun ey Kahraman Atatürk rahat uyu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşayacaktır.” diye konuştu.
“BARIŞ PINARI HAREKÂTI BOŞA GİTTİ”
“Bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinde garip olaylar olmaktadır.” diyen İnkaya, “Suriye’de çıkan iç savaştan ötürü sayısı belirsiz milyonlarca insan ülkemizde sınırlarımıza aşarak geldiler. Bunların sorunları asil Türk milletinin misafirperverliğinden ötürü kendi sorunlarının önüne geçti. Suriye’den, Afganistan’dan mülteci adı altında bir sürü göçmen geldi. Biz Türkler geleneğimizden ötürü bu insanları ülkemizde misafir ettik. Daha sonra da kendi ülkelerine dönebileceklerini söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini olduğu gibi aktarıyorum. ‘’Barış Pınarı Harekâtı’nın yapılış amacı ülkemizdeki Suriyelileri sınır da bir yerde konuşlandırmak, onları kendi vatanlarına geri göndermek amacıyla bu harekât yapılıyor’ demişti. Bundan 5 gün önce Sayın Cumhurbaşkanı Suriyelilerin ülkelerine dönmeyeceklerini vatandaş olacaklarını söyledi. ‘Buna kim karşı çıkıyorsa ülkeye ihanet ediyordur’ sözünü duyduk. Hâlbuki Barış Pınarı Harekâtının amaçlarından birisi Suriyeli Mültecileri kendi vatanlarına geri göndermekti. Ne yazık ki, bu ümidimiz de suya düştü. Yalnız şu hiç unutulmasın ki, İYİ Parti iktidar olduğunda Türkiye’deki Suriyeli mülteciler vatanlarına geri gönderilecektir. Ülkemizin ekonomisi zor durumdayken harcadığımız paralar, Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit düşen yiğitler, bunca emeklerimiz hepsi boşa gitti. Barış Pınarı Harekâtı amacına ulaşamadı.” şeklinde konuştu.
“ASGARİ ÜCRETİ ÇOK GÖRENLERİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”
Türkiye’nin özellikle son yıllarda ekonomisinin iyi gitmediğinden yakınan İnkaya şunları söyledi: “Ülkemizin ekonomisi de son yıllarda hiç de iyi değil. Asgari ücretle çalışan birçok vatandaşımız sigortalarının yapılıyor olmasından ötürü ağızlarını açamamaktadır. İki bin TL asgari ücretle çalışan evine ekmek götüren insanlar ülkemizde sessiz çoğunluk oluşturmaktadır Hâlbuki ki yaklaşık1,5 yıldır Türkiye’de enflasyon yüzde 50’lere ulaşmıştır. Asgari ücretlinin aldığını çok gören bir takım kişiler, hala asgari ücretli ile uğraşmaktadır. Asgari ücretin ‘az para’ para olmadığını söyleyenler, kendileri 10’ar 15’er bin lira maaş almakta ya da çok daha fazla gelirlerle gününü gün etmektedir. Bunları Allah’a havale ediyorum.”
“CUMHURBAŞKANIMIZ EKİM’DE HIZLI TREN GELECEK DEMİŞTİ”
İktidarın Afyonkarahisarlı yöneticilerine çeşitli sorular yönelten İnkaya şöyle konuştu:
“İktidar Partisi AKP ye soruyoruz! Yüksek Hızlı Tren Ankara’dan Afyonkarahisar’a hangi ayda hangi yılda gelecek? Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 Yılı Ekim ayında geleceğini söylemişti. Durdurulan gölet inşaatları hangi tarihte başlayacak? Afyonkarahisar –Şuhut ilçemizin karayolu inşaatı ne zaman bitecek? Afyonkarahisar askeri havaalanı sivil uçuşlara ne zaman açılacak? İktidarın AKP’nin kazandığı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına soruyoruz; Mesai günlerinde öğrenci ve çalışanların bindikleri şehir içi hat minibüs ve belediye otobüslerindeki sıkışıklık ne zaman giderilecek. Bu soruyu geçen hafta ki basın toplantımızda da sormuştuk. Öğrenciler ve çalışanlar 15 kişilik araçlarda 25 kişi -35 kişilik otobüslerde 55 kişi seyahat ediyorlar. Bu durum ahlaki, dini milli duruma uymuyor demiştik. Millet Parkı yapımı ne durumdadır? AFRAY inşaatı ne zaman başlayacak. Daha vaat edilenlerin tamamını sormadık.”
“CANLI YAYININ 1 ARALIK’A YETİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”
İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Belediye Meclisi 1 Kasım toplantısında Millet İttifakı Gurubu tarafından Belediye Meclis Başkanlığına imzalanarak önerge verilmişti. Önergede; Vatandaşlarımızın meclis toplantılarını canlı olarak izlemeleri amacıyla Afyonkarahisar Belediyemize bağlı sosyal medya canlı yayın yapılmasını istemiştik. Millet İttifakınca verilen bu önerge diğer partililer ve Başkan tarafından kabul görmüş oy birliğiyle kabul edilmişti. Herkese çok teşekkür ederiz. Yalnız teknik altyapının hemen sağlanıp, 1 Aralık 2019 da yapılacak oturuma yetiştirilmesini istiyoruz. Millet İttifakı partilerin üyeleri olarak her doğrunun ve şeffaflığın yanında olduğumuzu belirtiriz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti