• Haberler
  • Genel
  • İngilizce eğitimi için yurtdışından öğretmen getirildi

İngilizce eğitimi için yurtdışından öğretmen getirildi

Özel Osmanbey Koleji Okul Müdürü Ertan Parmak, Osmanbey Kampüsü'nde kaliteli bir eğitim verdiklerini söyledi. Parmak, İngilizce eğitimi için 2 yabancı öğretmen getirdiklerini belirtti Özel Osmanbey Koleji Okul Müdürü Ertan Parmak, Osmanbey Koleji'ndeki eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Parmak, özellikle yabancı dil öğretimi üzerinde durarak, İngilizcenin öğretilmesi konusunda farklı bir uygulamaya [&hellip]

İngilizce eğitimi için yurtdışından öğretmen getirildi

Özel Osmanbey Koleji Okul Müdürü Ertan Parmak, Osmanbey Kampüsü’nde kaliteli bir eğitim verdiklerini söyledi. Parmak, İngilizce eğitimi için 2 yabancı öğretmen getirdiklerini belirtti

Özel Osmanbey Koleji Okul Müdürü Ertan Parmak, Osmanbey Koleji’ndeki eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Parmak, özellikle yabancı dil öğretimi üzerinde durarak, İngilizcenin öğretilmesi konusunda farklı bir uygulamaya gittiklerini kaydetti. Parmak, “Bunu en büyük farklılaştıran şey; şu anda okulumuzda ABD’den okulumuza getirttiğimiz iki tane öğretmenimiz var. Biz ana dili İngilizce olan öğretmenlerimizle çocuklarımızı buluşturarak daha iyi İngilizce öğrenmeleri adına çok ciddi katkı sağladığını düşünüyoruz. Bir de hazırlık sınıfları oluşturduk. Okul öncesinde çocuklara 15 saat İngilizce dersi veriyoruz” dedi.
İNTERNET ÜZERİNDEN
İLETİŞİM MÜMKÜN
Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin birbirileriyle internet üzerinden iletişim hâlinde olabileceklerini aktaran Parmak, “Herkesin şifreleri var. Bütün bilgileri velilerimizde öğretmenlerle birlikte görüşebiliyorlar. Bunun dışında ‘zenginleştirilmiş eğitim modeli’yle üstün zekalı çocukların eğitiminde kullanılmak üzer bir takım hazırlanmış oyuncakların üzerinde yürütülen bir eğitim modelini ana sınıfta, bir ve dördüncü sınıfa kadar haftada bir saat olarak uygulamaya başlayacağız” dedi.
ÇOCUK AKADEMİSİ FAALİYETTE
Parmak, Özel Osmanbey Çocuk Akademisi’yle bu yıl ilk defa öğrencilerin eğitim hayatına ‘merhaba’ dediğini kaydetti. Parmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akademi, öğrencilerine sürekli destek veren, birebir ilgi gösteren, erken yaşta alınacak İngilizce eğitimin önemini bilerek verilen İngilizce dersleri, bedensel gelişimin önemli dönüm noktası olan spor ve jimnastik eğitimi yanında en büyük icatların ve keşiflerin başlangıcı olan drama çalışmaları gibi birçok faaliyete kapı aralıyor. Öğrencilere ütü yapma, düğme dikme, çivi çakma, vida sökme, puding yapma gibi günlük hayatta lazım olabilecek birçok becerinin de kazandırıldığı okulda, müzikal gelişimin ilk adımı sayılan ritm duygusunun geliştirilmesi çalışmalarına da oldukça önem veriliyor.”
FİZİKİ YAPI EĞİTİM İÇİN UYGUN
60 bin metrekarelik alanda, 30 bin metrekare üzerine kurulmuş bir okulda görev yaptığını söyleyen Parmak, “Okulumuz, Afyonkarahisar’da en büyük kampusune sahip. 60 bin metrekarelik alanda, biz 30 bin metrekaresini kullanıyoruz. 4 blok hâlinde bir okula sahibiz. Bizim okulumuz fiziki anlamda istenilen düzeyi yakalamış durumda. Okulumuzda 662 öğrencimiz var. 160 tanesi Osmanbey Çocuk Akademisi’nde. Çocukların ferah koridorlarda olması, önem arz etmektedir. Yaş grupları birbirinden farklı çocukların ortak eğitim alanlarının ayrılması da fayda getirmektedir” dedi.
YARIŞMA DÜZENLENİYOR
4’üncü ve 5’inci sınıfta okuyan öğrencilerin katılacağı bir yarışma da düzenleyeceklerini vurgulayan Parmak, şöyle devam etti: “Bu yıl ikincisini yapacağımız 4’üncü ve 5’inci sınıflar arasındaki yarışmayı duyurmak istiyoruz. Geçen sene 1500 kişi katıldı. Bu yıl 3 bin kişinin katılacağı bir yarışma. Amaç olarak hem ödüllendirme, hem tatlı bir rekabeti oluşturma amacıyla oluşturulan bir yarışma. Bütün duyuruları yapılmış durumda. 20 Nisan’da 4’üncü sınıflara, 21 Nisan’da da 5’inci sınıfların sınavı var. Burada eğlenceli etkinlikler de yapılacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme