İnciler bu yıl da birinci

Anadil ve Çok Dilli (16 dil) ayrımıyla 2 yarış türü olarak 2 Ocak – 28 Ocak tarihleri arasında yapılan 2012 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası sonuçlandı. Şampiyonada Şuhut Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri 0-12 Yaş Grubunda, geçen sene olduğu gibi bu yılda ilk on dereceyi kendi aralarında paylaşarak, ferdi ve takım halinde Türkiye Şampiyonu oldular İNTERSTENO Uluslararası [&hellip]

İnciler bu yıl da birinci

Anadil ve Çok Dilli (16 dil) ayrımıyla 2 yarış türü olarak 2 Ocak – 28 Ocak tarihleri arasında yapılan 2012 Türkiye İnternet Klâvye Şampiyonası sonuçlandı. Şampiyonada Şuhut Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri 0-12 Yaş Grubunda, geçen sene olduğu gibi bu yılda ilk on dereceyi kendi aralarında paylaşarak, ferdi ve takım halinde Türkiye Şampiyonu oldular

İNTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Şuhut Fatih İlköğretim Okulu Öğretmeni Hüseyin Özçelik’in öğrencilerinin 0-12 Yaş Grubunda, gerek Anadilde ve gerekse Çok dilli yarışta, geçen sene olduğu gibi bu yılda ilk on dereceyi kendi aralarında paylaşarak, ferdi ve takım halinde Türkiye Şampiyonu olduklarını söyledi. Köse, öte yandan, ilk defa 13-16 Yaş Grubunda yarışan, 13 yaşındaki Mehmet Kurt’un da, gerek Anadil ve gerekse Çok dilli yarışta Türkiye üçüncülüğünü elde ettiğini belirtti. Şampiyon olan ve önemli dereceler elde eden hemşehrisi öğrencileri ve öğretmenleri Hüseyin Özçelik’i, Okul Müdürünü, destek veren Şuhut Kaymakam ve Belediye Başkanını, Şuhut ve Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlerini tebrik eden Seçkin Köse; “Nisan ayında yapılacak olan Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonasında da başarılar dileriz” dedi.
Her grupta başarı
Anadil yarışında 0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Şuhut – Halk Eğitim Merkez’inden İlyas Pamukçu dakikada 106 sözcük, 13 – 16 yaş Öğrenciler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Kardelen Çağlar dakikada 97 sözcük, 17 – 20 yaş Gençler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Oğuzhan Akpınar dakikada 108 sözcük, 21 – 99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Hakan Kurt dakikada 147 sözcük hatasız süratle yazarak kategorilerinin Türkiye Şampiyonu oldular.
Ayrıca çok dilli yarışlarda 0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Şuhut – Fatih İlköğretim Okulundan Zehra Taşkale 15 dili ortalama 58 sözcük; 13 – 16 yaş Öğrenciler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Kardelen Çağlar 16 dili ortalama 50 sözcük, 17 – 20 yaş Gençler Kategorisinde Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Zorbey Çiçek 16 dili ortalama 60 sözcük, 21 – 99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Şampiyon Kursları’ndan Recep Ertaş 16 dili ortalama 89 sözcük, hatasız süratle yazarak kategorilerinin Türkiye Şampiyonu oldular.
Madalyalar, Haziran’da
Türkiye genelinde katılım barajlarını aşabilen 106 okuldan 646 yarışçının katıldığı bu yarışlardan sonra, Finalleri 10 Nisan – 11 Mayıs sürecinde yapılacak olan 2012 Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası’na katılacak Türk adayların, 5 Mart’tan itibaren en geç 25 Mart’a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.
Dünyadaki tüm bilgisayar kullanıcılarının, en verimli yöntemle bilimsel çalışmalarını teşvik için, ilköğretimden başlayarak Okulları Temel kabul eden Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu’nun her yıl düzenlemekte olduğu, bu Bilimsel Çalışma ve Gelişmeleri Teşvik Şampiyona-larında Türkler bugüne kadar 26 rekorlu 63 Dünya Şampiyonluğu kazandılar. 2012 Türkiye İnternet Şampiyonası’nda en iyi 3’lerinin Madalyaları ile Barajları aşabilen 469 yarışçının başarı belgeleri ve derece alamayanların katılım belgeleri Haziran ayında, okulların kapanış töreninde verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme