İnce'ye ince eleştiriler – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemini değerlendiren Eroğlu, muhalefete de ince eleştirilerde bulundu.'AK PARTİ HER DÖNEM GİBİ SAHAYA HAKİM'AK Parti İl Başkan Vekili Av. Hüseyin Sezen toplantının açılışını yaptı. Sezen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun gündemi değerlendirmek ve seçim çalışmalarını anlatmak amacıyla basın [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemini değerlendiren Eroğlu, muhalefete de ince eleştirilerde bulundu.
“AK PARTİ HER DÖNEM GİBİ SAHAYA HAKİM”
AK Parti İl Başkan Vekili Av. Hüseyin Sezen toplantının açılışını yaptı. Sezen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun gündemi değerlendirmek ve seçim çalışmalarını anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenlediğini söyledi. Sezen, “Sayın Bakanımız hamiliğinde bizlerde bir araya geldik. Sayın Bakanımızla gündemi ve Afyonkarahisar’ı değerlendireceğiz. Ben kısa bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum. Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) denetiminde ve koordinasyonun da şu anda biz 18 ilçemizde tüm milletvekili adaylarımızla birlikte en az ikişer sefer dolaşıyoruz. AK Parti her dönem olduğu gibi sahaya hâkimdir” dedi.
HEDEF 6-0’LIK ZAFER
Afyonkarahisarlı seçmenden kendilerine çok güzel dönüşler olduğundan söz eden Sezen, “Halkımızın ayağına gidiyoruz. Gerek sokak iftarları gerekse teravih namazlarıyla, sahur programlarıyla gidilmedik kapı önü, sıkılmadık el bırakmıyoruz. Sayın Bakanımızın hamiliğinde Türkiye’ye gündemine ilişkin Sayın Bakanımızın yoğun temposuna rağmen Allah razı olsun Dün akşama kadar dört ilçede açılış, temel atma seçim çalışmalarını tamamladık. Sayın Bakanımız akşam iftarını Ankara da yaptı bugün (dün) tekrar buraya geldi. Programlarımıza devam edeceğiz. İftara kadar Sayın Bakanımızla birlikte tüm sahayı dolaşıyoruz.  Allah’ın izin ile AK Parti Afyonkarahisar’da Cumhur İttifakı ile birlikte 6-0 şeklinde milletvekili çıkarmaya taliptir. İnşallah bunu da 24 Haziran’da zafer ile kutlayacağız” diye konuştu.
ERKEN SEÇİM ZARURETTEN KAYNAKLANDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 24 Haziran 2018 tarihi için erken seçim kararı alındığını Cumhur İttifakı ile seçimlere girdiklerini söyledi. Eroğlu, “Bu durum bir zaruretten kaynaklandı. Esasen seçimlerin hep zamanında yapılmasını arzu eden bir hükümetiz. Ancak Türkiye’nin konumu, stratejik bir takım konumlar sebebiyle seçimlerin erkene alınması zaruriyeti ortaya çıktı. Bilindiği üzere Sayın Devlet Bahçeli tarafından bu seçimlerin erkene alınma zaruriyeti ortaya konuldu. Ben öncelikle bu seçimlerin milletimiz için hayırlara vesile olmasını gönülden temenni ediyorum.  İnşallah huzur içinde bir seçim geçireceğiz.  Biz her zaman sevgi dilini kullanıyoruz. Biz AK Parti olarak herkesi seviyoruz. Ama bazen maalesef muhalefet çirkin sözler söylüyor. Biz bunlara itibar etmiyor cevap vermiyoruz. Biz milletimizi seviyoruz. İnşallah bu seçimlerden sonra da AK Parti gün yeniden iktidara gelecek. Cumhurbaşkanımızın çok açık kararıyla seçilecek. Ayrıca malum olduğu üzere trendimiz Türkiye ve Afyonkarahisar oldu. İnşallah bu şekilde seçimlere gidiyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin Türkiye’de çok şeyler yaptığını öncelikle vatandaşa bunu hatırlatmakta fayda olduğunu söyleyen Eroğlu şöyle konuştu: “Çünkü bu seçimde gençlerimiz oy kullanacaklar. Gençlerimize 18 yaşında oy kullanabilme hakkını getiren biziz. Biz tüm gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin geleceğin teminatı olduğu inancındayız. 2003 yılından itibaren Türkiye de yapılan tüm çalışmaları gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Öncesi bilinmediğinden sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi bir anlayış var. 2003 yılından önce yani AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye ne idi ne oldu? Ne kadar büyüdü? Çünkü gençlerimiz bunları bilmiyor. İstanbul’da da görüyoruz, çocuklar sanıyor ki İstanbul’da sular akıyordu. Hâlbuki İstanbul da anne ve babalarımız 30-40 litrelik su ları 8’nci kata taşımaktan bel fıtığı hastalığına yakalandılar. Akaryakıt istasyonu gibi su istasyonları kurulmuştu. Bunların hatırlatılması gerektiği kanaatindeyim. Türkiye tam üç buçuk kat büyüdü. Ülkemizde en büyük yatırımları gerçekleştirdik, Bakın bizden önce 2002 yılında GSMH 230 milyar dolarken 2017 yılında 851 milyar dolara yükseldi ki gerçekten 3,7 kat büyüdük. Türkiye nereden nereye geldi? Türkiye dünyada ki sıralamada özellikle satın alma paritesi açından şu anda 13’ncü sıradayız”  
KRİZ TÜRKİYE’Yİ TEĞET BİLE GEÇMEDİ
“İnşallah 2018 yılında milli gelirimiz daha da yükselecek. Satın alma paritesine göre bu da çok önemli” diyen Eroğlu şunları söyledi: “Çünkü bu da o ülkenin gücünü gösteriyor. Özellikle 2017 yılında dünya da kriz dönemlerinde büyüme çok azaldı. Ama Türkiye krizi teğet bile geçmeden atlatanlar nadir ülkeler arasında yer aldı. Eskiden dünya da kriz yokken Türkiye de kriz olurdu. Ama dünya lideri tecrübeli Recep Tayyip Erdoğan sayesinde krizler yaşanmadı. AK Parti hükümetleri olarak engellilere biz sahip çıkıyoruz. 6,4 milyar TL onlar için para yatırdık. Emeklilere de en çok sahip çıkan AK Parti hükümetleri olarak biziz. Bugün inşallah Diyarbakır’da olacağım.”
“DERSLERİNİ İYİ ÇALIŞSINLAR”
İktidarı ince bir dille eleştiren ve bir Cumhurbaşkanı adayının dünyaya mahcup olmasından hicap duyacaklarını belirten Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Derslerini iyi çalışsınlar. Olup bitenden haberleri yok. Sayın İnce’ye günaydın demek gerekiyor. Goodmorning Sayın İnce. Mazot desteğini çiftçiye biz verdik. Ey İnce bunu iyi oku. Gerekirse ben verileri göndereyim. Dünyaya karşı ayıp oluyor. Bir Cumhurbaşkanı adayının ekonomiyi bilmemesi olmaz. Mahcup olmalarını istemeyiz. Gübre de KDV oranını biz sıfırladık.” Basın toplantısında; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkan Vekili Av. Hüseyin Sezen, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk’de hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme