İnaz’da yeni arsa satışları olacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıya başkanlık eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İnaz’da yeni arsa satışlarının gerçekleşeceğini belirtti Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında olağan toplantısını gerçekleştirdi. Tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, özet oybirliği ile kabul edildi. 66 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Belediye hizmetlerinde kullanımka üzere 1 adet dozer [&hellip]

İnaz'da yeni arsa satışları olacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıya başkanlık eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İnaz’da yeni arsa satışlarının gerçekleşeceğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında olağan toplantısını gerçekleştirdi. Tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, özet oybirliği ile kabul edildi.
66 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Belediye hizmetlerinde kullanımka üzere 1 adet dozer ve 1 adet ekskavatör ile kırıcı ekipmanın alınması hakkındaki teklifte söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İnaz sırtlarında yeni arsa satışlarının gerçekleşeceğini belirtti.
Çoban, “İnaz bölgesinde yatırım yapmayı bekleyen bir hemşehrimiz var. İkincisi sırada bekliyor. Geçen hafta Kamer Holding geldi. Şah İnn Otelleri’nin sahibi geldi. JetPa Holding’ten geldiler. İlk arsamız da sanıyorum 25 Mayıs’ta satılacak. İnaz’daki arsalarımızın ihalesi var. Tabii yol dediler. Biz de zaten yapacağız, dedik. Arkadaşlarımız iş makinesi ve kırıcı ile çalışı-yorlar. Fakat bir türlü sonuç alınamadı” ifadelerini kullandı. Çoban, alınacak dozerin burada İnnaz sırtlarındaki yol çalışmalarına da yardımcı olacağını kaydetti.
“Teftiş görmeyelim
diye bir şey olmaz”
Belediye Meclisi’nin gündemindeki bir başka konu ise İller Bankası’na verilen imar planı yetki-sinin geri alınmasıydı. İller Bankası’nın Afyonkarahisar’ın koşullarını incelemeden karar verebileceğine dair örneklerin olabileceğinin altını çizen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, imar planı yapılması için İller Bankası’na ihtiyaç duymadıklarını söyledi. MHP Grubu’ndan Mehmet Soner’in hukuki sorumluluk olup olmaması sorusunu cevaplayan Başkan Çoban, iki konudan soruşturma geçirdiklerini hatırlatarak ” Bir göreve gelen insanın, bu görevi yaparken bedel ödemesi gerektiğini de düşünmesi lazım. Hiç teftiş görmeyelim diye bir şey olmaz”dedi.
Hastalar, hastane önünde indirilecek

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Özdilek istikametinde hizmet veren dolmuş ve Turex’lerin, hastaların güvenliği için Kırmızı Hastane’nin önünde durması kararlaştırıldı
Öte yandan Belediye Meclisi’nde görüşülen tekliflerden birisi, Özdilek dolmuşları ve Turex gü-zergahında değişiklik yapılmasını öngörü-yordu. Oybirliği ile kabul edilen teklife göre Özdilek dolmuşları ve Turex’ler, gidiş istikametinde Kırmızı Hastane’ye de girerek hastaları, hastanenin tam önünde bırakacak.
Eğitim ve kültür alanı
Kahil Mahallesi, 67 pafta, 435 ada, 8 ve 9 numaralı parsellerde bulunan Gedik Ahmet Paşa Medrese’nin (Taş Medrese) “Eğitim ve kültürel alan” olarak değiştirilmesi yönündeki Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Raporda, bu talebin Eskişehir’deki Koruma Kurulu tarafından geldiği belirtildi.
6 Mayıs’ta Hıdrellez coşkusu
Öte yandan Belediye Meclisi’nde alınan karara göre 6 Mayıs’ta Hıdrellez ve Bahar Bayramı ile Uçurtma Şenliği ve yarışmaların düzenlenmesi, bu yarışmaların birincilerine 200, ikincisine 150, üçüüncüsüne de 100 lira ödül ve-rilmesi uygun görüldü. Akdeğirmen Barajı ve Çevre Koruma Projesi tesisi inşaatı kapsamında yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi, ENH ve 2 adet terfi istasyonunun Atıksu Kurma ve İşletme Birliği’ne devri ve tesisten yararlanan / yararlanacak yerel yönetimlerle protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi de oybirliği ile kabul edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme