• Haberler
  • Genel
  • İnatçı öksürükleri dikkate alın – Kocatepe Gazetesi

İnatçı öksürükleri dikkate alın – Kocatepe Gazetesi

Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elvan Bahçeli, aileleri astım hastalığına karşı uyardı Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elvan Bahçeli, anne ve babaları astım hastalığı hakkında uyardı. Dr. Bahçeli, astım hastalığı toplumda genellikle “nefes darlığı” olarak bilindiğini belirtti. Koşarken, oynarken, gülerken gelişen uzun süreli öksürük ya da nefes alma [&hellip]

İnatçı öksürükleri dikkate alın

Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elvan Bahçeli, aileleri astım hastalığına karşı uyardı

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elvan Bahçeli, anne ve babaları astım hastalığı hakkında uyardı. Dr. Bahçeli, astım hastalığı toplumda genellikle “nefes darlığı” olarak bilindiğini belirtti. Koşarken, oynarken, gülerken gelişen uzun süreli öksürük ya da nefes alma zorluğu, hırıltılı solunumun, hastalığın başlıca belirtileri olarak bilindiğini aktaran Dr. Elvan Bahçeli; “Bazı hastalarda bu bulgular, aniden başlayabiliyor. İlerleyen dönemde görülen nefes darlığı ise giderek solunum yetmezliğine ve ölümle sonuçlanabilecek astım krizlerine yol açabiliyor.” dedi.
Astım belirtileri gösteren çocukların kısa sürede bir uzman hekim tarafından incelenmesi ve gerekli önlemlerin mümkün olduğunca erken alınması gerektiğini ifade eden Dr Elvan Bahçeli, “Çoğunlukla kalıtsal nedenlerden kaynaklanan astım hastalığının ortaya çıkmasında, çevresel faktörler de rol oynayabili-yor.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme