İmzalar sıfır atık için atıldı
Afyonkarahisar Belediyesi, atıkların geri dönüştürülmesi ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor Ambalaj atıkları, atık piller, atık yağlar, atık lastikler ve elektronik atıkları düzenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüme kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, tekstil atıklarının toplanmasında da Türkiye’de öncü rol oynuyor. Afyonkarahisar Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öncülüğünde sıfır atık ve geri dönüşüm projeleri ile [&hellip]
Afyonkarahisar Belediyesi, atıkların geri dönüştürülmesi ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor
Ambalaj atıkları, atık piller, atık yağlar, atık lastikler ve elektronik atıkları düzenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüme kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, tekstil atıklarının toplanmasında da Türkiye’de öncü rol oynuyor.
Afyonkarahisar Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öncülüğünde sıfır atık ve geri dönüşüm projeleri ile çevreye ve doğaya katkı sağlamayı sürdürüyor. Sıfır Atık Yönetmeliği gereği Tekstil Atıklarının Toplanması ve Depolanması İşi ihalesinin Sözleşmesi Küresel Geri Dönüşüm firmasıyla 5 yıllığına imzalandı. İmza töreni Başkanlık makamında yapıldı. Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Nurullah Peker, Çevre Denetim Birim Sorumlusu Nadide Demirbilek, birim çalışanları ve firma yetkilileri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti. Yapılan çalışmaların ele alındığı ziyarette imzalar sıfır atık hedefi ile atıldı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle geri dönüşüm yelpazesini gün geçtikçe genişleten Belediyemiz, bu sözleşme ile birlikte yeni kumbaraları Afyonkarahisar’a kazandırmış oldu. Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak mavi renkte tasarlanan yeni kumbaralar merkez mahallelerimizde konuşlandırıldı. Cadde ve sokaklarda bulunan 180 adet tekstil atık kumbarasıyla toplanan bu atıkların geri dönüştürülmesi ve ülkemize ekonomik girdi sağlanması hedefleniyor. Vatandaşların, evlerinde kullanmadıkları eski, yırtılmış, yıpranmış elbise, ayakkabı, kumaş ve çarşaf gibi atıkları tekstil kumbaralarına atarak hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Kumbarada biriken ürünler ise tekstil hammaddesi olarak geri dönüşüme kazandırılıyor.” denildi.