• Haberler
  • Genel
  • “İmralı’yı Genel Merkez yaptılar” – Kocatepe Gazetesi

“İmralı’yı Genel Merkez yaptılar” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, terör örgütüne mensup mahkumların başlattıkları açlık grevinin ardından anadilde savunma gibi konuların gündeme geldiğini belirtti. Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sert bir şekilde eleştirerek “İmralı’yı AKP Genel Merkezi yaptılar” dedi Milliyetci Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin gündemindeki konuyarı MHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Aslan, [&hellip]

"İmralı'yı Genel Merkez yaptılar"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, terör örgütüne mensup mahkumların başlattıkları açlık grevinin ardından anadilde savunma gibi konuların gündeme geldiğini belirtti. Aslan, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sert bir şekilde eleştirerek “İmralı’yı AKP Genel Merkezi yaptılar” dedi

Milliyetci Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Türkiye’nin gündemindeki konuyarı MHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Aslan, “Cellâda şirinlik yapan iktidar partisi vahametin derecesini görmekten son derece uzaktır. Bölücü teröre karşı dut yemiş bülbül gibi duran Başbakan ve arkadaşları, Türkiye’nin 10 yılda içini boşaltmış, Türk milletinin teslim senedini pervasızca hazırlamıştır. İktidar zihniyeti için şehidin, şühedanın bir anlamı kalmamıştır. Bölücü terör istediği zaman eylem yapan, istediği zaman geri çekilen, yeri gelince eylem sahasını şehirlere genişleten ve bazen de cezaevlerini üst olarak kullanan kıvraklık ve kurnazlıkla müzakereci AKP’nin açtığı yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye’nin karşısındaki bölücü terör tehdidi tüm ağırlığıyla ve acımasızlığıyla sürmektedir. Örgüt elebaşları ve militanları her vasıtayı kullanarak propaganda zeminini yaygınlaştırmaya, seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Amaç PKK tezlerini ve zorlamalarını kabul ettirmek ve istenilen noktaya taşımaktır. Bunun için her çirkeflikten medet umulmakta ve her çirkinliğe kapı aralanmaktadır” dedi.
ARINÇ’A İLGİNÇ NİTELEME
Terör örgütünün taleplerinin açlık grevi ile iktidara dayatıldığını belirten Aslan, “60 günü geçen bir zaman diliminde, bedenlerini ölüme yatıran PKK’lılar, ölümü göstererek taleplerinin karşılanmasını AKP’ye dayatmışlardır. Bazı BDP’li milletvekilleri de kamuoyuna yansıyan kebap partisi görüntülerinden dolayı zora düşünce açlık grevine iştirak etmek durumunda kalmışlar ve ittifak halinde ölüm tiyatrosunda rol almışlardır. İnsan canına saygı duymayan, insan hayatına değer vermeyen bölücülerin, kendi bedenlerinden yaptıkları tasarrufla sözde hak arayışında bulunmaları asla masum görülemeyecektir. Bu kapsamda İmralı’daki cani cezaevlerindeki açlık grevlerinin amacına ulaştığı mesajını kardeşi aracılığıyla yollayarak bu eylemin sonlanmasını istemiştir. Ağlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı ise bundan dolayı memnuniyetini dile getirmiş ve telaşla teşekkürlerini sunmuştur. İşin başından beridir Ömrü hayatlarında bir tek şehidimize Fatiha okumaktan uzak kalmış kalpsizlerin, PKK’lıların eylemine sıra sıra destek açıklaması yapmaları da satılmış zihinlerinin ve rehin bırakılmış ruhlarının eseri olsa gerektir. Bunlar ne kuldan utanırlar, ne de Allah’tan korkarlar” ifadelerini kullandı.
SÖYLENEN AYRI, YAPILAN AYRI
Adalet ve Kalkınma Partisi’ni sert bir şekilde eleştiren Aslan, şu ifadeleri kullandı:
“İmralı’yı AKP Genel Merkezi yaptılar. BDP milletvekilleri ‘maksat hâsıl oldu’ diyorlar. Hangi maksat hâsıl oldu bunu bilelim. Ne oldu da aniden bir akşamda açlık grevleri bitiverdi? Pazarlıksız bunun olmadığına kimi inandıracaksınız? Açlık grevi bahane edilerek İmralı’daki cani ile 3 defa görüşülmüş, caninin öne sürdüğü 3 şartı yerine getirmek için adım atılmıştır. Ana dilde savunma, ana dilde eğitim, İmralı’daki cani için ev hapsi. Dolayısı ile Başbakan’ın açlık grevi ile ilgili söylediklerinin ne kadar boş ve anlamsız olduğu görülmüştür. PKK’nın talimatı ile açlık grevine başlayanların bu faaliyetleri ile uğraşan hükümetin maalesef şehitlerin varlığını göz ardı ettiği görülüyor. Kamuoyu şehitler konusunda duyarsız hale getiriliyor.” (Kocatepe)

“Cesaret Ödülü’nü İsrail’e fırlatsın”

İsrail’in Gazze’de yaptıklarının da kabul edilemez olduğunun altını çizen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Cesaret Ödülü” hatırlatması yaptı, Aslan, “Gönül isterdi ki İsrail’in bu son katliamında Başbakan, Yahudi Cesaret Ödülü’nü İsrail’e doğru fırlatsın ki kendisine gönül ve oy veren insanların bu güvenlerini boşa çıkartmasın.
Büyük Ortadoğu projesinde ABD – İsrail yanında görev yüklenmiş bir AKP’nin bu ikili karşısında farklı bir tavır alması mümkün değildir. BOP’un eş başkanı olan bir zat, nasıl BOP’a ters hareket edebilir ki?” diye sordu.

İdam konusunda hangi tutum sergilenmişti?

MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tartışmaya açılan “idam” konusundaki bakış açısını kamuoyuyla paylaştı. Aslan, MHP dışındaki partilerin “idam kalkmalı” görüşünü savunduğunu belirtti.
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, son günlerde tartışılan idam meselesini masaya yatırdı. Aslan, “Bebek katili 15.02.1999 da getirilmiş ve 31.05.1999 da yargılanmaya başlanmıştır. 29.06.1999 da ölüm cezasına mahkûm edilmiştir. O tarihte idam cezası vardır. Apo’nun avukatları AİHM’ne başvurmuşlardır. 97 yılında Refah Yol hükümeti zamanında imzalanan 11 nolu protokol gereği verilen hakkı kullanmışlardır ve tedbir kararı aldırmışlardır. Dönemin koalisyon hükümeti tedbir kararını değerlendirip 7,5 saat süren MHP mücadelesi sonucunda 12.01.2000’de AİHM’nin kararı ne olursa olsun, incelemesi biter bitmez idam hükmünün ivedilikle uygulanması için dosyanın TBMM’ ye gönderilmesi kararını almışlardır. Sonra da gökkuşağı koalisyonu ile (MHP ‘nin dışında) idam kaldırılmıştır” dedi.
1 AĞUSTOS 2002’DEKİ OYLAMA
Aslan’ın 2007 yılında MHP Milletvekili Adayı iken bastırdığı “Öcalan’ı kurtaranlar” afişi de basın mensuplarına dağıtıldı. O afişe göre “İdam kaldırılsın” diyen ve AK Parti’de önemli görevlere gelen dönemin bazı milletvekilleri şöyle:
AK Parti’den Dengir Mir Fırat, Sait Açba, Ertuğrul Yalçınbayır, Zeki Ergezen, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Abdullah Gül, Vecdi Gönül, Osman Pepe, Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin.
Bağımsız: Cemil Çiçek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme