İmplantta kemik yapısı önemli – Kocatepe Gazetesi

Gün FM'in Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sunduğu yayında konuşan Diş Hekimi Erhan Seyfi Kıymalıoğlu implant tedavisini anlattı.İmplantı eksik dişlerin yerine çene kemiği içine cerrahi olarak yerleştirilen özel vidalar olarak tanımlayan Diş Hekimi Erhan Seyfi Kıymalıoğlu şunları söyledi: 'İmplantta farklı materyaller kullanılsa da yaygın olarak titanyum alaşımından yapılırlar. İmplant, uygulamanın eğitimini almış diş hekimleri tarafından, [&hellip]

Gün FM’in Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Diş Hekimi Erhan Seyfi Kıymalıoğlu implant tedavisini anlattı.
İmplantı eksik dişlerin yerine çene kemiği içine cerrahi olarak yerleştirilen özel vidalar olarak tanımlayan Diş Hekimi Erhan Seyfi Kıymalıoğlu şunları söyledi: “İmplantta farklı materyaller kullanılsa da yaygın olarak titanyum alaşımından yapılırlar. İmplant, uygulamanın eğitimini almış diş hekimleri tarafından, steril ortamda küçük bir cerrahi işlemle çene kemiği içerisine yerleştirilir. Bu yerleştirilen kısım, kökü taklit eden parçadır. Bu parçanın kemikle kaynaşması için iki üç ay gibi bir süre beklenir. Ardından radyografik tetkiklerle çene kemiğiyle kaynaşma teyit edildikten sonra bu vida üzerine üst yapı; yani dişin gövdesini taklit eden kısım yüklenir”
Kemik gelişimini tamamlamış olan ve kemik yapısı uygun olan tüm bireylere implantın uygulanabileceğini ifade eden Kıymalıoğlu şöyle konuştu: “Son dönem cerrahi teknikler, kemik yapısı uygun olmayan bireylerde de ilave kemik dokusu oluşturarak implant uygulanmasını mümkün kılmıştır ve başarı oranları da oldukça yüksektir. Temel olarak üç hasta grubunda, kontrolsüz diyabet hastalarında, kalp rahatsızlığı olanlarda sürekli diyalize bağlı olan hastalarda implant önerilmez.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme