İmdada Afyon yetişecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Acil Travmatoloji Merkezi kurmaya hazırlandıklarını söyledi. Erenoğlu, bu merkezin trafik kazalarından sonra yapılacak sağlık müdahalelerinde önemli rol oynayacağını kaydetti Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde Acil Travmatoloji Merkezi kurmak için altyapı oluşturduklarını söyledi. Erenoğlu, 'Afyonkarahisar, yolların kesişme noktasında bulunuyor. [&hellip]

İmdada Afyon yetişecek

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Acil Travmatoloji Merkezi kurmaya hazırlandıklarını söyledi. Erenoğlu, bu merkezin trafik kazalarından sonra yapılacak sağlık müdahalelerinde önemli rol oynayacağını kaydetti

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Acil Travmatoloji Merkezi kurmak için altyapı oluşturduklarını söyledi. Erenoğlu, “Afyonkarahisar, yolların kesişme noktasında bulunuyor. Karayollarında birçok trafik kazasıyla karşılaşıyoruz. Travmatoloji Merkezi’nin özellikle trafik kazalarının ardından gerekecek müdahalelerde büyük önem taşıyacağını düşünüyoruz. Sadece Afyonkarahisar değil, bölgedeki illerde meydana gelen trafik kazalarında, hastalarımız Travmatoloji Merkezi’ne getirilerek hızlı bir şekilde ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.
24 SAAT GÖREVE HAZIR
Sağlık Bakanlığı’nın Travmatoloji Merkezi ile ilgili belirli şartlarının olduğunu hatırlatan Erenoğlu, “Sağlık Bakanlığımız’ın hekim istihdamı konusundaki kıstasına ulaşmış durumdayız. Böyle bir durumda 2 ameliyathanenin de Travmatoloji Merkezi’ne tahsis edilmesi gerekiyor. Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz faaliyete girdiğinde bu şartı da yerine getirmiş olacağız. Ekibimiz, 24 saat göreve hazır olacak” diye konuştu.
YAĞMUR SUYU İLE BAHÇE SULANACAK
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin çatısının da yenileneceğini söyleyen Erenoğlu, “Devlet Hastanemizin çatısının projesi çizildi. Bu projeyle kış aylarında da sıkıntı çekmeyeceğiz. 4-5 ayda bu çatımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin çatısında da çalışmamız olacak. O hastanemizin çatısında biriken yağmur suyunu bir depoda toplayarak bahçe sulamasının yapılmasını sağlayacağız. Bu projeyi hazırlarken, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun çalışmalarından yola çıktık” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin tuvalet ve lavabolarının temizliğine dikkat ettiklerini belirtti. Erenoğlu, temizliğin sağlık için gerekli olduğunun altını çizdi.

“Misafirlerimiz mutlu ayrılıyor”
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Karşılama Elemanları Sorumlusu Aynur Korkmaz, yaklaşık 3 aydır karşılama elemanları olarak görev yaptıklarını, olumlu geri bildirimler aldıklarını söyledi. Korkmaz, “Hastanemize günde 5 bine yakın hastamız geliyor. Bu hastalardan yaklaşık 1000 tanesi ile doğrudan biz ilgileniyoruz. Bazen hastalarımız, bizim kendilerine refakat etmemiz yerine dertlerini dinlememizi istiyorlar. Biz de dertleri dinliyoruz. Misafirlerimiz, hastanemizden mutlu ayrılıyor” dedi.

Bakmadan Geçme