'İmarla İlgili Konu İzaha Muhtaçtır'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin adının karıştığı rüşvet iddialarının izaha muhtaç olduğunu belirtti

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Afyonkarahisar İl Binasında düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili iki konu hakkında görüşlerini açıkladı. Mısırlıoğlu, “Seçime 6 ay kala 65 milyon liralık bir fidan alımı gerçekleştirilmiş. 6 ay önce 65 milyonluk fidan niye alınır? Alındıysa nereye dikildi, nereye götürüldü? Bu fidanlar nerede veya toplam alınan fidanlar o güne kadar parça parça alındı da o gün mü? Bunun faturalandırılıp parası belediyeden ödendi veya ödenmedi. Bunları zaman içerisinde hep birlikte öğreneceğiz; ama gerçekten 65 milyonluk bir fidan seçimi 6 ayda alındıysa Afyon'un dağında taşında her yerde fidan olması lazım. Her yerimiz yeşillenmiş ağaçlanmış olması lazım. Böyle bir durum şu anda söz konusu değil. Görevi bırakan, görevden ayrılan ekibi töhmet altında bırakmak için söylemiyorum. Böyle bir şeyin varsa izaha muhtaç, açıklamaya muhtaç olduğunu söylüyorum gerçekten. Bunu bir önceki yönetim yaptıysa böyle bir şeyi çıkıp açıklaması lazım. Bugünkü belediye yönetimi de bu alımla ilgili gerçekten ellerinde bir belge bilgi varsa bunu basınla ve kamuoyuyla paylaşması lazım. Dedikodu mahiyetinde değil de hakikaten bir yöneticiye yakışır şekilde bunun adının konması ve Afyonkarahisarlının bu konuda aydınlatılması lazım” dedi. 

“YETKİLİ MERCİ ADLİYE”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin adının karıştığı imar düzenlemesi için rüşvet alındığı iddiası hakkında da açıklama yapan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde imar revizyonu için bir kişi ya da kurumdan 60 milyonluk para talep edildiğiyle ilgili haberler basın aracılığıyla ortaya düştü. Şimdi bununla ilgili kim kimden para istedi, ne parası istendi, ne parası talep edildi, niye göre talep edildi? Bunların hepsi de sanki bir savcılığa suç duyurusu yapılır gibi dilekçe yazılır gibi metin yazılmış, bu metin basına sızmış bu sızan metin üzerinden bir sürü üzerinde tartışma ve karşılıklı spekülasyon dolaştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devleti. Bu devlet hukuk devleti olduğuna göre burada usulsüz bir şey yapıldı ve usulsüz bir para talep edildiyse bunun yetkili mercisi Adliye. Afyonkarahisar Adliyesi ve savcıları bu konuyla ilgili yetkilidir ve bu konuyla ilgili şüphesi olan bu konudan dolayı hakikaten elinde belgesi bilgisi bu işlerle ilgili bir tespiti varsa gider savcılığa suç duyurusunda bulunur. Savcılık kararını verinceye kadar da bir sükut içerisinde bu konunun sonuçlanmasını bekler” diye konuştu. 

“SUÇLULAR CEZASINI ÇEKER”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“60 milyonluk sanki bir rüşvet talebi varmış gibi açıklanıyor ya bu 60 milyonluk rüşvet talebi varsa ki niye belediye şirketinin hesabına yatırılsın istenmiş? Belediye tarafından yönetildiği, bütçesinin belediye tarafından oluşturulduğu, çalışanların tamamının belediye tarafından koordine edildiği bir kurum Sayıştay'a tabi mi hesapları tabi. Buraya yatırılan paranın kuruşunun hesabını oradaki idarecilerden sorar bu devletin yargısı. Hükümet de ellerinde adliyeler, yargı da ellerinde istedikleri zaman bunu dedikodu yaparak gazeteden haber yaparak değil de sanki büyük bir yolsuzluk olayı varmış gibi anlatarak değil de bunun çıkar sayısı kararıyla müfettişini gönderir, inceletir. Burada hakikaten suç unsuru bir şey varsa gereğini yaparlar. Suçlular cezasını çeker, idare de bunun hesabını verir; bunu dedikodusu Afyonkarahisarları birbirine düşürür, yıpratır. Bu söylemlerden mümkün mertebe uzak durmamız lazım. 65 milyon liralık fidanı da Sayın Mehmet Zeybek evine, tarlasına dikmiş değildir.  O da mutlaka Afyonkarahisar’ın dağlarını, ovalarını arazilerine bu fidanları dikmek için almıştır. Onun için bunun da bir açıklamaya nasıl izaha muhtaç olduğu gibi işte o imarla ilgili konu da izaha muhtaç bir konudur. Kimse Afyonkarahisarlının kuruşunu yiyemez arkadaşlar yiyen hesabı sorulur, boğazında takılır kalır.”
 

Bakmadan Geçme