İmaret Camii'nde Her Cuma Yemek Dağıtılacak

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İmaret Camii'nin vakıf senedine uygun şekilde bir geleneğin başlatılacağını belirtti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Gedik Ahmet Paşa tarafından yaptırılan İmaret Camii’nde önemli bir etkinliğin başlatılacağını duyurdu. İmaret Camii’nde açıklama yapan Vali Yiğitbaşı, “Gedik Ahmet Paşa Camii’ndeyiz, halk arasında İmaret Camii olarak bilinen bu mekânda. Fatih Sultan Mehmet Han’ın sadrazamı Gedik Ahmet Paşa tarafından 1472 yılında inşa edilen cami, bir külliye olarak da hizmet vermektedir. İmaret Camii’nin vakfiyesi, bu caminin yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine yemek sunma amacıyla kuruldu. Şehrimizdeki ve Türkiye’deki vakıf eserlerinin korunması ve asli amacına uygun şekilde faaliyet göstermesi konusundaki sorumluluğumuz gereği, Vakıflar Bölge Müdürü ve müftülüğümüzle bir araya geldik” dedi.

İmaret Camii'nde Her Cuma Yemek Dağıtılacak

ZAFER HAFTASI ÖNCESİ ANLAMLI ETKİNLİK

Vali Yiğitbaşı, “Gedik Ahmet Paşa Camii’nin bu asli vakfiye amacına yeniden kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Uzun zamandır bu hizmet verilemiyordu, ancak Zafer Haftamızın öncesinde bu anlamlı başlangıcı yapmış bulunuyoruz. Her cuma günü bin kişiye yemek ikram edilmesi planlanmaktadır ve bu hizmetin sürekli hale gelmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN HAYIR, HESABIMIZA YAZILIR”

Vali Yiğitbaşı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu Beyefendi’ye, Bölge Müdürümüze ve tüm hayırseverlerimize destekleri için teşekkür ediyorum. Medeniyetimiz, insana ve iyiliğe verdiği değerle tanınır. Yapılan bu iyiliklerin, vakfettiğimiz hayırların ebediyen hesabımıza yazılacağına inanıyoruz. Yemeklerin Gedik Ahmet Paşa’nın ruhuna ulaşmasını ve hayır defterine yazılmasını diliyorum. Şu an cuma günleri başlatmış olduğumuz bu gelenek, zamanla diğer günlere de yayılabilir. İhtiyaç sahipleri, yolcular ve hastalar buradan yemek yiyerek hem nefes alacak, hem de şifa bulacaktır. Hepinize teşekkür ediyor, afiyet olsun diyorum. Hayırlı olsun.”

İmaret Camii'nde Her Cuma Yemek Dağıtılacak

İmaret Camii'nde Her Cuma Yemek Dağıtılacak

İmaret Camii'nde Her Cuma Yemek Dağıtılacak

Bakmadan Geçme