İmaret bahçesini de satarlar mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, yerel yönetimleri ilginç bir soru ile eleştirdi CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, kapanarak mahalle olan köylere ziyarete devam ediyor. Küçükçobanlı ziyareti gerçekleştiren Ecer ve ekibi vatandaşlarla bir araya geldi. Mehmet Ecer burada yaptığı konuşmasında 'Afyonkarahisar'ın en önemli meralarının bulunduğu bu bölgeye rantiyeciler göz dikmiş [&hellip]

İmaret bahçesini de satarlar mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, yerel yönetimleri ilginç bir soru ile eleştirdi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, kapanarak mahalle olan köylere ziyarete devam ediyor. Küçükçobanlı ziyareti gerçekleştiren Ecer ve ekibi vatandaşlarla bir araya geldi.
Mehmet Ecer burada yaptığı konuşmasında “Afyonkarahisar’ın en önemli meralarının bulunduğu bu bölgeye rantiyeciler göz dikmiş durumda. Yıllardır burada yaşayan kuşaklar tarımcılık, mandacılık yaparak hayatlarını devam ettirmiş ve geçimlerini sağlamışlardır. Şimdi buradaki insanları, tarım alanlarını, mandacılığımızı bitiremezler. Biz buralarda yükselen taş binalar, apartmanlar, avmler istemiyoruz. Eski otogar, müze yeri, stadyum gibi şehrin her tarafını satıyorlar, taş yığınına dönüştürüyorlar. Bazen düşünüyor ve korkuyorum, acaba bu zihniyet bir gün kalkıp İmaret Camisi’nin bahçesini de satar mı diye. Bizim düşüncemiz buraların talan edilemesi değil buraların korunmasıdır. Bu yönetim bizim geleceğimizi yiyor. Geleceğimiz açısından bu gibi alanların korunması gerekiyor” dedi.
“BİZE SORSALARDI”
Küçükçobanlı’daki vatandaşlar ise Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra mahalle olduklarını öğrendikleri için duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar “Bize saygı gösterselerdi, bizim fikrimizi alıp sorarlardı. Yangından mal kaçırır gibi mahalle yaptılar bizi Afyonkarahisar’ın en düz ve en büyük meraları bu bölgede. Meralar bitirecekler, geçimimizi sağladığımız tarım ve hayvancılık yok olacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme