• Haberler
  • Gündem
  • İmar değişikliğine itiraz eden vatandaş yolu kapattı

İmar değişikliğine itiraz eden vatandaş yolu kapattı

Afyonkarahisar’da yapılan imar değişikliği nedeniyle mağdur edildiğini öne süren Mevlüt Tayiş, 2. Sanayi Sitesi arkasındaki tapulu arsasından geçen yolu kapattı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kendi döneminden önce ortaya çıkan bu sıkıntıyı çözmek için çaba göstereceklerini söyledi 2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasında bulunan arsada imar değişikliği sonrasında 3-4 senedir sorunlar yaşadığını iddia eden mülk sahibi Mevlüt [&hellip]

Afyonkarahisar’da yapılan imar değişikliği nedeniyle mağdur edildiğini öne süren Mevlüt Tayiş,
2. Sanayi Sitesi arkasındaki tapulu arsasından geçen yolu kapattı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,
kendi döneminden önce ortaya çıkan bu sıkıntıyı çözmek için çaba göstereceklerini söyledi

2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasında bulunan arsada imar değişikliği sonrasında 3-4 senedir sorunlar yaşadığını iddia eden mülk sahibi Mevlüt Tayiş, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmada arsasının yerinin değiştiğini, başka birinin kendi arsasında yer sahibi olarak karşısına çıktığını ve konu ile ilgili bilgi almak için karşısında muhatap bulamadığını öne sürdü. Sorunlarının çözülmesini isteyen Mevlüt Tayiş, kum döktürdüğü yolu araç trafiğine kapattı.
“BELEDİYE’DEN HİÇ BİR ŞEKİLDE MUHATAP BULAMIYORUM”
Akçinli olan ve 2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arkasında arsa sahibi olduğunu ifade eden Mevlüt Tayiş, imara açılan arsaları ile ilgili sorunları ve sıkıntıları olduğuna dikkat çekti. Bu işin 3-4 yıldır mücadele verdiğini ve çözemediğini belirten Tayiş, “Belediyede muhatap bulamıyorum. Şuan resmi olan arsamdan yol geçiyor. Ben bu yolu resmi haklarımdan dolayı kapattım. Çevrede de artı resmi yollar var, açılmadı, belediye gelip buraları açmadı. Artı ada parsellerimde çok büyük bir oynama var, kaydırma var, olumsuz yerlere benim arsalarım gitmiş. 23 bin metrekare yerimde 14 bin metrekare yer kaldı. Bununla ilgili Belediye’den hiç bir şekilde muhatap bulamıyorum. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz.” dedi.
“BELEDİYE ÇİVİ ÇAKTIRMAYA
İZİN VERMİYOR”
Tapulu şahsi arsası ile ilgili çalışma olmadığı için ve depo yapmak için izin alamadığına dikkat çeken Tayiş, “Belediye çivi çaktırmaya izin vermiyor, kafalarına göre sürekliburada proje değişiyor. Bugün gittiğimde Belediye’nin bana söylediği ‘Orada imar değişikliği var, tekrardan senin arsan geriye kayacak.’ Dediler. Benden 2 sene, 3 sene öncesine arsamı satın almaya gelen vatandaş, bana çok gelir diyip de alamadığı benim arsam hiç bir bedelsiz başkasına geçti, nasıl geçildiyse. Bu belediye ile ilgili el altından çevrilen artık bir şeyler mi var, neler var onu bilmiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“BURADAN KİMSE GELİP DE YER ALAMIYOR”
Bölgede sadece imara açılma ve imarda değişiklik yapıldığını başka bir çalışma yapılmadığını iddia eden Tayiş, “Sürekli yerlerimiz kaydı. Yani buradaki sadece benim isteğim değil bu. Burada sanayide bir sürü esnaf var, esnaflarla da konuşabiliriz. İnsanların sanayide sıkıştığı için buralara kaymasını istiyorlar. Buradan kimse gelip de yer alamıyor. İleride bir yerimiz var, kooperatif kuruldu ama alt çalışma olmadığı için esnaf oraya gitmiyor. İmar sorununun çözülmesini istiyoruz. Yüzde 40 imar kesintisi var, haklı bir şekilde adaların, parsellerin, yerlerinde olup, projeye göre yerlerinde olup, başka yerlere atılmasını istemiyoruz. Bizim derdimiz bu.”şeklinde konuştu.
Yoldan geçmek için gelen vatandaşlar yolun kapalı olduğunu görünce başka yolları kullanmak zorunda kaldı. Öte yandan olay sonrası Afyonkarahisar Belediyesi’ne giden Mevlüt Tayiş, Başkan Mehmet Zeybek ile görüştü. Başkan Zeybek, sorunun çözümü noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme