“İmar Barışı” için başvurular başladı

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:“İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılarla ilgili imar sorunlarını çözmek amacıyla çıkartılan İmar Barışı ile vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. İmar Barışı başvuruları, E-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabilecek. Yapı [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılarla ilgili imar sorunlarını çözmek amacıyla çıkartılan İmar Barışı ile vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. İmar Barışı başvuruları, E-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapılabilecek. Yapı Kayıt Belgesi için İmar Barışı’na yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvurulabilecek. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanları içeren tüm yapılar imar barışından faydalanacak.   İlimizde, e-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, istenen belgeler arasında yer alan “Arsa/Arazinin emlak vergi birim değerini” Afyonkarahisar Belediyesi internet sitesinden E-Belediye yoluyla adres bilgilerini girmek suretiyle alabilecekler. 8 Haziran’da kabul edilmeye başlanan başvurular, 31 Ekim 2018’e kadar sürecek. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık tarihine kadar ödenecek.”

Yapı Kayıt Belgesi için e-devlet yoluyla başvuru yapacak vatandaşlardan şu belgeler istenecek:
1- E-devlet şifresi
2- Geçerli bir cep telefonu numarası
3- Geçerli bir e-posta adresi
4- Beyan edilecek yapının adresi
5- Tapusu varsa ada ve parsel bilgileri
6- Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)
7- Yapıdaki konut ve işyeri sayısı
8- Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)
9- Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)
10- Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
11- İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
12- Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı.jpg, .jpg veya .png olmalıdır.)

Bakmadan Geçme