• Haberler
  • Gündem
  • İmam-Hatip’ten Üniversite başarısı – Kocatepe Gazetesi

İmam-Hatip’ten Üniversite başarısı – Kocatepe Gazetesi

Geçen yıl da bir öğrencisini Hukuk fakültesine göndermeyi başaran Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl da aynı başarıyı gösterdi. Geçen yıl öğrencileri Merve Eröz’ü İstanbul Hukuk Fakültesine göndermeyi başardıklarını söyleyen Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Durgut, “Okulumuz bu yıl da Aya Swaid (YÖS) isimli öğrenciyi Selçuk Tıp Fakültesine Feriha Eryavuz ve Muhammet Demirel [&hellip]

Geçen yıl da bir öğrencisini Hukuk fakültesine göndermeyi başaran Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl da aynı başarıyı gösterdi.
 Geçen yıl öğrencileri Merve Eröz’ü İstanbul Hukuk Fakültesine göndermeyi başardıklarını söyleyen Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Durgut, “Okulumuz bu yıl da Aya Swaid (YÖS) isimli öğrenciyi Selçuk Tıp Fakültesine Feriha Eryavuz ve Muhammet Demirel isimli öğrencileri Hukuk Fakültesi’ne göndererek başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Öğrencilerimiz 2013 SBS  sınavlarında Türkiye genelinde mütevazi puanlarla geldikleri Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde aldığı eğitimle bu Fakültelere girmeye hak kazanmıştır” dedi.
Durgut, şöyle devam etti:
“Okulumuzun 2 yıl üst üste hukuk ve tıp fakültesine öğrenci kazandırması ve ayrıca TÜBİTAK Türkiye Birinciliği kamuoyunun takdir ve dikkatini çekmiştir. Bu yıl yaklaşık 80 öğrencimiz Mühendislik, Fen Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat lisans programına, ayrıca 70 öğrencimiz Meslek Yüksek Okuluna ve 20 öğrencimiz ön lisans programına yerleşmiştir. Bunların dışında ilk defa geçen yıl Polis Meslek Yüksek Okuluna öğrencilerimiz yerleşmiş idi bu yıl ise Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay programlarını kazandılar.”

Bakmadan Geçme