• Haberler
  • Eğitim
  • İmam-Hatipliler’den Kutlu Doğum programı – Kocatepe Gazetesi

İmam-Hatipliler’den Kutlu Doğum programı – Kocatepe Gazetesi

Önceki gün RAM Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışı Merkez İHL öğrencisi Ahmet Muhammed Dede’nin Kur’an tilaveti ile yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Resulullah'a (SAV) olan bu sevgi selinin, coşkunun ve muhabbetin sadece Kutlu Doğum Haftalarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, O’na olan hayranlığımızın ve muhabbetimizin güçlendirilerek kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kutlu [&hellip]

Önceki gün RAM Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışı Merkez İHL öğrencisi Ahmet Muhammed Dede’nin Kur’an tilaveti ile yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Resulullah’a (SAV) olan bu sevgi selinin, coşkunun ve muhabbetin sadece Kutlu Doğum Haftalarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini, O’na olan hayranlığımızın ve muhabbetimizin güçlendirilerek kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kutlu Doğum Haftalarının O’nu tanımaya, anlamaya, anlatmaya ve dahi O’nun yolunda yaşamaya vesile olması temennisinde bulunan Müdür Yalçın, “O’nu, Allah’ın habibim dediği sevgililer sevgilisini ashab-ı kiram gibi başta nefsimiz olmak üzere her şeyden vazgeçebilecek kadar sevmemiz ve onun yolunu yolumuz edinmemiz asıl onu tanımak ve hissetmektir” dedi.
Hz. Peygamber’e yazılan birçok şiir ve metin olduğunu belirten Müdür Yalçın konuşmasında bu şiirlerden mısralara yer verdi. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın açılış konuşmasının ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak bütün öğrencileri önemsediğini ancak Kız İmam Hatip Öğrencilerinin Hazırladığı Programa katılmak için programında özel zaman ayırdığını belirterek öğrencilere hedeflerini iyi tespit etmelerini, yüksek öğretime hazırlanmalarını tavsiye etti.
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrar Doğan’ın okuduğu şiirin ardından Şehit Sami Çiftçi İHO öğrencileri koro halinde ilahiler söylediler. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hanım sahabelerin anlatımı ile peygamberimizi anlattılar. Her bir hanım sahabenin peygamberimize dair hatırasını dile getiren öğrenciler tek tek alkışlandı ve salonda  coşku ve duygu seli yaşattı. Merkez Anadolu İHL öğrencileri peygamberimiz hakkındaki Arapça ilahileri sundular. Kız Anadolu İHL öğrencileri Rabia Nur Yiğit ve Hacer Eğsen’in okudukları şiirlerin ardından Kadınana İHO öğrencileri kudüm ve bendir eşliğinde seslendirdikleri ilahilerle dinleyenleri başka dünyalara götürdü. Sahipata İHL öğrencisi Selim Akgündüz Efendimizin Müslümanlara ve tüm dünyaya düstur olacak kaideleri zikrettiği veda hutbesi sunumuyla program sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme