İmam Hatipliler Gecesi’ne büyük ilgi

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Afyonkarahisar Belediyesi, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ile İmam Hatip Okulları platformu tarafından desteklenen İmam Hatipliler Gecesi, Atatürk Kapalı Spor Salonunda, kalabalık bir seyirci grubunun katıldığı büyük bir organizasyonla yapıldı.Programa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet [&hellip]

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Afyonkarahisar Belediyesi, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ile İmam Hatip Okulları platformu tarafından desteklenen İmam Hatipliler Gecesi, Atatürk Kapalı Spor Salonunda, kalabalık bir seyirci grubunun katıldığı büyük bir organizasyonla yapıldı.
Programa Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İL Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, imam hatip okulları yöneticileri, öğrencileri, öğretmen ve velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İlk olarak Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı, seyircileri coşkulu marş ve ilahilerle karşıladı. Kur’an-ı Kerîm tilavetinin ardından İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Çelikörs selamlama konuşması yaparak İmam Hatip okullarının sıkıntılarının artık sona erdiğini ve istikbale yönelik kendimizi yetiştirme döneminin başladığını vurguladı.
Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın da konuşmasında, Hükûmet ve Bakanlık tarafından eğitim anlayışımıza adeta format atıldığını, okullarda, çocuklara birilerinin unutturmaya çalıştığı dinî ve ahlakî değerlerimizi hatırlatma hamleleri yapıldığını belirtti. Yurdumuzun dört bir yanında İmam Hatip okullarının açılmasının kapsamlı bir ahlâk ve öze dönüş seferberliği olarak nitelendirilebileceğini söyleyen Metin Yalçınr, “Millî ve dinî değerleri için her türlü fedakarlığı yapan, Akif’in dizelerinde portresi çizilen “Asım’ın Nesli”, bu okullarımızda canlanacak, ruh ve bedene bürünecek inşaallah. Ben İmam Hatip okullarından yeniden Yunuslar, Fatihler, Yavuzlar, Alparslanlar çıkacağına canı gönülden inanıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından ilahiler icra edildi, şiirler okundu. Salonda duygulu anlar yaşatan sunumlar uzun uzun alkışlandı. İslâm dünyasının hazin durumunu gözler önüne seren ve bir bölümünde, kendisi de İmam Hatip mezunu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan’ın İmam Hatip okulları hakkında değerlendirme yaptığı slayt gösterisi gözleri yaşarttı.
Gecenin sonunda ise 90’lı yılların başından bu yana başarılı çalışmalarıyla dikkati çeken “Grup Genç” sahne aldı. Geçmişten bu güne sevilen parçalarını seslendiren grup, performansıyla büyük ilgi topladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme