İmam-Hatipliler, artık üvey evlat değil

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları'nın düzenlediği pilav şöleni Belediye Sosyal tesislerinde büyük bir katılımla yapıldı Şölenin açış konuşmasını Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Çetin yaptı. Çetin, İmam hatip okullarının açıldığından bu yana her zaman sıkıntılar yaşadığını, en son 28 Şubat darbesiyle çok ağır bir cendereye alınmak istendiğini belirterek 'Orta kısımlarının kapatılması, Kur'an [&hellip]

İmam-Hatipliler, artık üvey evlat değil

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları’nın düzenlediği pilav şöleni Belediye Sosyal tesislerinde büyük bir katılımla yapıldı

Şölenin açış konuşmasını Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Çetin yaptı. Çetin, İmam hatip okullarının açıldığından bu yana her zaman sıkıntılar yaşadığını, en son 28 Şubat darbesiyle çok ağır bir cendereye alınmak istendiğini belirterek “Orta kısımlarının kapatılması, Kur’an Kurslarının kapatılması, Türban ve başörtüsünün yasaklanması, Katsayı adaletsizliği uygulanması, Kur’an-ı Kerim öğrenme yaşı uygulanmasıyla öğrencilerimize zulüm yapılmış olup, İmam Hatip okullarına üvey evlat muamelesi yapılmıştır” dedi.
MAZLUMUN
DUASI KABUL EDİLDİ
Çetin, “Ne zaman ki, zulme uğrayan mazlumların duası ve Yüce Rabbimizin de lütfu ve keremiyle ülkemizin idaresine İmam Hatipli Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili, Vali, Kaymakam, Belediye başkanı abilerimiz ve kardeşlerimiz geldiler. Artık İmam Hatip ortaokulları açıldı, Kur’an Kurslarına her yaş öğrenci gidebiliyor, Türban ve başörtüsü yasağı kaldırıldı Katsayı adaletsizliği kaldırıldı, Yapılan bu zu-lümler tek tek son buldu. Bu kutlu görevde emeği geçen tüm büyüklerimize şükranlarımı arz ederim” diye konuştu.
İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da, İmam hatip Liselerinin ve mezunlarının geçtiği zorlu süreci anlattı ve artık milletin İmam Hatiplere eskisi gibi sahip çıktığını belirtti. Çoban, TOBB’un yapacağı ikinci İmam Hatip Lisesi’nden bahsederken, “Sayın Başbakanımız bu konuda çok hassas, bizzat kendisi gittiği her şehirde İmam Hatiplierin durumunu ve ihtiyacını soruyor. Sayın Başbakanımız bu yöndeki ihtiyaçların hemen giderilmesini istiyor, Başbakanımız İmam Hatiplere çok büyük önem veriyor” dedi.
SUNUMLAR BEĞENİ TOPLADI
Şölen sonunda İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yaptığı sunumlar büyük ilgi gördü. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması’nda Türkiye birincisi olan Afyon İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cavit Hondi’nin Arapça sunumu ilgiyle izlendi. Şölen sonunda derneğe ve İmam Hatip Lisesine katkı ve desteği bulunanlara ve başarılı olan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine plaket ve şilt takdim edildi. Şölen, pilav ikramı ve mezunların sohbetleri ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme