• Haberler
  • Genel
  • “İmam hatipler Türkiye mozaiğinin çimentosu”

“İmam hatipler Türkiye mozaiğinin çimentosu”

İmam Hatip Okullarının ortak etkinliği gecesinde konuşan Din Öğretimi Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Afyonkarahisar’da 23 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi, 38 tane İmam Hatip Ortaokulu bulunduğunu bildirdi. Tuncer, İmam Hatiplerin Türkiye mozaiğine çimento olmaya namzet okullar olduğunu söyledi Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Okulları Etkinlik Gecesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.İMAM HATİPLERİNYERİ ÖNEMLİMerkez İmam [&hellip]

"İmam hatipler Türkiye mozaiğinin çimentosu"

İmam Hatip Okullarının ortak etkinliği gecesinde konuşan Din Öğretimi Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Afyonkarahisar’da 23 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi, 38 tane İmam Hatip Ortaokulu bulunduğunu bildirdi. Tuncer, İmam Hatiplerin Türkiye mozaiğine çimento olmaya namzet okullar olduğunu söyledi

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Okulları Etkinlik Gecesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
İMAM HATİPLERİN
YERİ ÖNEMLİ
Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. Tayyip Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Kadınana İmam Hatip Orta Okulu Mehter Takımı tarafından sunum yapıldı. Programın açılış konuşmasını Din Öğretimi Şube Müdürü Hikmet Tuncer yaptı. Hikmet Tuncer, İmam Hatip Okullarının 1951 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Tefik İleri zamanında Mahmut Celaddin Ökten hocanın gayretleri sonucu camiaya kazandırıldığını hatırlattı. Tuncer; “İmam Hatip Okullarımız aralıklarla inişli çıkışlı süreçler geçiren bu okullarımız hamd olsun günümüzde en verimli zamanına ulaşmışlardır. 4+4+4 Uygulaması ile günümüzde bugün yaklaşık bir milyona ulaşan öğrenci ve 3 bine yaklaşan okul sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığı camiasında İmam Hatip Okulları önemli bir yer oluşturmaktadır.” dedi.
AFYON’DA YAKLAŞIK 8 BİN 700 İMAM HATİPLİ VAR
Din Öğretimi Şube Müdürü Hikmet Tuncer, Afyonkarahisar’da 16’sı müstakil İmam Hatip Lisesi ile 7 tane Çok Programlı Lise bünyesinde toplam 23 tane Anadolu İmam Hatip Lisesi, 38 tane İmam Hatip Ortaokulu’nun bulunduğunu söyledi.
Tuncer; “Afyonkarahisar’da toplam imam hatipli öğrenci sayısı 8 bin 700 civarındadır. Bu okulların müfredatı yüzde 60’ı kültür, yüzde 40’ı mesleki derslerinden oluşmaktadır. Bu okullarımız Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan müfredat ve bakanlığın öğretmenleri ile eğitim öğretimini sürdürmektedir. Hiçbir zaman devletle milletin çizdiği çizgiden ayrılmamış, medeniyetten kopmamış illegalliğe kaçmamıştır. İmam Hatipler Türkiye mozaiğine çimento olmaya namzet okullardır.” diye konuştu.
COĞRAFYA İNSANLARININ BEKLENTİSİ ORTAK
İmam Hatip Okullarının zor zamanlarda imkansızlar içerisinde vücuda getirildiğini kaydeden Ahmet Tuncer, İmam Hatip Okullarını Türkiye’yi arzu edilen iklime ulaştıran, imkansızlıkları başaran, hayalleri gerçekleştiren, karanlık günleri aydınlatan yiğitler yetiştiren okullar olarak tanımladı. Bu yönü ile imam hatiplerin milletin gönlünde taht kurduğunu söyleyen Tuncer; “İmam Hatip Okulları bundan sonra da bu şekilde bu millete hizmete devam edecektir. Ülke toplum menfaatlerine hizmet edecek nesilleri inşallah yetiştirmeye devam edecektir. Bu beklenti sadece milletimizin değil yaşadığımız coğrafya da ki insanların hayali ve ümididir. Bu coğrafya da ki makus tarihi değiştirecek, kan ve gözyaşını dindirecek, kardeş kavgasına, kaos ve korku ortamına son verecek kudretli insanların bu milletten, bu kültürden, bu okullardan çıkacağı beklentisi ve inancı sürmektedir.” şeklinde konuştu.
İMAM HATİP YENİ
NESİL ARAYIŞI KARŞILIĞI
Ahmet Tuncer, sömürgeci ve vahşi kapitalizmin sergilediği tüm haksızlıklara dur diyebilecek tüm dünyanın gözünün içine bakarak çağdaş Firevunlar’a, Nemrutlar’a ve Ebu Cehiller’e İbrahimi ve Muhammedi bir duruş sergileyebilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tuncer, sadece Allah’ın huzurunda eğilen ve karşılığı ne olursa olsun diğerlerine hayır diyebilecek inanç ve iman sahibi olan insanlara ihtiyacın her zamankinden daha fazla olduğunu kaydetti. Tuncer şöyle konuştu:
“Günümüzde imam hatip terbiyesi almış nice insan ülkenin kalkınmasında motor görev üstlenmiştir. İmam Hatip mesleğinin artık ülke dışına taştığını, evrenselleştiğini akademisyenlerin idareci ve devlet adamları örneklerinde yaşıyoruz. İmam Hatipliler Mehmet Akif’te ‘Asım’ın Nesli’ Necip Fazıl’da ‘Büyük Doğu Nesli’ Sezai Karakoç’ta ‘Diriliş Nesli’ olarak temayüz eden yeni bir nesil arayışının karşılığıdır.”
İMAM HATİPLİ
ÇAĞIN ÖZLEDİĞİ GENÇTİR
Bir imam hatiplinin imam hatip ruhuyla hayatın her alanında ve ortasında yer alan bulunduğu her meslekte sosyal aktivite içerisinde kılıçtan keskin ve ipekten yumuşak olacağını belirten Tuncer şunları söyledi:
“İmam hatipli duruş ve sözü ile karakterli, onurlu, alçak gönüllü, çalışkan, hoşgörülü, ülkesini seven farklı düşünce ve inançlara saygılı kısaca çağın özlemini duyduğu genç ve insan demektir. İmam Hatip Okullarının ortak etkinliği gecesinin hazırlanmasına emeği geçenlere başta Milli Eğitim camiasına, yönetici ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Belediye Başkanlarına, sivil toplum kuruluşu öncülerine ve katılımları ile destek verenlere teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okullarının mimarı Celal Hoca’yı, dönemin Milli Eğitim Bakanı Tefik İleri’yi rahmetle anıyorum.” Program şiir, ilahi, sema gösterisi ile devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme