'İmam hatip davası medeniyet davasıdır'

  Ensar Vakfı Şube Başkanlığı'nın Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde (Taş Medrese)  bu yıl Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi ortaklığında 7'ncisini düzenlediği Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 10'ncu gün konuşmacısı İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zenkin oldu. Zenkin, 'İmam Hatip Okulları ve Sivil Toplum' konusunda bilgiler verdi. Programı AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Ekberşah [&hellip]

Ensar Vakfı Şube Başkanlığı’nın Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese)  bu yıl Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi ortaklığında 7’ncisini düzenlediği Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 10’ncu gün konuşmacısı İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zenkin oldu. Zenkin, “İmam Hatip Okulları ve Sivil Toplum” konusunda bilgiler verdi. Programı AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ekberşah Ahmedi sunarken aynı fakültenin Tefsir Ana Bilim Dalı Bölümünden Araştırma Görevlisi Mustafa Can Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.
“ALLAH SOHBETLERİ BEREKETLİ KILSIN”

“İmam Hatip Okulları ve Sivil Toplum” başlığında konuşan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ali Zenkin, konuşmasına Ramazan ayını kutlayıp, tutulan oruçların ve kılınan teravih namazlarının kabulünü dileyerek başladı. Ensar Vakfı Şubesi’nce düzenlenen Ramazanda İkindi Sohbetleri programının şehir için güzel bir geleneğe dönüştüğünü söyleyen Zenkin, “Rabbim bu ikindi sohbetlerini bereketli kılsın. İnşallah şehrimizde bu tür faaliyetler kesintiye uğramadan devam eder. Çünkü gerçekten gündem oluşturması bakımından, aynı zamanda mübarek bir vakitte şehrimizin insanlarının bir araya getirilip muhabbet edilmesi açısından önemlidir. Bendenize sohbet yapmam konusunda teklif geldiğinde İmam Hatip Lisesi Müdürü olmam hasebiyle gerek veli gerekse vakti zamanında öğrenci olarak, bu okulları seven insanlar olarak burada bulunan kardeşlerimizin bir şekilde bu okullara destek verdiklerini bu okulların önemli görevler icra ettikleri malumdur. Bu nedenle gündeme getirme anlamında ‘İmam Hatip Okulları ve Sivil Toplum’ başlığını konu olarak belirledim.” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZ DA ÖNEM VERİYOR”
İmam Hatip Okullarının Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasından sonra ki tarihsel sürecinden söz eden Zenkin, “Bu okullar nasıl açılmıştır, ne zorluklar yaşanmıştır? Bu okulların açılmasında büyük emeği olup zorluklara katlanan büyüklerimizi bu vesileyle saygı ve rahmetle anıyoruz. İmam Hatip Okullarının açılmasında büyük katkısı olan dönemin Başbakanı Adnan Menderes, dönemin Milli Eğitim Bakanı Tefik İleri ve İmam Hatip adı ile özdeşleşen namı diğer ‘Celal Hoca’ Celalettin Ökten dahil olmak üzere hepsini rahmetle anıyoruz. İmam Hatiplerin Cumhuriyet döneminde açılıp yaygınlaşması anlamında merhum Necmettin Erbakan hocamız Başbakanlık yaptığı, koalisyon hükümetlerinde görev aldıkları dönemlerde fonksiyonlarının en güzel şekilde icra edilmesinde büyük katkılar sağladılar. Türkiye de İmam Hatip Okulları denilince mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da öğrenci ve veli olarak Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak bu okullara vermiş olduğu önemi ifade edelim.” diye konuştu.
“MEDENİYET DAVAMIZ
İSLAM MEDENİYETİDİR”
Türk toplumunun bir medeniyet davasının olduğunu söyleyen Zenkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu medeniyet davamız İslam Medeniyetidir. Bazılarına göre medeniyet tektir. Tüm insanlığın uğraşmış, üretmiş olduğu her şey insanlığın ortaya koyduğu medeniyettir. Ama İslam Medeniyeti ve Batı Medeniyeti olarak farklı bakış açısının ortaya konulduğunu tarihsel süreçte bu iki medeniyetin birbirinden etkilendiğini herkes bilmektedir. Aynı zamanda bir mücadele içerisinde olduğunu da biliyoruz. Osmanlının son dönemli itibariyle savaşlarda alınan yenilgiler ve eğitim alanında geri kalmalar bilimsel anlamda geri kalmalar İslam Medeniyetinin Batı Medeniyeti karşısında gerilediği malumdur. Bir mücadele içine girilip, Osmanlı yıkıldıktan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyetinin de sanki yeni bir devletmiş gibi bazen algılandığını, aslında Osmanlı İmparatorluğunun devamı olan bir devlet olduğunu gözden kaçırılmıştır. Adeta kendi kendimizi emperyalistlere karşı sömürge haline getirdiğimiz bir dönemde İmam Hatip Okullarının açılması ‘İmam Hatip’ davası bir medeniyet davası olarak görülmüştür.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme