• Haberler
  • Gündem
  • 'İlme ve irfana koşmalısınız, istiklal ve istikbal sizlersiniz'

'İlme ve irfana koşmalısınız, istiklal ve istikbal sizlersiniz'

TBMM'nin 98'inci kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi bugün Afyonkarahisar'da da coşkuyla kutlandı. BİR KEZ DAHA COŞKUYLAKUTLANIYORBayram kutlama töreni dün sabah saat 10:00'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın [&hellip]

TBMM’nin 98’inci kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi bugün Afyonkarahisar’da da coşkuyla kutlandı.

BİR KEZ DAHA COŞKUYLA
KUTLANIYOR
Bayram kutlama töreni dün sabah saat 10:00’da Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. 23 Nisan 1920 tarihinin üzerinden, tam 98 yıl geçtiğini belirten Yalçın, “98 yıl önce bugün, tarihe not düşülen bir gün. TBMM’nin açıldığı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği şanlı tarihimizin gelecek nesillere emanet edildiği gün. Ayrıca Çocuk Bayramı olarak, çocuklara armağan edilen dünyadaki ilk ve tek bayramdır. 98 yıl sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sevgili çocuklar bayramınız kutlu olsun” dedi.
“ÇOK OKUMAK VE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”
Geleceğin teminatı olduklarını vurguladığı çocuklara hitap eden Yalçın şöyle konuştu: “Vatanımızın kolay kazanılmadığını asla aklınızdan çıkartmayın. Bu ülkenin bağımsızlığını kazanmak için nice şehitler verdiğimizi, ecdadımızın bu uğurda korkmadan, çekinmeden göğsünü siper ederek kanının son damlasına kadar canlarını hiçe sayarak savaştıklarını hiç bir zaman unutmayın. İşte bu çok değerli vatanımızı korumak, al bayrağımızı gönderde sürekli dalgalandırmak ve üzerinde yaşadığımız toprağın kıymetini iyi bilmek için çok okumak ve çok çalışmak zorundayız.”

“GÜVENİN BOŞA
ÇIKARILMAYACAĞINDAN EMİNİZ”
Metin Yalçın, emanet edilen vatanı bir daha düşman eline bırakmamak, ecdadın tertemiz kanıyla yıkanmış olan kutsal toprağa, eşsiz emanete sahip çıkabilmek için ilme irfana koşmanın zorunlu olduğunu kaydetti. Yalçın şunları söyledi: “Bunun için büyük çaba göstermek zorundayız. İstiklal ve istikbalimizi ancak, ahlaklı, vicdanlı, çalışkan ve sorumluluk sahibi nesillerle kurtarabiliriz. İşte o nesil, geleceğin teminatı olan siz sevgili çocuklarımızsınız. Bu noktada sizlerle geleceğe umutla bakıyor ve sizlere her zaman güveniyoruz. Bu güveni de asla boşa çıkarmayacağınızdan eminiz. Bu ay yıldızlı bayrağı ecdadımız göndere çekti, onu ileriye taşıyacak ve Büyük Türkiye’yi kurup ilelebet yaşatacak sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.”
ÖĞRENCİLER
GÖSTERİ YAPTI
Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Kurumu Çocuk Korosu tarafından çocuk ve bayram şarkıları seslendirildi. Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencileri Adıyaman Halk Oyunları gösterisini sundu. Öğrenci Halil Kağan Çayır “Egemenlik Ulusundur” şiirini okudu. 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu öğrencilerinin  “Anadolu Ateşi Gösterisi” sunumu akabinde, öğrenci Berra Ecrin Kırka şiir okudu. Asım Kocabıyık Anaokulunun “Dünden Bugüne Türk Devletleri” gösterisi ardından ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ŞEHİT KIZI
DERECEYE GİRDİ
İlkokul öğrencileri arasında resim dalında; Kocatepe İlkokulu 3-C sınıfından Damla Yazar birinci, Selçuklu İlkokulu 3-E sınıfından İrem Akdaş ikinci, TED Afyon Koleji 3-B sınıfından Zeynep Çifçi üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerden Zeynep Çifçi şehit Üsteğmen Sami Çiftçinin kızı. Şiir dalında dereceye giren ilkokul öğrencileri; Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlköğretim Okulu 4-B sınıfından Ege Yaman Koç birinci, Atatürk İlkokulu 4-B sınıfından Elif Altın ikinci, Yüksel Varlı İlkokulundan Sultan Zenkin üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında resim dalında; Kocatepe Ortaokulun 8-C sınıfından Reyhan Kurtulmuş birinci, Erenler Ortaokulu 8-B sınıfından Tuana Rabia Kesgin ikinci, Şemsettin Güneş İmam Hatip Orta Okulu 8-C sınıfından Zübeyde Çalış üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon dalında; Bayraktepe Ortaokulu 8-C sınıfından Aylin Baykuş birinci, Erenler Ortaokulu 7-A sınıfından Büşra Sivri ikinci, Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu Orta Okulu 8-A sınıfından Fatma Gül Poyraz üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay verdi. Program Selçuklu İlkokulu öğrencilerinin kaşık gösterisi, Bayraktepe ve Mehmet Yağcıoğlu İlkokulu öğrencilerinin Zeybek gösterisi ile tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme