• Haberler
  • Gündem
  • İller Bankası yatırımda birinci – Kocatepe Gazetesi

İller Bankası yatırımda birinci – Kocatepe Gazetesi

2017 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'ın Başkanlığında dün toplandı. Toplantı Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 6Vali Aziz Yıldırım, 2017 yılının ikinci dönemi itibariyle Afyonkarahisar'da ki kamu yatırımlarının proje sayısı 932 olduğunu belirtti. Toplam proje bedelinin 4 milyar 635 milyon TL olarak açıklayan Yıldırım 'Önceki yıllar harcaması 2 milyar [&hellip]

2017 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın Başkanlığında dün toplandı. Toplantı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 6
Vali Aziz Yıldırım, 2017 yılının ikinci dönemi itibariyle Afyonkarahisar’da ki kamu yatırımlarının proje sayısı 932 olduğunu belirtti. Toplam proje bedelinin 4 milyar 635 milyon TL olarak açıklayan Yıldırım; “Önceki yıllar harcaması 2 milyar 160 milyon TL’dir. 2017 yılı ödeneği 702 milyon 320 bin TL ve dönem sonu harcaması 34 milyon 835 bin TL’dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 5 nakdi gerçekleşme ve yüzde 26 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” dedi.
BİRİNCİ İLLER BANKASI
Afyonkarahisar’da ki yatırımcı kuruluşlardan 2017 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşu açıklayan Vali Yıldırım; “Eskişehir İller Bankası 150 milyon 500 bin TL ile birinci sıradadır. Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü 130 milyon 500 bin TL ile ikinci sırada, AKÜ Rektörlüğü 83 milyon TL ile üçüncü sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına baktığımızda en fazla ödenek 189 milyon TL ile ulaştırma sektörüne aittir. Onu 130 milyon TL ile eğitim kültür –spor sektörü takip etmektedir. 115 milyon TL ile tarım orman sektörü üçüncü sıradadır” diye konuştu.
DSİ HARCAMADA BİRİNCİ
Dönem sonu harcamalarında Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğünün 15 milyon TL ile ilk sırada yer aldığına değinen Yıldırım; “İkinci sırada 5 milyon TL ile Eskişehir İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada 4 milyon TL ile AKÜ Rektörlüğü yer almaktadır. Tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.
İKİ İLÇE YOLUNA ÖZEL TALİMAT
Vali Aziz Yıldırım, ilde yürütülen tüm projelerin halka en iyi şekilde hizmet etme amacıyla yürütüldüğünü, çalışmaların belirlenen sürelerde ve kimi zaman öncesinde bitirildiğine dikkat çekti. Yıldırım, Hocalar-Sinanpaşa ilçeleri arasındaki yolun kullanılabilir hale getirilmesi hususunda talimatlar verdi. Vali Yıldırım, gereği halinde yeni bir güzergâh belirlenmesini ve bu iki ilçe de yaşayan kişilerin ile en güvenli, yakın şekilde ulaşımları için gerekenlerin yapılacağını söyledi.
AFYON’UN YEŞİL
DOKUSU ARTMALI
Şehirde yeşil dokunun daha da artması gerektiğine değinen Vali Yıldırım şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’ın yeşil dokusu daha da artmalı. Bu konuda tüm Kaymakamlarımızın hassasiyet göstermesini istiyorum. Özellikle okul, hastane, cami, kamu kurum ve kuruluşlarının bahçeleri gibi ortak kullanıma açık yerlerin peyzajı çok daha iyi yapılmalıdır. Bir tek ağaç dikilecek yer bile olsa oraya mutlaka ağaç dikilmelidir. Ormanlık alanlarımızı korumak ve artırmak için çaba sarf ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da desteğiyle önümüzdeki yıllarda Afyonkarahisar daha da yeşil olacak” Toplantıda yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi’nin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme